Ημερομηνία19-02-2011
ΔΥΟ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ

ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ
.
ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ) ΑΠΟ ΤΗΝ Γ ΦΥΛΑΚΗ ΤΗΣ 12/12/10 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΕΙ Ο 8ος ΠΣ ΑΘΗΝΩΝ ΜΕ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ 24 ΩΡΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΥ ΛΑΥΡΙΟΥ (62 ΧΛΜ ΜΕΣΩ ΣΟΥΝΙΟΥ) ΛΟΓΩ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ (ΧΥΤΑ).ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ Η ΠΥ ΛΑΥΡΙΟΥ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΘΗΝΩΝ. ΠΟΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ? ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΜΕ...ΜΗΠΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΡΑΠΤΗ ΔΙΑΤΑΓΗ?.
 
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ
.
    Αγαπητέ συνάδελφε κατ αρχήν σου ζητάμε συγνώμη για την καθυστέρηση της απάντησης στο ερώτημά σου, αλλά για λόγους που έχουν να κάνουν με τον μεγάλο φόρτο των υποχρεώσεων και των δραστηριοτήτων της Ε.Α.Κ.Π. και κατά συνέπεια είναι δυνατόν να ξεφύγουν της προσοχής κάποιες από αυτές το e mail σου παρέμεινε αναπάντητο. 
    Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 9 του νόμου 3833/2010 «Προστασία της Εθνικής Οικονομίας – Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης», ορίζεται ότι η προβλεπόμενη από τις διατάξεις της παρ.1 του άρθρου 7 του π.δ. 200/1993 (ΦΕΚ 75 Α) απόσταση άνω των δεκαπέντε (15) χιλιομέτρων, καθορίζεται σε εξήντα (60) χιλιόμετρα ως προς την καταβολή της ημερήσιας αποζημίωσης.
   Από την παραπάνω διάταξη απορρέει ότι για να δικαιωθείτε την ημερήσια αποζημίωση που ανέρχεται στο ποσό των 29,35 ευρώ, καθώς και το 1/3 αυτής για την ημέρα της επιστροφής που ανέρχεται επίσης στο ποσό των 9,78 ευρώ, σύμφωνα και με τους όρους και τις προϋποθέσεις της Εγκυκλίου Διαταγής υπ. αριθμ. 56 /19-1-2001 όπως τροποποιήθηκε με την Δ\γη Α.Π.Σ. υπ. αριθμ. 13710 οικ. Φ. 507.1/12-4-2010 «Δαπάνες Μετακινήσεων» θα πρέπει να συντρέχουν οι εξής προϋποθέσεις:
§         Η μετακίνηση να πραγματοποιείται σε απόσταση μεγαλύτερη των 60  χλμ. από την πόλη που εδρεύει η Υπηρεσία και οπωσδήποτε εκτός της περιοχής της τέως Διοίκησης Πρωτεύουσας.
  Αυτό όμως που μπαίνει ως επιπρόσθετο ζήτημα και δεν συμπεριλαμβάνεται στο ερώτημα σου είναι ότι καλούνταν οι υπάλληλοι του 8ου σταθμού σε καθημερινή βάση να εκτελούν 24ωρη υπηρεσία την στιγμή που το ωράριο εργασίας του σταθμού τους είναι το 8ωρο.Δεν γνωρίζουμε την στάση των υπαλλήλων πάνω στο θέμα αυτό, αλλά εάν οι υπάλληλοι δεν επιθυμούσαν να εργαστούν σε 24ωρη βάση κακώς δεν ζητούσαν την αλλαγή τους στο 8ώρο. Η υπηρεσία ήταν υποχρεωμένη να φροντίσει για την έγκαιρη αλλαγή τους γιατίο η μετάβαση των υπαλλήλων στο Λαύριο γίνονταν σε καθημερινή βάση ως τακτική και προγραμματισμένη υπηρεσία και δεν κλήθηκαν να επέμβουν σε συμβάν που ήταν σε εξέλιξη και θα δικαιολογούσε ως έαν βαθμό κάποια περιορισμένη υπέρβαση στο ωράριο τους για την αντιμετώπιση του. Οι υπάλληλοι λοιπόν δικαιούνται πρόσθετες αποζημιώσεις ή ρεπό για όσα 8ωρα εργάστηκαν πέραν της Γ φυλακής που ήταν υποχρεωμένοι να εκτελέσουν.
 Όσον αφορά για το εάν απαιτείτε φύλλο πορείας ή όχι και έκδοση σχετικής διαταγής πρέπει να λάβεις υπόψη σου τα εξής:
  •         Εάν οι υπάλληλοι πήγαιναν για εκτέλεση υπηρεσίας στις εγκαταστάσεις της Π.Υ. Λαυρίου τότε απαιτείτε η έκδοση Φ.Π. για εκτέλεση υπηρεσίας και επίσης έγγραφη διαταγή της περιφερειακής διοίκησης. 
  •          Εάν η μετακίνηση αφορά άμεση επιχειρησιακή δράση δηλαδή ενίσχυση σε συμβάν που είναι σε εξέλιξη ή φύλαξη πυρκαγιάς δεν απαιτείται άμεση έκδοση φύλλου πορείας σύμφωνα με το άρθρο 7 παράγρ.1.3 της Κ.Υ.Α.  υπ'αριθμ.2/66739/0022/15-11-2000 Φ.Ε.Κ. 1394 τεύχος Β΄ «Οδοιπορικά έξοδα και λοιπά έξοδα του Πυροσβεστικού Προσωπικού Πυροσβεστικού Σώματος».
 Όπως και να έχει όμως η κατάσταση και άσχετα εάν έχει εκδοθεί ή όχι σχετική διαταγή ή Φ.Π. οι υπάλληλοι έχουν δικαίωμα όταν επιστρέψουν στην υπηρεσία να υποβάλουν Δ.Υ. αναφορά για την χορήγηση των εκτός έδρας και των πρόσθετων αποζημιώσεων.  Θα ήταν απαραίτητο το Φ.Π. εάν ο υπάλληλος μετακινούνταν με δικό του μέσο ή δημόσιες συγκοινωνίες για να δικαιολογήσει και να του χορηγηθούν τα έξοδα μετακίνησης.  
 Εάν μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία ενέργεια διεκδίκησης από τους υπαλλήλους του 8ου Σταθμού μπορούν και τώρα να αξιώσουν με σχετικές αναφορές ότι δικαιούνται. Σε περίπτωση μη ικανοποίησης να ενημερωθεί το Δ.Σ. της Ένωσης Αττικής για τις σχετικές παρεμβάσεις και νομικές ενέργειες εάν κριθούν απαραίτητες. 
  Για οποιαδήποτε περεταίρω διευκρίνιση επικοινώνησε μαζί μας τηλεφωνικά.
 Σε ευχαριστούμε για την επικοινωνία.
 
