Ημερομηνία08-12-2010
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ

Ερώτημα:
.
ΜΕΤΑΤΕΘΗΚΑ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ Π.Υ. ……….. ΤΗΝ 1/7/2010 ΑΠΟ ΤΟ Π.Κ. …………,ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΤΑΒΛΗΘΗΚΑΝΕ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΒΛΗΘΗΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΩ.
 
 
Απάντηση στο ερώτημα:
.
Αγαπητέ συνάδελφε η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών στις 10 Αυγούστου 2010, απέστειλε προς όλους τους συναδέλφους ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με τα οδοιπορικά έξοδα μεταθέσεων, όπου αναλύοντας την ισχύουσα νομοθεσία εξήγησε στους συναδέλφους τις προϋποθέσεις που πρέπει να υφίστανται προκειμένου να δικαιωθούν τα έξοδα μετάθεσης, υποδεικνύοντας τους παράλληλα να υποβάλλουν ανάλογες αναφορές στις υπηρεσίες τους ώστε να λάβουν την αντίστοιχη αποζημίωση, ενώ σε περίπτωση οποιασδήποτε άρνησης, αυτή θα πρέπει να είναι έγγραφη και σαφώς αιτιολογημένη, προκειμένου να προχωρήσουν στην διεκδίκηση της αποζημίωσης και με ένδικα μέσα αν αυτό κριθεί απαραίτητο (βλέπε στην ενότητα «Δείτε όλες τις ανακοινώσεις» στην αρχική σελίδα του site).
Στις 5 Δεκεμβρίου 2010 η παράταξή μας επανήλθε με ανακοίνωση της προς τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Εμμανουήλ Όθωνα, με αφορμή την από 29/11/2010 απάντηση που έδωσε στο κοινοβούλιο σε επίκαιρη ερώτηση βουλευτή του Κ.Κ.Ε. η οποία αφορούσε την χορήγηση των οδοιπορικών εξόδων μετάθεσης στους δικαιούχους πυροσβέστες, στην οποία ανέφερε ότι το αίτημα σχετικά με τα οδοιπορικά έξοδα μετάθεσης, έχει πλήρως ικανοποιηθεί με την έννοια ότι δεν υπάρχουν σε εκκρεμότητα δικαιολογητικά που αφορούν την καταβολή οδοιπορικών λόγω μεταθέσεων, στο πυροσβεστικό προσωπικό της χώρας.
Στην ανακοίνωσή μας (βλέπε στην ίδια ενότητα), εξηγήσαμε στον κύριο Υφυπουργό ότι όσοι συνάδελφοι τουλάχιστον από τον βαθμό του Πυρονόμου και κάτω μετατέθηκαν με τις φετινές τακτικές μεταθέσεις και έχουν απευθυνθεί στις υπηρεσίες τους για την χορήγηση των οδοιπορικών εξόδων της μετάθεσης τους, δεν τους έχουν χορηγηθεί είτε γιατί έχουν πάρει αρνητική έγγραφη απάντηση, είτε γιατί δεν τους επιτρέπεται να καταθέσουν τα σχετικά δικαιολογητικά έγγραφα κατόπιν διαβεβαίωσης υπηρεσιακών παραγόντων ότι δεν δικαιούνται οδοιπορικά έξοδα μετάθεσης. Επίσης τονίσαμε ότι με βάση σχετική απάντηση του Διευθυντή Διαχείρισης Χρηματικού σε αντίστοιχα  αιτήματα συναδέλφων, καθώς και του Σωματείου της Στερεάς Ελλάδας, προκύπτει ότι δεν έχει αποζημιωθεί κανείς από όσους χαμηλόβαθμους μετατέθηκαν, αφού η απάντηση αναφέρει ρητά ότι: «η υπ. αριθμ. 28398 Φ. 202.3 15/6/2010 απόφαση του Α.Π.Σ. δεν αναφέρει τη χορήγηση εξόδων μετάθεσης στους υπαλλήλους προκειμένου η διαχείριση χρηματικού να προβεί στην καταβολή τους» .
Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών απαίτησε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, την αποκατάσταση της αδικίας που υφίστανται οι συνάδελφοι που δικαιούνται τα οδοιπορικά έξοδα μετάθεσης, καλώντας τον να δώσει ρητές εντολές προς κάθε υπεύθυνο για τον σκοπό αυτό, καθώς και να αναζητηθούν οι ευθύνες όπου αυτές και αν εντοπίζονται.
Με βάση τα παραπάνω συνάδελφε και αφού ο ίδιος ο Υφυπουργός δεν έφερε κανένα άλλο πρόσκομμα για την χορήγηση των οδοιπορικών εξόδων μετάθεσης παρά μόνο την υποβολή δικαιολογητικών ή μη, τότε θα πρέπει να προσκομίσεις τα απαραίτητα δικαιολογητικά προς τη διοίκησή σου για τα οποία γνωρίζει η γραμματεία της υπηρεσίας σου ποια είναι, ζητώντας την καταβολή των οδοιπορικών εξόδων που δικαιούσαι. 
                                                                                                    
 


Δείτε όλες τις Απαντήσεις Ε.Α.Κ.Π. σε ερωτήματα και προτάσεις