Ημερομηνία:25-05-2008
Η 24ΣΈΛΙΔΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Υ.Π.Σ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΧΑΗΛ ΜΙΧΑΗΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΤΟ 1998

TO ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ Ε.Υ.Π.Σ.              ΛΑΜΙΑ 12/11/1998
ΠΕΡ/ΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΜΙΧΑΗΛ ΜΙΧΑΗΛ                                          ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ
                                                   
                                                                          ΚΟΙΝ/ΣΗ Δ.Σ ΕΥΠΣ  
                                                                         ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
 
                               ΑΝΟΙΧΤΗ      ΕΠΙΣΤΟΛΗ
                                    
                                 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
 
 
 Συνάδελφοι θα ήθελα η προσωπική μου επικοινωνία μαζί σας σαν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Υ.Π.Σ. ΣΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ να ήταν διαφορετική.
 Να γινόταν στην βάση των προβλημάτων που ταλανίζουν τον χώρο μας και ζητούν απεγνωσμένα λύση. Αλώστε γι’ αυτά τα προβλήματα ζήτησα την ψήφο σας για να μπορέσω μέσα από το Δ.Σ του σωματείου και την Ομοσπονδία αργότερα να παλέψω έτσι όπως πάντα πάλευα για την ανάδειξη τους και την επίλυση τους , από καλύτερες θέσεις όμως τώρα και με περισσότερα εφόδια.
 Πιστέψτε με ,δεν μου είναι ευχάριστο αυτό που θα κάνω παραθέτοντας εδώ ένα σωρό καταστάσεις και γεγονότα , αλλά είναι αναγκαίο.
 Το τελευταίο διάστημα συμβαίνουν πολλά πράγματα που προβληματίζουν . Δέχομαι μια αλλεπάλληλη επίθεση ,μία τακτική υπονόμευσης , μία στημένη παράσταση αθλιότητας από ορισμένους συναδέλφους με βασικά κριτήρια γιατί άσκησα κριτική , αλλά το σημαντικότερο γιατί δεν τους έκανα τη χάρη να τους αδειάσω την γωνιά για να μπορούν ανενόχλητοι να εφαρμόζουν την καταδικασμένη τακτική στο συνδικαλιστικό κίνημα, της υποταγής ,της αδρανοποίησης ,του ξεφουσκώματος ,της αγανάκτησης των συναδέλφων από τα σωρευμένα προβλήματα που υπάρχουν.
 Επειδή αυτοί που μιλούν για μένα είναι πολλοί και εγώ ένας και δεν μου δίνεται η δυνατότητα να επικοινωνήσω προσωπικά και ξεχωριστά με τον καθένα ,θα προσπαθήσω μέσα από την επιστολή μου αυτή να ξεκαθαρίσω πολλά πράγματα και να φωτίσω πτυχές που καλό θα είναι να τις έχουμε πάντα υπ’ όψιν μας ώστε να μην επαναλαμβάνονται τα ίδια λάθη .
 Αν και περίμενα συνάδελφοι ,να έχει τοποθετηθεί πριν από μένα το Δ.Σ. του Σωματείου ,στο θέμα της μετάθεσης ,στην βάση του προβλήματος ,αναδεικνύοντας την πραγματική του διάσταση και τα πραγματικά γεγονότα , παίρνοντας θέση , και όχι με τον τρόπο που έγινε .
 Αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα επιδερμικά , σαν να ήταν προσωπική μου υπόθεση και όχι συνδικαλιστική δίωξη.
 Με μία ανακοίνωση που απλά αναφέρει ότι έκανα αίτηση για να επιστρέψω στην Λαμία βάση του Π.Δ. 150/1998 και βάζοντας το συνεχώς θέμα για συζήτηση σε κάθε Δ.Σ. Όχι με σκεπτικό να βρεθεί λύση υπέρ εμού, αλλά να βρεθεί τρόπος πώς να πεταχτώ πιο ανώδυνα για κάποιους του Δ.Σ. και του Α.Π..Σ. εκτός σωματείου, πότε με τον έναν τρόπο, πότε με τον άλλο ,αλλά και για να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι ασχολούμαστε με τον Μιχαήλ και με τίποτε άλλο.
 Γιατί πράγματι δεν είχαν να ασχοληθούν με τίποτε άλλο παρά τα προβλήματα του καλοκαιριού που φρόντισαν να είμαι σε απομόνωση .Βλέπετε είχαν πρώτη προτεραιότητα την δίωξη μου .Και παράλληλα με την φιλολογία και την παραπληροφόρηση γύρω από το θέμα και αποκρύβοντας τα πραγματικά γεγονότα ,να καταφέρουν να στρέψουν τους συναδέλφους εναντίον μου ,με σκοπό την εκμηδένιση για πάντα από τα κοινά του χώρου μας.
