Ημερομηνία13-10-2010
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΠΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/10/2010

    Μετά από αρκετά ερωτήματα συναδέλφων ενημερώνουμε ότι η διαφημιζόμενη από τα Μ.Μ.Ε. «κινητοποίηση» την Παρασκευή 15/10 στο Σύνταγμα  αφορά την Ένωση Αττικής ΕΠΑΠΑ και καμία σχέση δεν έχει με την προσπάθεια που καταβάλει  η Ε.Α.Κ.Π. και ορισμένες πρωτοβάθμιες Ενώσεις για την αγωνιστική αφύπνιση του κλάδου.
   Η Ε.Α.Κ.Π. έχει κατά κόρον αναφερθεί στην δράση και τον αμφιλεγόμενο διασπαστικό ρόλο της συγκεκριμένης Ένωσης και με ποιους τρόπους και προς όφελος ποιών έχει συμβάλει μέσω της διάσπασης που προκάλεσε στην απομαζικοποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος στην Αττική που είχε ως αποτέλεσμα να αποστασιοποιηθούν εκατοντάδες συνάδελφοι και έτσι με την πλασματική απόλυτη πλειοψηφία που έχει ο ένας εκ των δύο εταίρων του κυβερνητικού συνδικαλισμού η Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ., να καταδικαστεί η μεγαλύτερη Πρωτοβάθμια Ένωση του κλάδου δηλαδή η Ένωση Αττικής στην πλήρη απραξία.    
   Παρά λοιπόν τις αγωνιστικές απόπειρες που προσπαθεί να οργανώσει αξιοποιώντας την αδράνεια της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ., με την καθ όλα απλόχερη προβολή της από τα Μ.Μ.Ε. δεν πείθει για τις διαθέσεις της, για τον λόγο ότι δεν έχει προσφέρει τίποτε ουσιαστικό με την παρουσία της στους εργαζόμενους, αντιθέτως δρα αποπροσανατολιστικά και για αυτό αξιοποιείται και απολαμβάνει με προκλητικό τρόπο υπέρμετρη προβολή από τα ΜΜΕ με κάθε ευκαιρία, την στιγμή που τα ίδια Μ.Μ.Ε. θάβουν στην κυριολεξία μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις χιλιάδων εργαζομένων του κλάδου και ιδιαίτερα τις πρωτοβουλίες και την δράση αγωνιστικών φορέων όπως και της Ε.Α.Κ.Π. . 
 Είναι συγκεκριμένος ο ρόλος της στα συνδικαλιστικά πράγματα και αξιοποιείται ανάλογα με τις συγκυρίες ως εφεδρεία του κυβερνητικού συνδικαλισμού.
 Το γεγονός ότι:
  •                       Η δημιουργία της Ε.Π.Α.Π.Α. ήταν αποτέλεσμα των ανταγωνιστικών τάσεων σε κομματικό και συνδικαλιστικό επίπεδο μέσα στους κόλπους της Π.Α.Σ.Κ. Π.
  •                     Στην προσπάθεια της να ενταχθεί στην Ομοσπονδία πάση θυσία πέραν από τον μακροχρόνιο «αγώνα» στις δικαστικές αίθουσες που έσυρε και στέλεχος της παράταξης μας, είχε και την άπλετη στήριξη παραγόντων του κυβερνόντος κόμματος.
  •                     Καθώς και η στάση που κράτησε το προηγούμενο διάστημα όπως:
1ον Τον Δεκέμβρη του 2009 που διεκδικούσε στην επιτροπή του Α.Π.Σ. για το 12ωρο θέση προνομιούχου συνομιλητή.   
2ον Το γεγονός ότι  την ημέρα που πραγματοποιούσε η Ε.Α.Κ.Π. παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείου προστασίας του πολίτη για να μην περάσουν οι σχεδιασμοί για το ωράριο και γενικότερα πάλευε για τα προβλήματα του κλάδου και καλούσε τους συναδέλφους για μαζική συμμετοχή, η Ε.Π.Α.Π.Α αντιθέτως τους καλούσε την ίδια ημέρα με μηνύματα μέσω κινητών να παραστούν στο Μέγαρο Μουσικής στην «τιμητική βράβευση» που θα γίνονταν για τον έλληνα πυροσβέστη στο πρόσωπο στελέχους της.!!  
3ον Την εγκωμιαστική ανακοίνωση της μετά την συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του πολίτη για την υπέροχη στάση του απέναντι στα προβλήματα μας και την υπόσχεση του για την επίλυση τους.              
4ον Την αδράνεια της απέναντι σε κάθε είδους καταστρατήγηση σε βάρος των πυροσβεστών της Αττικής και ιδιαίτερα του ωραρίου, δεν πείθει για την αγωνιστικές της διαθέσεις στην «αγωνιστική» παράσταση που θα δοθεί αύριο στο Σύνταγμα, καταδεικνύουν ότι κινήσεις τέτοιου είδους και ειδικά από τους εκπροσώπους του κυβερνητικού συνδικαλισμού δεν έχουν να προσφέρουν τίποτε περισσότερο στου εργαζόμενους και στην επίλυση των προβλημάτων τους. Είναι ακίνδυνες για την κυβερνητική πολιτική και δρουν σαν βαλβίδες ανακούφισης της αγανάκτησης των εργαζομένων.
   Η Ε.Α.Κ.Π. πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου προσπαθεί να στρέψει τον κλάδο σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, με ευθύνη όμως των παρατάξεων Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. και Π.Α.Σ.Κ. Π. δεν έγινε κατορθωτό.  Ήδη όμως έχουν αρχίσει κάποιες Πρωτοβάθμιες Ενώσεις να παίρνουν αποφάσεις για την άμεση έναρξη κινητοποιήσεων. Το τελεσίγραφο στην Ομοσπονδία  έχει δοθεί και εάν μέσα στην επόμενη εβδομάδα δεν αποφασιστούν κινητοποιήσεις, οι Πρωτοβάθμιες Ενώσεις μαζί με την Ε.Α.Κ.Π. θα οργανώσουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις με συγκεκριμένο πλαίσιο αιτημάτων και χρονοδιάγραμμα δράσης. Για τον λόγο αυτό καλεί τους εργαζόμενους σε αγωνιστική επαγρύπνηση και μαζική συμμετοχή.    


Δείτε όλες τις Απαντήσεις Ε.Α.Κ.Π. σε ερωτήματα και προτάσεις