Ημερομηνία12-01-2010
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΑΠΣ

Γενάρης 2010
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
του Αντιπύραρχου Σάββα Θεοδωρή
ΠΡΟΣ
      Όλες τις συναδέλφισσες και συνάδελφους Αξιωματικούς και μη στο Πυροσβεστικό Σώμα. Μέλη και μη της Ε.Α.Π.Σ.
 
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι Αξιωματικοί.
Μετά την επιστολή μου που έστειλα στην Ε.Α.Π.Σ. και με την οποία ζητούσα να διαγραφώ απ΄ αυτήν, αναλύοντας του λόγους που με ώθησαν σ΄ αυτή την κίνηση, η Ε.Α.Π.Σ. μέσω του Προεδρείου της προχώρησε σε μια πρωτοφανή προσπάθεια ανακατασκευής και προβοκατόρικης ερμηνείας των θέσεων που εξέφρασα, αναρτώντας στην ιστοσελίδα της στο χώρο των Πυροσβεστικών Νέων (αρθρογραφία και ειδήσεις) κείμενο με τίτλο «Παρέμβαση μελών του Προεδρείου του Δ.Σ. της Ε.Α.Π.Σ.».
Να σημειωθεί ότι παρά την παράκλησή μου να δημοσιευτεί στο περιοδικό και να αναρτηθεί στο site της Ε.Α.Π.Σ. αυτούσια η επιστολή μου που έστειλα με e-mail και όχι από αναδημοσίευση άλλου site και συγκεκριμένα της Ε.Α.Κ.Π. όπως έγινε πρόσφατα και με το αίτημα διαγραφής του συναδέλφου Γιάννη Ζάχου, το αίτημά μου δεν έγινε δεκτό και επαναλήφθηκε σκόπιμα το προηγούμενο ολίσθημά της για εντυπωσιοθηρικούς και σημειολογικούς λόγους.
Πέρα από τις παλιότερες…θεολογικές αναζητήσεις (βλ. πρόταση για θρησκευτική Υπηρεσία στο Πυροσβεστικό Σώμα), η Ε.Α.Π.Σ. …. ξαναχτύπησε με μουσικολογικές αναζητήσεις και στιχάκια του Διονύση Σαββόπουλου. Μεγάλο ταλέντο!!! Τους επιστρέφονται όμως ως … «αχρεωστήτως καταβληθέντα».
   Δεν είναι καινοφανές, άλλωστε το παραμύθι επαναλαμβάνεται. «Πες, πες, κάτι θα μείνει» (Γκαίμπελς). Όταν δεν έχεις να αντιπαραθέσεις συνδικαλιστικά τίποτε επί της ουσίας, μιλάς για «ξύλινο λόγο», βάζεις «πολιτικές ταμπέλες» και προσπαθείς να εξαφανίσεις οποιαδήποτε διαφορετική φωνή γίνεται επικίνδυνη για την επιβίωση του status της Ε.Α.Π.Σ. που έχει διαμορφωθεί εξελικτικά από την ίδρυσή της και η οποία δεν προέκυψε από παρθενογένεση αλλά υπάκουε στις ανάγκες διάσπασης του συνδικαλιστικού μας κινήματος με επίπλαστα κριτήρια διαχωρισμού συμφερόντων και συνδικαλιστικών θέσεων χαμηλόβαθμων - αξιωματικών.
   Με την παρούσα που αποτελεί απαντητική επιστολή, θα ήθελα να …ευχαριστήσω την Ε.Α.Π.Σ. που διασφαλίζει τις … «κατακτήσεις της καθημερινότητας» και μας …ταΐζει, κατόπιν ενεργειών της, με τα γνωστά θεσμοθετημένα επιδόματα και τις γνωστές επιδοματικές ενισχύσεις που αποτιμούνται σε «αρκετά χιλιάρικα τα τελευταία χρόνια. Δεν μπαίνουν, όμως, στον κόπο παραπέρα να εξηγήσουν τι πετσόκομμα στις αποδοχές γίνεται με την επιδοματική πολιτική τόσο στο δώρο Χριστουγέννων - Πάσχα - καλοκαιρινής άδειας όσο και κύρια στη σύνταξη.
   Ευχαριστώ και για την αναγνώριση τόσο της παράλειψης της Ε.Α.Π.Σ., όπως διατείνεται μέσω του Προεδρείου του Δ.Σ. αυτής, να προβεί σε ταξική ανάλυση της διεθνούς κρίσης που σαν συνδικαλιστικός φορέας όμως είχε υποχρέωση να κάνει, όσο και της παράλειψής της… στην ανάλυση της χαμηλής συγκομιδής καφέ στη Λατινική Αμερική που είναι …αλλουνού παπά ευαγγέλιο, είναι άστοχη, προβοκατόρικη και προφανώς εκφεύγει από τις αρμοδιότητές της.
   Για όλα τα άλλα εφυολογήματα, δεν αξίζει κανείς να αναφερθεί. Τα περί «διώξεων που έχουν υποστεί τα στελέχη της Ε.Α.Π.Σ.», «η συμμετοχή της σε …δυναμικές κινητοποιήσεις των Σ.Α., της Γ.Σ.Ε.Ε. και Α.Δ.Ε.Δ.Υ.», τα περί συγκρούσεων με τους πολιτικούς τοποτηρητές και ινστρούχτορες και τα …κουνέλια και οι «λαγοί» σε υποτιθέμενες διασπαστικού χαρακτήρα κινήσεις που απορρέουν από την καθαρή πρότασή μου για ενιαία συνδικαλιστική έκφραση μέσα από την Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. με παράλληλη αλλαγή των συσχετισμών για τη δημιουργία συνεπούς και αγωνιστικού συνδικαλιστικού κινήματος, είναι προφανώς για γέλια και μαρτυρούν την ανησυχία του Προεδρείου της Ε.Α.Π.Σ. για την απήχηση που είχε σε πολλούς συναδέλφους.
 
ΚΑΛΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΒΑΘΜΟΥ ΚΑΙ ΘΕΣΗΣ.
 
 
Συναδελφικά
 
Σάββας Θεοδωρής
Αντιπύραρχος
 
                             
 


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις Αλλων Συνδικαλιστικών Φορέων