 Την δουλειά αυτή είχαν αναλάβει οι εξπέρ του είδους ,οι μονίμως αγανακτισμένοι των Κ.Ψ. και των οβάλ γραφείων . Αυτοί που είχαν μόνιμα καλές σχέσεις με κύκλους που ασκούσαν εξουσία μέσα και έξω από το Α.Π.Σ. και σε πρόσφατες εποχές πριν ακόμη υπάρξει ο κανονισμός μεταθέσεων έπαιζαν πρωταγωνιστικό ρόλο .Αυτοί που καλούνται πάλι να παίξουν αυτόν τον ρόλο ,αφού με την τακτική του Α.Π.Σ. να προσπερνά τον κανονισμό μεταθέσεων χορηγώντας Φ.Π. και όχι ότι προβλέπει ο 170/ 1996 δηλαδή αποσπάσεις.
   Παγιώνοντας ένα δήθεν προσωρινό μέτρο που δήθεν πάρθηκε ,για να δοθεί η δυνατότητα αποζημίωσης των προσωρινώς μετακινούμενων συναδέλφων .
    Κάτι που αν πραγματικά το ήθελε μπορούσε εδώ και καιρό να το καλύψει και νομοθετικά μέσα από το μέτρο τον αποσπάσεων .
     Και όχι να εκμεταλλεύεται τις πραγματικές οικονομικές ανάγκες μας βάζοντας μας το δίλλημα πώς θέλουμε να μας ξεκάνουν καλύτερα. Αναγκάζοντας τους συναδέλφους να σκέφτονται ότι εάν θέλουν μια κάποια αποζημίωση να αρχίσουν να ξεχνούν τι θα πει ωράριο και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας . Και για να κυριολεκτούμε για πια αποζημίωση μιλάμε . Αφού ακόμη κανείς δεν έχει αποζημιωθεί και ο κάθε ένας που παίρνει φύλλο και ειδικά οι συνάδελφοι που φεύγουν τώρα για τα κλιμάκια της Εύβοιας χιλιόμετρα μακριά από τις εστίες τους θα παραμένουν επί ένα μήνα συνεχώς εκεί σπαταλώντας χρήματα για την συντήρηση τους , τα οποία δεν περισσεύουν από κανέναν και ειδικά αυτόν τον καιρό. Χωρίς να υπολογίσουμε φυσικά το τι θα μείνει από την εφορία, όταν επιτέλους δοθούν.
    Καθιστώντας στην κυριολεξία τους συναδέλφους όμηρους των υπηρεσιών και των κάθε λογής παραγόντων . Αφήνοντας τους έρμους στην πληθώρα των λειτουργικών προβλημάτων των κλιμακίων ,να βιώνουν τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στους σύγχρονους τόπους εξορίας, αποκόβοντας τους από τις οικογένειες τους έτσι ωμά και αβίαστα , με συνεχή προσφορά εργασίας χωρίς την δυνατότητα τις ανάπαυσης ,αφού το Φ.Π. αυτό το νόημα έχει .Κάτι που δεν συναντάτε σε κανέναν άλλο εργασιακό χώρο.
   Με πολλαπλούς στόχους .Και να καταστρατηγηθεί το ωράριο και να προετοιμάσει τους πυροσβέστες για γενικότερες μελλοντικές αλλαγές στις ήδη επιβαρυμένες εργασιακές σχέσεις , ( επιφυλακές ,πρόσθετα, μη εφαρμογή πλήρους πενθημέρου ),αλλά παράλληλα να προετοιμάσει το έδαφος για την κατάργηση στην ουσία των θεσμικών εκείνων δικαιωμάτων ,όπως ο κανονισμός μεταθέσεων , παρακάμπτοντας τον στην αρχή με συνεχείς αλχημείες όπως τα Φ.Π. αλλά και τις παράνομες μεταθέσεις που έγιναν πρόσφατα στα κλιμάκια . Μέχρι την πλήρη κατάργηση του. Και μεταθέτοντας την ευθύνη ή μάλλον την πρωτοβουλία ,στις Περιφερειακές Διοικήσεις, έρχεται να χειραγωγήσει την ελεύθερη έκφραση των συναδέλφων στον φόβο της δυσμενούς κρίσης και του ενδεχόμενου να παίρνει φύλλο πορείας όποιος έχει την τόλμη να αντιστέκεται σε επιλογές αντίθετες προς το κοινό συμφέρον .Αλλά και να καλλιεργεί μεταξύ των συναδέλφων την δυχόνια και τον ατομικισμό αφού θα προσπαθεί ο καθένας με όποιον τρόπο να το αποφεύγει με αποτέλεσμα να την πληρώνει άλλος.
    Εφαρμόζοντας την γνωστή μέθοδο του ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ.
   Αφού τίποτε δεν δεσμεύει κανέναν να εφαρμόζει αξιοκρατικά την χορήγηση τους. Ενθαρρύνοντας τον παραγοντισμό και την αδιαφάνεια δίνει πάλι την δυνατότητα σε αυτούς τους συναδέλφους να ξαναβρούν την χαμένη τους δύναμη.
