Ημερομηνία15-04-2010
ΜΥΝΗΜΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΣΤΗΝ 4η ΕΜΑΚ ΚΟΝΟΤΗΝΗΣ

 
ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ
 
αγαπητοί συνάδελφοι
Ονομάζομαι ……………… ………….., έχω στο Σώμα σχεδόν ….. έτη και υπηρετώ στην 4η ΕΜΑΚ η οποία εδρεύει στην Κομοτηνή.
Με  αφορμή τα σεμινάρια εκπαίδευσης που έγιναν πριν λίγες μέρες αποφάσισα να γράψω τα παρακάτω.
Τα σεμινάρια διεξήχθηκαν στον Πυροσβεστικό Σταθμό της ΒΙ.ΠΕ  Κομοτηνής, ένα υπερσύχρονο κτίριο με όλα τα προβλεπόμενα για να ονομάζεται Πυροσβεστικό κτίριο και πραγματικά δεν ήξερα τί ένιωθα. Θαυμασμό ή θλίψη? Έσκυψα το κεφάλι χωρίς να θέλω να κοιτάξω παραπάνω. Παντού καινούργια, καθαρά αλλά και  άδειο. και αναφέρω οτι ένιωθα όλα αυτά, γιατί την ίδια στιγμή η 4η ΕΜΑΚ στεγάζεται, κλασικά όπως και άλλες υπηρεσίες ανά το πανελλήνιο σε ένα παλιό εργοστάσιο- αποθήκη. Μία αποθήκη, όπου κάποιος τσοπάνης που η μοίρα και το κατεστημένο τον ονόμασε στρατηγό του Π.Σ. ,  βάπτισε σε μία νύχτα Πυροσβεστικό σταθμό. Ένα κτίριο που δεν έχει καμία σχέση με όλα τα προβλεπόμενα για Πυροσβεστικό κτίριο. Κανένας κανόνας ασφάλειας (υπέργειες δεξαμενές καυσίμων σε εσωτερικούς χώρους, πρόχειρες  ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις κ.α.)
Όλα τα στοιχεία της φύσης είναι μέσα (άνεμος, βροχή, ήλιος, κρύο), σπαταλώνται τόνοι πετρελαίου. Τουαλέτες. Αν έρθει κάποιος επισκέπτης ντρέπεσαι να τον πας. Έχουμε και κατοικίδια, κάθε λογής έντομο, φίδια, αρουραίους. Για να μην αναφερθώ στο αμαξοστάσιο. Μέσα στη σκόνη και τις αράχνες, διότι ο ιδιοκτήτης έβαλε μια τσιμεντοκονία άρον άρον για να το νοικιάσει, η οποία τρίβεται σε κάθε γύρισμα του τιμονιού. κάθε μέρα καθαρίζουμε και καθαρισμό δεν έχει. Οχήματα  και μηχανήματα , αξίας εκατομμυρίων ευρώ στο έλεος της φύσης. Γκαράζ με προδιαγραφές ερήμου. Στέλνουν διαταγές για οικονομία λες και είναι από άλλο πλανήτη . Τις οποίες αν τις εφαρμόσουμε θα μας φάει η σκόνη και η βρωμιά.  Σαν \"καπάκι\"  σε όλα τα προηγούμενα η στέγη από ελενίτ. ένα υλικό από τα ποιο καρκινογόνα και απαγορευμένο πλέον υλικό κατασκευής. Και φυσικά για τις πολύτιμες υπηρεσίες του συγκεκριμένου κτιρίου πληρώνει το Π.Σ. και ενοίκιο. τον τελευταίο καιρό ήταν να μεταφερθεί η 4η ΕΜΑΚ στο κτίριο της ΒΙ.ΠΕ.ΚΟ. αλλά πάλι αναβλήθηκε η διαδικασία εν όψη αντιπυρικής, όπως λένε. Θα συνεχίσουμε να μένουμε εδώ, σε ένα κτίριο το οποίο αν έχει κάποιο στοιχειώδες επίπεδο διαβίωσης οφείλεται στην συνεχή εργασία συναδέλφων, εποχικών και εθελοντών.
Όλα τα πλακάκια τα ντουλάπια, τα περισσότερα ηλεκτρικά και υδραυλικά και πολλά άλλα έγιναν από προσωπική εργασία συναδέλφων ΑΦΟΥ είχε παραληφθεί το κτίριο.
Και αναρωτιέμαι ποιοι είναι αυτοί που μας καταδικάζουν να μένουμε σε αυτές τις τρώγλες και που τώρα, την ίδια στιγμή παίρνουν παχυλούς μισθούς και συντάξεις. Με ποια ιδιότητα και κρίση 
βάζουν την υπογραφή τους και ονομάζουν την κάθε αποθήκη Πυροσβεστικό σταθμό προς το συμφέρον  ιδιωτών και πολιτικών.
Νοιάζονται  για την ασφάλεια και την υγιεινή του προσωπικού και την σωστή στέγαση του μηχανολογικού εξοπλισμού. Τουλάχιστον έτσι λένε. Λόγια μόνο λόγια.
Θέλεις να μιλήσεις, να πεις και σου λένε μη μιλάς βολεμένος είσαι. Μη μιλάς γιατί έχουν στο σχέδιο να κλείσουν τις ΕΜΑΚ. Και περιμένεις, κάνεις υπομονή. 12 χρόνια υπομονή και άλλα πολλά.
Δεν είμαι ούτε ο τέλειος, ούτε ο μεγάλος πυροσβεσταράς, αλλά σίγουρα κάποιοι δεν έχουν καμία σχέση με το ένδοξο Πυροσβεστικό Σώμα , κάποιοι δεν αξίζουν να φορούν την αιματοβαμμένη στολή του Έλληνα Πυροσβέστη και αυτοί οι κάποιοι έχουν όνομα. Όπως έχω εγώ.  
Κάτι τελευταίο, σε όλους τους συναδέλφους εν όψη αντιπυρικής περιόδου, όπως είπε και ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης .... ΚΑΛΟ ΚΟΥ..ΑΓΙΟ
 
