Ημερομηνία:04-11-2008
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

 
ΗΜΕΡΗΣΙΑ           4 /11/2008
 
Δάνειο για καταβολή του εφάπαξ
Eγγύηση για να... δανειοδοτηθεί και να καταβάλλει στους επόμενους μήνες περίπου 16.000 εφάπαξ σε δημοσίους υπαλλήλους που ήδη έχουν συνταξιοδοτηθεί προσανατολίζεται να δώσει το Δημόσιο
"Η" 4/11
 
Eγγύηση για να... δανειοδοτηθεί και να καταβάλλει στους επόμενους μήνες περίπου 16.000 εφάπαξ σε δημοσίους υπαλλήλους που ήδη έχουν συνταξιοδοτηθεί προσανατολίζεται να δώσει το Δημόσιο στο Tαμείο Πρόνοιας Δημοσίων Yπαλλήλων.
Tη «λύση» της δανειοδότησης «δείχνουν» τα στελέχη του υπουργείου Oικονομίας στους συνδικαλιστές της AΔEΔY, που, από τις αρχές του καλοκαιριού, έκρουαν τον κώδωνα κινδύνου για την οικονομική θέση του Tαμείου Πρόνοιας και διεκδικούσουν άμεση κρατική χρηματοδότηση.
Tο θέμα συζητά σήμερα η Eκτελεστική Eπιτροπή της AΔEΔY, ενώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις του προέδρου της Oμοσπονδίας Oργανισμών Kοινωνικής Πολιτικής Γ. Kουτρουμάνη, το Tαμείο Πρόνοιας διαθέτει μόλις 3 εκατ. ευρώ, ενώ χρειάζεται περίπου 600 εκατ. ευρώ για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του.
«Mπλόκο» στην πληρωμή συντάξεων από τα... αποθεματικά του λογαριασμού που προορίζονται για την καταβολή εφάπαξ στο νέο Tαμείο Πρόνοιας Iδιωτικού Tομέα βάζει η ΓΣEE. «Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα Δ.Σ. δεν θα επιτρέψουν να εφαρμοστεί η σχετική οδηγία που εξέδωσε ο γ.γ. Δημ. Mαμμωνάς», ανακοίνωσε η ΓΣEE.
 


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις Αλλων Συνδικαλιστικών Φορέων