    Με αποτελέσματα άμεσα αφού και η σχετική διαταγή 44134 φ 202.10   10 / 11/1998 του Α.Π.Σ. . Καθώς και η με αριθ. Πρωτ. 1925 φ 202.10 16/11/1998 της Περιφερειακής Διοίκησης ,με το ίδιο θέμα παρότι δεν δεσμεύονται από το Π.Δ. 170/1996 αναφέρουν ότι θα μετακινηθούν πρώτα αυτοί που το επιθυμούν και στην συνέχεια αυτοί που έχουν μετακινηθεί τις λιγότερες φορές και με λιγότερα μόρια χωρίς να βάζει χρονικά όρια εντός των οποίων έγιναν οι αποσπάσεις.
   Κάτι όμως που δεν συνέβη στην προκειμένη περίπτωση αφού η Περιφερειακή Διοίκηση της Στερεάς Ελλάδας ζήτησε από τις Διοίκησης των Π.Υ. ότι μετακινήσεις έγιναν μέσα στην τελευταία 3ετια . Με πρωτοβουλία και απόφαση ,από ότι έμαθα ,όταν ζήτησα εξηγήσεις από τον συνάδελφο Πυραγό Αναστασίου Μιλτιάδη Υπασπιστή του Περ. Διοικητή , ο οποίος είναι και μέλος του Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ. ΣΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ . Μίας επιτροπής από συναδέλφους που στελεχώνουν την Περ. Διοίκηση.
    Πως μπορεί να επικαλούνται τον αριθμό των μορίων σαν κριτήριο όταν αγνοούν μεγάλο μέρος από τις αποσπάσεις συναδέλφων οι οποίες έχουν παίξει ρόλο στην συγκέντρωση των μορίων αυτών αφού ο κάθε Μήνας απόσπασης παίρνει μόρια .
    Πως είναι δυνατόν να πουν πως τα Φ.Π. χορηγήθηκαν αξιοκρατικά.
   Παρακάμπτοντας κατάφορα και το πνεύμα της Διαταγής του Α.Π.Σ. αλλά και τα υποσχεθέντα από τον Περιφερειάρχη κατά την επίσκεψη σ’ αυτόν από αντιπροσωπεία μελών του Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ. . Με μόνο θέμα τα Φ.Π. για να καταδείξουμε σαν Δ.Σ. την αντίθεση μας στην επάνδρωση των κλιμακίων υπ΄ αυτές τις συνθήκες . Αλλά και την μη έναρξη λειτουργία τους την συγκεκριμένη χρονική στιγμή εάν δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις.
    Γιατί το βασικότερο συνάδελφοι είναι αυτό, να καταδείξουμε την πλήρη αντίθεση μας σε ότι παραβιάζει την αρχή της ισονομίας έτσι όπως εκφράζετε μέσα από τον κανονισμό μεταθέσεων . Αλλά παράλληλα να παρέμβουμε ώστε να σταματήσει αυτή η διασπορά δυνάμεων στο όνομα της Δασοπυρόσβεσης που έχει σαν αποτέλεσμα την αφαίμαξη μας ψυχικά , σωματικά και οικονομικά. Και να ξεφύγουμε πια από την ανώδυνη τακτική των ανακοινώσεων και των Υπομνημάτων ,προχωρώντας σε πιο δυναμικές απαντήσεις .Κάτι όμως που δεν έγινε ,και ούτε πρόκειται να γίνει αν οι συνάδελφοι μέλη του Δ.Σ. δεν συνειδητοποιήσουν και δεν ξανασκεφθούν τι ακριβώς αντιπροσωπεύουν και γιατί έχουν εκλεγεί .
     Αν δεν ξεπεράσουν τις προσωπικές τους φοβίες και αναστολές όταν ,καλούνται να πάρουν θέση και να αποφασίσουν το επόμενο βήμα που πάντα πρέπει να είναι πιο δυναμικό από το άλλο.
Αφού με χίλια ζόρια και πιέζοντας συνεχώς φθάσαμε σ’ ένα Δ.Σ. χάνοντας πολύτιμο καιρό με το να περιμένουμε την ανακοίνωση των Φ.Π . Σαν να ήταν το πρόβλημα μας τα ονόματα και όχι η καθαυτού λογική των Φ.Π. και το εάν με τέτοιες προϋποθέσεις πρέπει να λειτουργήσουν τα κλιμάκια ή όχι. Όπως αλώστε αυτό βγαίνει και μέσα από το υπόμνημά μας.
   Σε ένα Δ.Σ. που ενώ έπρεπε να γίνει αμέσως μετά την ανακοίνωση των Φ.Π. όπως είχε αποφασιστεί δηλαδή την Τετάρτη 25/11/ 98 για να μπορέσουμε να κινηθούμε κάνοντας ότι είναι δυνατόν για την αποτροπή τους .Ανακοινώθηκε ότι θα γίνει την Πέμπτη για να δουν κάποιοι του Δ.Σ. τους αγώνες ποδοσφαίρου στην τηλεόραση .