 
    ΣΧΟΛΙΟ Ε.Α.Κ.Π.
 
   Αγαπητέ συνάδελφε δεν έχουμε να συμπληρώσουμε τίποτε περισσότερο, είναι όλα τόσο αποκαλυπτικά και εξοργιστικά συνάμα. Θα σου επισημάνουμε όμως ότι, αυτοί που σας καταδικάζουν σε τέτοιες συνθήκες δεν είναι μόνο οι υπεύθυνοι υπηρεσιακοί και πολιτικοί παράγοντες, αλλά  και οι ανύπαρκτοι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι της περιοχής σου που δεν κοινοποιούν το θέμα αυτό προς κάθε αρμόδια αρχή, δεν ζητάνε ενεργοποίηση των σχετικών διατάξεων περί υγιεινής όπως προβλέπει ο Νόμος ( βλέπε σχετική παρέμβαση ΕΑΚΠ για την υγιεινή και ασφάλεια www.old.eakp.gr/view.php και την παρέμβαση της ΕΑΚΠ για την Π.Υ. Μακρακώμης www.old.eakp.gr/view.php) και δεν στέλνουν στον εισαγγελέα και στις αρμόδιες υγειονομικές αρχές τους υπευθύνους.
 Για αυτό εκλέγουμε συνδικαλιστικά όργανα για να προασπίζονται τα συμφέροντα μας και όχι για να μετράνε κάποιοι τα κουκιά τους με την ανοχή και την συμμετοχή μας. 
 Η ΕΑΚΠ θα κάνει παρέμβαση για το ζήτημα αυτό και θα ζητούσε με την ευκαιρία να της κοινοποιούνται από την περιοχή σας ότι τέτοιου είδους ζητήματα απασχολούν τους εργαζόμενους. Όπως έγινε και με τις καταστρατηγήσεις σε βάρος των συναδέλφων που ενεπλάκησαν στις πλημμύρες του Έβρου και αμέσως δόθηκε λύση.
 Πρέπει όμως να γίνει κατανοητό ότι πρέπει και εσείς οι ίδιοι να πάρετε την υπόθεση στα χέρια σας και με την συμβολή σας να αλλάξουν τα πράγματα στην Ένωση σας. Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη δεν μπορεί να αποτελεί φέουδο κανενός  που θέλει τους εργαζόμενους απλούς ψηφοφόρους και άβουλα όργανα των κομματικών ή των προσωπικών σκοπιμοτήτων. 
  Για αυτό μην χάνετε χρόνο είναι μια καλή ευκαιρία τώρα και που στην περιοχή σας θα γίνουν εκλογές για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και αντιπροσώπων για την Ομοσπονδία. Όσοι συνάδελφοι θέλετε να συμβάλετε στο να αλλάξουν οι συνθήκες στην περιοχή σας και να έχετε ένα συνδικαλιστικό όργανο που θα είναι μπροστάρης σε τέτοιου είδους ζητήματα να συγκροτήσετε άμεσα παράταξη της Ε.Α.Κ.Π. και να ζητήσετε την στήριξη των συναδέλφων για να αλλάξουν οι συσχετισμοί.   
 Η στήριξη της ΕΑΚΠ θα είναι δεδομένη σε όσους συναδέλφους θέλουν να συμβάλουν σε αυτήν την κατεύθυνση και καλό θα είναι να υπάρξει άμεση επικοινωνία με τα στελέχη της Ε.Α.Κ.Π.
 Τότε πραγματικά θα νοιώσετε ότι όλα μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο. Όχι λοιπόν μόνο καλό κουράγιο αλλά δύναμη και αποφασιστικότητα.
 
     
  


Δείτε όλες τις Απαντήσεις Ε.Α.Κ.Π. σε ερωτήματα και προτάσεις