ΓΙΑ  ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ
 
1ο Ερωτήμα:
 
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΤΗΣ 62 ΕΚΠ.ΣΕΙΡΑΣ (1996).ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΧΩ
ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΕ ΠΟΛΗ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΠΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΜΟΥ. ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ
ΞΑΝΑΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΤΟΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ;;;(ΜΕ ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΜΕΧΡΙ
ΤΩΡΑ ,ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ)ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΤΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ
ΜΑΣ, ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.
.
2ο Ερώτημα
 
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 1996.ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2004 ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΜΕΤΑΤΕΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ
ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΜΟΥ, ΤΟ 2004 ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ. ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ
ΔΩΘΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΞΑΝΑΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΤΟΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΑΦΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ
ΑΛΛΑΞΕΙ. ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ, ΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ 2-3 ΧΡΟΝΩΝ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ
ΕΜΕΙΣ ΜΕ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΝ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΤΟΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ
ΠΑΜΕ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ. ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ; ΔΕΝ
ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.
 
Απάντηση
.
Συνάδελφε σε ενημερώνουμε ότι μετά από διασταύρωση e mail που στάλθηκαν κατά καιρούς στην ΕΑΚΠ με το ίδιο e mail που χρησιμοποιείς, διαπιστώθηκε ότι κατά την επικοινωνία σου μαζί μας χρησιμοποιείς προσωπικά στοιχεία και δεδομένα άλλων συναδέλφων που υπηρετούν στον ίδιο νομό που υπηρετείς και εσύ εν αγνοία τους, αποκρύπτοντας τα πραγματικά προσωπικά σου στοιχεία. Τα δύο παραπάνω ερωτήματα έχουν αποσταλεί από το ίδιο e mail με διαφορετικό όνομα αποστολέα το κάθε ένα. Το γεγονός αυτό έχει επαναληφθεί αρκετές φορές και στο παρελθόν. Όπως καταλαβαίνεις δεν μπορεί να υπάρξει περαιτέρω επικοινωνία μαζί σου από την στιγμή που έχουν παραβιαστεί με ευθύνη σου βασικές αρχές προστασίας και χρήσης προσωπικών δεδομένων.
Για το ίδιο ακριβώς ζήτημα είχες στείλει τρία διαφορετικά μηνύματα στις 24,25,26 Ιανουαρίου του 2010 τα οποία απαντήθηκαν συνολικά με την απάντηση που δόθηκε σε έξι ερωτήματα στις 8/3/2010 ( βλέπε απάντηση στο 2ο ερώτημα ) κάνε κλικ εδώ: www.old.eakp.gr/view.php
 
Σημείωση: Προς ενημέρωση των επισκεπτών της ιστοσελίδας μας αναφέρουμε ότι τα παραπάνω ερωτήματα έχουν απαντηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν έπειτα από αντίστοιχες ερωτήσεις συναδέλφων. Ανατρέξτε στην Ενότητα «Απαντήσεις Ε.Α.Κ.Π. σε ερωτήματα και προτάσεις», όπως και στην ενότητα «Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις» για να δείτε και τις προτάσεις που κατατέθηκαν από την Ε.Α.Κ.Π. δια μέσω του αιρετού εκπροσώπου της στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Μεταθέσεων Πυρονόμων – Αρχιπυροσβεστών – Πυροσβεστών, προκειμένου να υπάρξει οριστική επίλυση του προβλήματος και άμεση αποκατάσταση της αδικίας που υπέστησαν οι συνάδελφοι από την 62η σειρά και μετά.
    


Δείτε όλες τις Απαντήσεις Ε.Α.Κ.Π. σε ερωτήματα και προτάσεις