   ΝΑΙ συνάδελφοι τόσοι ευαισθησία , τόση υπευθυνότητα απέναντι στα προβλήματα των συναδέλφων .
   Και όταν αυτό έγινε ,πάλι το ίδιο σκηνικό όπως σε όλα τα Δ.Σ. προσήλθαν τα μέλη χωρίς
συγκεκριμένες προτάσεις και να ακούγονται απόψεις γεμάτες αποφασιστικότητα όπως .
    ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ.
  Με το αναλώνουμε τον χρόνο συζήτησης για το πόσοι θα παραστούν και ποιοι ,σε μία τηλεοπτική εκπομπή η οποία θα γίνει εκ των υστέρων. Επικεντρώνοντας εκεί και μόνο εκεί ,το ενδιαφέρον μας και όλες μας τις ενέργειες .
   Μετά από έγγραφη παρέμβαση μου και καταθέτοντας προτάσεις για περαιτέρω ενέργειες ( επισυνάπτω ). Όπως Δελτίο τύπου σε όλα τα Μ.Μ.Ε. της Περιφέρειας.
   Έγγραφο προς την φυσική και πολιτική Ηγεσία μας.
    Κινητοποιήσεις με οποιαδήποτε μορφή
    Διερεύνηση τυχόν δικαστικής ενέργειας βάσει των όσων ισχύουν για τις εργασιακές μας σχέσεις.
     Με σκοπό να σταματήσουμε την γάγγραινα αυτή εισέπραξα την πλήρη σιωπή . Συζητώντας μόνο για ένα Δελτίο Τύπου και αυτό ακόμη να αινείτε να το υπογράψει ο Γραμματέας. Με αποτέλεσμα όταν ήλθε η ώρα να τοποθετηθώ αναλύοντας τα δεδομένα, να αντιμετωπίσω την βιασύνη συναδέλφου που ήθελε να τελειώνουμε για να πάει επίσκεψη.
   Χωρίς να έχουμε πάρει καμία απόφαση μένοντας μόνο στην εκπομπή ,λες και θα μας λύσουν οι δημοσιογράφοι το πρόβλημα. Να διαλύετε σιγά σιγά το Δ.Σ. με το να αποχωρούν ένα -ένα τα μέλη χωρίς να έχει μπει τίποτε για ψηφοφορία .Μένοντας στο τέλος να κάνουμε στο πόδι ένα Δελτίο Τύπου με τον πρόεδρο . Το οποίο ακούστηκε χλιαρά ,έξω από το πνεύμα τον όσων είχαμε πει , χωρίς να καταγγέλλει το απαράδεκτο της κατάστασης.
 Έτσι συνάδελφοι επαναλήφθηκε για άλλη μία φορά το ίδιο έργο .Συζήτηση για την συζήτηση. Έλλειψη προτάσεων, θέλησης ,αποφασιστικότητας.
    Χωρίς σχεδιασμό ,έλλειψη στρατηγικής ,παντελή αδιαφορία για την βούληση τις βάσης που επίμονα ζητά αντίδραση ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.
     Και με τον αδιόρατο μπαμπούλα των Διοικούντων να πλανάτε πάνω από τα κεφάλια μας. Κάνοντας τα μέλη του Δ.Σ. να προσέχουν την κάθε λέξη τους και να μην αντιδρούν σε οποιαδήποτε ,παρεκτροπή.
      ΟΧΙ συνάδελφοι αυτό δεν είναι σωματείο , δεν μπορεί ακόμα μετά από όσα έγιναν από την ημέρα της ανάθεσης της δασοπυρόσβεσης και μετά τα τόσα χρόνια προβλήματα ,να μένουμε ακόμα στις ανακοινώσεις και στα Υπομνήματα .Να μην δεχόμαστε όχι μόνο να συμμετέχουμε στην κινητοποίηση των συναδέλφων της Αττικής αλλά ούτε ένα μήνυμα συμπαράστασης να μην στέλνουμε με την δικαιολογία ότι δεν γνωρίζουμε τα αιτήματα κάτι που δεν ίσχυε.
      Δεν μπορούμε να δεχόμαστε να μας δουλεύουν κάποιοι χοντρά με το να μας το παίζουν τώρα αγωνιστές και αντιδραστικοί στην όλη κατάσταση ,όταν ήταν αυτοί που πριν τον Ιούνιο προσπαθούσαν να μου χρεώσουν αντιπολιτευτική διάθεση όταν προσπαθούσα να επισημάνω το τι θα συμβεί με τον τρόπο που θα γινόταν η Δασοπυρόσβεση και τα παρουσίαζαν όλα ρόδινα.
     Δεν μπορούμε να δεχόμαστε άλλο την ύπουλη και μεθοδευμένη τακτική κάποιων με σκοπό να ανακουφίζουν τα πράγματα όμορφα και ανώδυνα.
