Ημερομηνία14-02-2011
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΓΙΑ ΘΕΜΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΡΕΠΟ ΛΟΓΩ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ
 
Αγαπητοί συνάδελφοι της Ε.Α.Κ.Π. πρόσφατα στην υπηρεσία μου όσοι συνάδελφοι ήμασταν σε προγραμματισμένο ρεπό κληθήκαμε σε επιφυλακή από τον διοικητή της υπηρεσίας μας για την αντιμετώπιση συμβάντος. Φυσικά δεν μιλάμε για κάποιο τόσο σοβαρό συμβάν που δικαιολογούσε κάτι τέτοιο και μάλιστα την στιγμή που δεν αξιοποίησε στο συμβάν άλλες δυνάμεις από όμορες υπηρεσίες και κλιμάκια και μάλιστα χωρίς να έχει εκδοθεί καμία διαταγή για γενική επιφυλακή. Συνάδελφοι το ερώτημα μου είναι, μπορεί αυτό να το κάνει ο διοικητής; Γιατί από ότι ξέρω πρέπει να βγει ειδική διαταγή για την αναστολή των ρεπό. Σας παρακαλώ εάν μπορείτε να μου απαντήσετε σύντομα και να με ενημερώσετε για την διαταγή που το ορίζει αυτό προκειμένου να κάνω Δ.Υ. αναφορά.   Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο που θα διαθέσετε.       
 
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑ
 
Αγαπητέ συνάδελφε για το θέμα της επιφυλακής έχουμε γράψει αρκετές φορές και σχετικές απαντήσεις και αναλύσεις θα βρεις μέσα στην ιστοσελίδα της ΕΑΚΠ . Για το συγκεκριμένο ζήτημα που θέτεις όσον αφορά την αναστολή των ρεπό, το ζήτημα αυτό καθορίζεται με πολύ ξεκάθαρο τρόπο από την σχετική διαταγή του Α.Π.Σ. την υπ. αρίθμ. 25566 Φ. 105.6 25/5/2001 με θέμα « Ετοιμότητα πυροσβεστικού προσωπικού» η οποία αναφέρει στην παράγραφο 2 ότι δεν τίθεται σε επιφυλακή το προσωπικό που βρίσκεται σε ημερήσια ανάπαυση ( ρεπό) ή σε κανονική άδεια παρά μόνον κατόπιν ειδικής διαταγής του Α.ΠΣ. . ( Την διαταγή θα την βρεις στην αρχική σελίδα της Ε.Α.Κ.Π. όπου είναι αναρτημένες και άλλες διαταγές για το ωράριο, κάνε κλικ εδώ για την διαταγή  www.old.eakp.gr/pdf/255662552001.pdf)
Ως εκ τούτου εάν δεν κηρύχτηκε από τον Περιφερειάρχη γενική επιφυλακή και δεν εκδόθηκε τέτοια διαταγή από το Α.Π.Σ. τότε παρανόμως αναστάλθηκαν τα ρεπό σας. Πρέπει λοιπόν να κάνεις την αναφορά σου και να ζητήσεις από την Ένωση που ανήκεις να σας στηρίξει και να παρέμβει για το ζήτημα αυτό ασκώντας κάθε νόμιμο μέσο προς την κατεύθυνση αυτή. Εάν δεν το κάνει αυτό η Ένωση σου επικοινώνησε εκ νέου μαζί μας για να παρέμβει σχετικά η Ε.Α.Κ.Π. 
 Ευχαριστούμε για την επικοινωνία. 


Δείτε όλες τις Απαντήσεις Ε.Α.Κ.Π. σε ερωτήματα και προτάσεις