Ημερομηνία27-01-2011
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ

ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ
 
1ο Συναδελφοι γεια σας,μηπως γνωριζεται αν υπαρχει καμια εξελιξη η κατι νεοτερο στο ζητημα των εξοδων μεταθεσεως !Εχει περασει αρκετος καιρος απο τοτε που εγω και αλλοι εξι συναδελφοι απο την ιδια υπηρεσια καταθεσαμε δικαιολογιτικα ,αλλα απο οτι βλεπω θα εχουν την τυχη της Δ/Υ αναφορας που καναμε πριν και στην οποια το αρχηγειο μας δεν εδειξε ουτε το στοιχειωδει σεβασμο που αρμοζει στον πυροσβεστη και να μας απαντησει. τι να πω ρε συναδελφοι δεν ξερω !!! Ολες οι ελπιδες μας μονο η Ε.Α.Κ.Π
 
2o Γεια σας,επανερχομαι και παλι με το θεμα των εξοδων μεταθεσεως και σας ενημερωνω οτι τα δικαιολογιτικα που καταθεσαμε στην διαχειριση μας επιστραφησαν με την αιτιολογια της μη αναφορας για αποζημιωση στην διαταγη μεταθεσης.
 
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑ 
 
Αγαπητέ συνάδελφε δεν απαντήσαμε άμεσα στην αρχική σου ερώτηση ακριβώς για τον λόγο ότι περιμέναμε την σχετική απάντηση για να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα. Βάση και της νέας απάντησης του Διευθυντή της Διαχείρισης Χρηματικού που στάλθηκε σε όλους τους συναδέλφους που είχαν υποβάλει τα σχετικά δικαιολογητικά δίνεται η ίδια ακριβώς απάντηση που είχε δοθεί αρχικά, δηλαδή δεν χορηγούνται γιατί δεν το αναφέρει η απόφαση του Αρχηγού για τις μεταθέσεις.
Μέσω της απάντησης αυτής φυσικά αγαπητέ συνάδελφε απλά ο Διευθυντής χρηματικού επιχειρεί να αποποιηθεί ευθυνών.
Παρ ότι όμως:
·                    Έχουν γίνει σχετικές παρεμβάσεις τόσο από την ΕΑΚΠ όσο και από την Ε.Υ.Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας προς την διαχείριση χρηματικού και τον Αρχηγό του Π.Σ.. 
·                    Έχει δοθεί στην βουλή σχετική απάντηση από τον Υφυπουργό Προστασίας του πολίτη που δεν απορρίπτει το σχετικό αίτημα αλλά αναφέρει ότι έχουν διεκπεραιωθεί όλες οι περιπτώσεις που έχουν κατατεθεί τα σχετικά δικαιολογητικά.     
·                    Παρ ότι επίσης γνωστοποιείται στον Υφυπουργό από την Ε.Α.Κ.Π. μετά την απάντηση που έδωσε στην βουλή η πραγματική κατάσταση που υφίσταται και με ποιών ευθύνες.
Μέχρι στιγμής η σχετική απόφαση του Α.Π.Σ. δεν έχει τροποποιηθεί.
Άρα λοιπόν έχουμε ηθελημένη άρνηση των καθ όλα αρμοδίων υπηρεσιακών οργάνων. 
Αυτό λοιπόν που μένει είναι η δρομολόγηση νομικών μέτρων κατά παντός υπευθύνου. Προκειμένου όμως να μην μπουν στην διαδικασία τα μέλη από μόνα τους να κινήσουν την διαδικασία αυτή θα πρέπει οι Ενώσεις να στηρίξουν τα μέλη τους. 
 Η Ε.Υ.Π.Σ. Περ/ρειας Ελλάδας έχει πάρει ήδη σχετικές αποφάσεις για τα μέλη της .
 Παράλληλα όμως το θέμα ζητήθηκε και θα αντιμετωπιστεί συνολικότερα από την Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. . Την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου θα συζητηθεί στο Διοικητικό συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. και για τον λόγο αυτό έχουν κληθεί οι Ενώσεις να αποστείλουν τα ονόματα των μελών τους που δεν έχουν δικαιωθεί. στην Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. 
  Έλα λοιπόν αγαπητέ συνάδελφε σε επαφή με το προεδρείο της Ένωσης που είσαι μέλος και δώσε τα στοιχεία σου για να σταλούν στην Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. Εάν για κάποιους λόγους δεν ανταποκριθεί στείλε με πρωτοβουλία σου τα στοιχεία σου στην Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. και την σχετική απάντηση που πήρες από την διαχείριση χρηματικού.    


Δείτε όλες τις Απαντήσεις Ε.Α.Κ.Π. σε ερωτήματα και προτάσεις