     Σ’ αυτούς λοιπόν συνάδελφοι δίνει η καταστρατήγηση των θεσμών τον πρώτο ρόλο αφού κανείς από τον μικρότερο μέχρι τον μεγαλύτερο δεν είναι υποχρεωμένοι να δώσουν εξηγήσεις για τις όποιες αποφάσεις τους .  
     Σ’ αυτούς που με τον τρόπο του υπολογισμού των αποσπάσεων μόνο των τριών τελευταίων χρόνων φρόντισαν να πάρω Φ.Π. αυτόν τον Μήνα τον Δεκέμβριο γιατί έπρεπε να λείψω από τα πόδια τους ενόψει εξελίξεων. ( Περιοδείες στις Υπηρεσίες, Τοπικές Επιτροπές, Συνάντηση για την Ομοσπονδία, Ανακούφιση αντιδράσεων για Κλιμάκια και Φ.Π. ) αλλά παράλληλα να μου την φυλάνε αν θελήσω για να αποφύγω το Φ.Π. να κάνω χρήση του Π.Δ. 150/1998 ,για να έχουν πάλι να λένε και να αποπροσανατολίσουν τους συναδέλφους ακόμη μία φορά όπως θα εξηγήσω παρακάτω   .     
 Σ’ αυτούς που και τώρα αυτή την στιγμή προτρέπουν τους συναδέλφους σε ομαδικές διαγραφές με σκοπό την διάλυση του σωματείου, για να εξυπηρετήσουν ένα και μοναδικό σκοπό την εκδίωξη μου και την υποθήκευση του Σωματείου στις φιλοδοξίες. τους. Όπως και στο παρελθόν είχαν προσπαθήσει και με την Τοπική Επιτροπή της Π.Υ. Λαμίας ανεπιτυχώς.
   Γιατί συνάδελφοι δεν χωράει σε καμία λογική με το παραμικρό πρόβλημα κάποιοι να υποβάλουν μία αίτηση διαγραφής.
 Σήμερα είμαι για κάποιους ,το πρόβλημα εγώ, αύριο τι θα είναι;
 Τι θα απομείνει στο τέλος από το σωματείο, αν κάποιοι την διαγραφή την θεωρούν μία μορφή αγώνα .
 Η διαγραφή είναι ένδειξη δειλίας ,ακόμη και στην περίπτωση που θεωρητικά έχουν εξαντληθεί όλοι οι τρόποι παρέμβασης . Ο μόνος τρόπος αντίδρασης στα κακώς κείμενα, είναι ο συνεχείς και αδιάκοπος αγώνας.
 Κάτι που είναι άγνωστο σε αυτούς που τις υποκινούν.
 Ναι συνάδελφοι έχουν βαλθεί αν το Σωματείο δεν γίνει στα μέτρα τους να το διαλύσουν .
 Γι’ αυτό η επιστολή μου αυτή ήταν επιβεβλημένη εκ των πραγμάτων να γίνει κάποια στιγμή.
Αφορμή όμως από την υπονομευτική στάση ορισμένων μελών του Δ.Σ. και ορισμένων μελών της Ε.Υ.Π.Σ. ΣΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ που είχαν σαν αποτέλεσμα να γίνουν κάποιες αιτήσεις διαγραφών .Την κατάπτυστη συκοφαντική ανακοίνωση του συναδέλφου Γ…….. Γ…… αλλά και τις συνεχείς γραπτές ανακοινώσεις κάποιων όψιμων ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ που την αγωνιστικότητα τους την εκδήλωσαν με το να μην πράξουν ούτε την βασική τους υποχρέωση σαν μέλη ενός σωματείου .ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ,αλλά και με το να κάνουν την εμφάνιση τους μόνο και μόνο για να εντοπίσουν πως το μέγιστο πρόβλημα που τους απασχολεί είναι η δική μου μετάθεση και όχι τα τόσα προβλήματα του χώρου μας .Για τα οποία υπέφεραν όλο το καλοκαίρι και δεν ζήτησαν τον λόγο από το σωματείο γιατί τους αγνόησε προκλητικά με κύριους υπαίτιους αυτούς που σήμερα τους παροτρύνουν στις ενέργειες τους .
 Και ας με συγχωρήσουν αυτοί οι πραγματικοί αγωνιστές που είμαι υποχρεωμένος να πω ,πως τον καιρό που έπαιρνα θέση και ερχόμουν σε σύγκρουση με τις επιλογές του Α.Π.Σ. και της ηγεσίας της Π.Ε.Υ.Π.Σ. για όλα αυτά που ταλανίζουν τον χώρο μας και προσπαθούσα να επισημάνω τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν κυρίως σε ότι αφορά τις εργασιακές μας σχέσεις, Ωράριο ,Οικονομικό ,αλλά και από την πλευρά προσφοράς έργου προς το Κοινωνικό Σύνολο λόγω ,της προχειρότητας που χαρακτήριζε την όλη διαδικασία ανάθεσης της Δασοπυρόσβεσης και τον αντίκτυπο που θα έχει μακροπρόθεσμα η κατάσταση αυτή σε ότι θεωρούσαμε κεντημένο ,προτείνοντας συνάμα τρόπους για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων ,όταν ακόμη δεν είχε εκφρασθεί καμιά αντίδραση επίσημα σε πανελλαδικό επίπεδο ( βλέπε υπόμνημα Τοπικής Επιτροπής 28 / 9 /1997 – επισυνάπτω )δεν τους είδα πουθενά να δείχνουν το αγωνιστικό τους παρόν. Όπως επίσης δεν τους είδα πουθενά να τρέχουν να αγωνίζονται για να στήσουν το σωματείο, όταν επί μήνες ολόκληρους από την καταστατική συνέλευση μέχρι την πλήρη αναγνώριση του έτρεχα μέρα νύχτα για να κάνω ότι ήταν δυνατόν να στηθεί και να οργανωθεί ένα σωματείο αντάξιο των προσδοκιών όλων μας.
   Ξεκινώντας από το πρώτο βήμα του σωματείου την Καταστατική Συνέλευση ,όπου βρέθηκα αντιμέτωπος με την προχειρότητα , αφού διαπίστωσα πως στην Συνέλευση που θα φτιάχναμε το Καταστατικό μας ήμουν ο μόνος που πήγα με 25 προτάσεις τροποποίησης και συμπλήρωσης του. Όλοι είχαν έλθει να επικυρώσουν ένα καταστατικό ασυζητητί που άλλοι φτιάξανε για μας και μόλις που κατάφερα να αλλάξω 10 σημεία του όπου υπήρχαν κραυγαλέες αντιφάσεις, έχοντας απέναντι μου κάποιους συναδέλφους ,που περίμεναν το ΟΚ εκ των Αθηνών Συναδέλφων Συνδικαλιστών ,για να πάρουν θέση ,Υπέρ ή Κατά..
    Και σαν από ειρωνεία συνάδελφοι ,αυτοί που τότε αντιδρούσαν στην πρόταση μου για να τροποποιηθεί το άρθρο 5 ,που προβλέπει τις διαγραφές με αίτηση τους να μην υπάρχει το όριο του ενός έτους για επανεγγραφή .
    Είναι αυτοί που σήμερα αφού κατάλαβαν ότι με το σωματείο έπαιξαν σαν μικρά παιδάκια και τώρα που το παιχνίδι τελείωσε ζητούν την επανεγγραφή τους.
   Αλλά και από εκείνη την στιγμή πήρα το μήνυμα για το τι Σωματείο ήθελαν κάποιοι να φτιάξουν . Με μεθοδεύσεις σε επίπεδο Διαδρόμων και Κομματικής λογικής, μοιράζοντας θέσεις και πόστα, μακριά από την βούληση των συναδέλφων. Και έχοντας απέναντι μου αυτή την κατάσταση συνάδελφοι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΊ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ έβαλα στον εαυτό μου το δίλλημα ,τα παρατάς και φεύγεις ή κάθεσαι και παλεύεις με όσες δυνάμεις έχεις έστω και μόνος για να μην μπούμε πάλι στην χειμερία νάρκη της Π.Ε.Υ.Π.Σ. .Προτίμησα το δεύτερο χωρίς αναστολές.
   Και αν κάποιος πρέπει να ξεκαθαρίσει την θέση του συνάδελφοι αυτός σίγουρα δεν είμαι εγώ .Γιατί η θέση μου χρόνια τώρα είναι γνωστή σ’ όλους από τον Αρχηγό μέχρι τον τελευταίο πυροσβέστη πάντα έβγαινα φανερά και έλεγα τις απόψεις μου αναλαμβάνοντας την ευθύνη των λόγων μου και των πράξεων μου. Κάτι που θα κάνω και τώρα μ’ αυτή μου την επιστολή.
   Άλλοι είναι αυτοί που πρέπει να σκεφθούν τι ακριβώς θέλουν ,και προς τα πού πρέπει να στρέψουν τα πυρά τους.
 
 Αφορμή λοιπόν απ’ όλα αυτά θα τοποθετηθώ πάνω σε όλα όσα συμβαίνουν στον χώρο μας.
 Μ’ ένα και μόνο σκεπτικό , ότι θα βοηθήσω :
1ον. .Ώστε να πάψει πια αυτή η τακτική αλληλοσπαραγμού ,ξεσκεπάζοντας αυτούς που χρόνια τώρα με τις ενέργειες τους ,σαμποτάρουν, υπονομεύουν, ότι θετικό ότι καλό πάει να γίνει στον χώρο μας.
2ον.Να προσανατολιστούμε στους σκοπούς και τους στόχους του σωματείου.
   Αλλά και να αναλάβει ο καθένας από εμάς τις ευθύνες του.
   Συνάδελφοι μπορώ να πω πως αυτή την στιγμή βγαίνω μέσα από μια μάχη που το βάρος της το σήκωσα όλο στις πλάτες μου. Την μάχη παραμονής μου ή όχι στο σωματείο.
   Υπερασπιζόμενος το δικαίωμα να μπορώ να παλεύω μέσα από τις γραμμές του για τα δικαιώματα και συμφέροντα όλων μας .Στηριζόμενος στην δική σας συγκατάθεση που απορρέει από την ψήφο σας.
    Όλα αυτά που διαδραματίστηκαν και έζησα αυτό το διάστημα δεν απαντούνται ,ούτε μεταφέρονται μέσα από μία στερεότυπη όπως συνηθίζετε ανακοίνωση μίας ή δύο σελίδων.
Γι’ αυτό συνχωρέστεμε για το εύρος της επιστολής μου.( αν και αρχικά η επιστολή μου αυτή είχε διπλάσιο όγκο αλλά για λόγους καθαρά πρακτικούς από πλευράς ανάγνωσης και ζητήματος χρόνου λόγω ότι τα γεγονότα τρέχουν .)Αλλά θέλω τελειώνοντας την ανάγνωση της να έχω καταφέρει να καλύψω και την παραμικρή αμφιβολία ή απορία αλλά και συνάμα να βάλω σε όλους μας έναν προβληματισμό για το πώς θέλουμε από εδώ και εμπρός να λειτουργήσει το Σωματείο.
   Συνάδελφοι αφού με την τακτική τους μου δημιούργησαν [ και εννοώ παράγοντες του Α.Π.Σ., αλλά και μέλη του Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ. ΣΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ.] ένα σωρό προβλήματα .Τα έφεραν έτσι τα πράγματα ώστε να μην υπάρχει άλλος τρόπος εκτός από το να κάνω χρήση του Π.Δ. 150/1998 και συγκεκριμένα του άρθρου 2 παρ. 15.(αν και σε αυτό ήταν αρνητικοί ) και στην συνέχεια αφού αυτό γίνει να μπορούν να αρχίσουν μια επίθεση φθοράς μου απέναντι στους συναδέλφους αμφισβητώντας την αξιοπιστία μου και ότι άλλο τους βόλευε .
   Ναι συνάδελφοι δεν είχαν που αλλού να με πολεμήσουν ,ούτε στις θέσεις μου , που χρόνια τώρα παλεύω ούτε στην τακτική μου σαν συνδικαλιστής και ως συνάδελφος ,άρπαξαν την ευκαιρία και την έκαναν σημαία τους. Εκμεταλλευόμενοι την αγωνία του κάθε συναδέλφου για την μετάθεση του στον τόπο συμφερόντων του. Αποσιωπώντας όλη την αλήθεια και το ιστορικό της κατάληξης στην απόφαση αυτή.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩ συνάδελφοι την στάση ορισμένων συναδέλφων μελών του Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ. ΣΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ οι οποίοι λειτούργησαν σαν αβανταδόροι της τακτικής παραγόντων του Α.Π.Σ. αλλά και ορισμένων μελών του Δ.Σ. της Π.Ε.Υ.Π.Σ. που είχαν στόχο την εκπαραθύρωση μου από το Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ. με ουσιαστικότερο σκοπό την μη συμμετοχή μου στην ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ . Όπου εκεί θα παιχτεί ο έλεγχος ή όχι των ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΏΝ ΕΝΩΣΕΩΝ πανελλαδικά και η περαιτέρω πορεία τους.
   ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩ την στάση τους γιατί ως όφειλαν να στηρίξουν το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης από την στιγμή που παραβιάστηκε ο κανονισμός μεταθέσεων έπραξαν το αντίθετο με μια σειρά ενέργειες .
   ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩ την στάση όλων όσων διαδραμάτισαν ρόλο σ’ αυτή την ιστορία αφήνοντας αναπάντητα ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ. Για τα οποία τουλάχιστον εγώ θα τοποθετηθώ σε ένα προς ένα καταθέτοντας όλα εκείνα τα στοιχεία που καταδεικνύουν την αλήθεια και ξεσκεπάζουν την σκευωρία.
    ΌΠΩΣ:
   ΓΙΑΤΙ μετατέθηκα στην Αθήνα και όχι στην Π.Υ Α/Δ Τανάγρας όπου γύρευα και πήγαν συνάδελφοι με λιγότερα μόρια από μένα;
   ΓΙΑΤΙ μέχρι τώρα δεν έχω πάρει απάντηση από το Α.Π.Σ. σχετικά με την Ένσταση μου ,που έχω καταθέσει από 3-7-1998( επισυνάπτω ) ,παρ’ ότι μετατέθηκα στην Αθήνα;
   ΓΙΑΤΙ αρνούνται να μου απαντήσουν και στην από 25/8/1998 Δ. Υ. αναφορά μου για τον σκοπό αυτό; ( επισυνάπτω)
   ΓΙΑΤΙδεν πήγε στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Μεταθέσεων η από 7/7/1998 αίτηση μου
( επισυνάπτω ) για χρήση του Π.Δ. 150/1998 ενώ εκκρεμούσε το Φύλλο Πορείας για Αθήνα; Και γιατί αποσιωπούν ορισμένα μέλη του Δ.Σ. το σκεπτικό της αίτησης που ζητούσα να βρεθεί φόρμουλα για να τοποθετηθώ σε οποιαδήποτε υπηρεσία εντός της περιφέρειας που παρουσιάζει κενά για να μπορώ και στο Σωματείο να είμαι αλλά και να καλύψω ανάγκες της υπηρεσίας;
   ΓΙΑΤΙ δεν πήρα απάντηση στην αίτηση αυτή πριν πάρω φύλλο πορείας;
   ΓΙΑΤΙ μου κοινοποιούν μία απάντηση στις 8-9-1998 με ημερομηνία έκδοσής της 30-7-98;( επισυνάπτω )Όταν ήμουν  ήδη στην Αθήνα και είχα παραλάβει από 1/8/1998 το Φ.Π. με επιφύλαξη .
Χωρίς η απάντηση αυτή να είναι του υπηρεσιακού συμβουλίου μεταθέσεων άγνωστο ποιοι την έδωσαν .
Η οποία ήταν αρνητική και παράκαμπτε τον κανονισμό μεταθέσεων, κάνοντας παραπομπή στον 1264/1982 ,όπου μιλάει για ύπαρξη Δευτεροβάθμιας Συν. Οργανώσεις (Ομοσπονδία )
και συμμετοχή σε τριτοβάθμια. Ενώ στο Π.Δ 150/1998 είναι ξεκάθαρο το σκεπτικό και δεν κάνει παραπομπή σε άλλον Νόμο .
   ΓΙΑΤΙ δεν ίσχυσε το ίδιο για τον συνάδελφο ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ της Π.Ε.Υ.Π.Σ.
Τζουβάρα Αχχιλέα πέρυσι που έκανε χρήση χωρίς να υπάρχει και το συγκεκριμένο Π.Δ. 150/98, αλλά και χωρίς η Π.Ε.Υ.Π.Σ. να ανήκει σε Δευτεροβάθμια Συν. Οργάνωση όντως αυτή Πρωτοβάθμια;
   ΓΙΑΤΙ υπήρξε διαφορετική αντιμετώπιση;
   ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΣΕ  η προειδοποίηση από το μέλος της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής Γ……. Γ…… μία μέρα πριν την Γενική Συνέλευση της Ε.Υ.Π.Σ. ΣΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ  ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ κατά την διάρκεια αυτής; Ποιοι του είπαν να μου μεταφέρει την εντολή αυτή ; Που αποσκοπούσε η ίδια παρότρυνση από τον σημερινό Πρόεδρο της Ε.Υ.Π.Σ. ;
   ΓΙΑΤΙ άλλαξε η υπόσχεση τοποθέτησης μου στην Θήβα που ίσχυε μέχρι εκείνη την στιγμή ,σαν εναλλακτική λύση ,για να παραμείνω εντός της Περιφέρειας, λίγες μέρες μετά την Γενική Συνέλευση;
   Μήπως είχε άμεση σχέση με την προειδοποίηση ;
   ΓΙΑΤΙ τα αιρετά μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Μεταθέσεων Καρράς , Πήλιουρας, ενώ γνώριζαν πως είμαι ιδρυτικό μέλος και μέλος της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της Ε.Υ.Π.Σ. ΣΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ αποφάσιζαν την τελευταία στιγμή για την μετάθεση μου στην Αττική και όχι εντός της Περιφέρειας ΣΤ. Ελλάδας;
   Μήπως επειδή γνώριζαν πως θα μου δημιουργήσουν πρόβλημα παραμονής στο Σωματείο;
   ΓΙΑΤΙ τα ίδια αιρετά μέλη του Υπ. Συμ. Μεταθέσεων, δεν αναζήτησαν και δεν διαμαρτυρήθηκαν που δεν πήγε η αίτηση μου στο Συμβούλιο Μεταθέσεων ενώ γνώριζαν την ύπαρξη της από 8/7/1998 ;
   ΓΙΑΤΙ  το Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ. ΣΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ δεν έπαιρνε θέση ως όφειλε για την συγκεκριμένη υπόθεση;
   ΓΙΑΤΙ έπρεπε να συγκληθεί Δ.Σ. στις 27/8/98 μόνο μετά από αίτηση 5 μελών του Δ.Σ. για το συγκεκριμένο θέμα; ( επισυνάπτω )
   ΓΙΑΤΙ ενώ μέχρι εκείνη την περίοδο δεν προαναγγέλλονταν τα Δ.Σ. ούτε τα θέματα τους
( αν και είχε γίνει μόνο ένα ,παρά το κρίσιμο της κατάστασης λόγω των πυρκαγιών κ.λ.π. )
παρά μόνο το τι αποφασίστηκε ,από εκείνη την στιγμή που θα έμπαινε το δικό μου θέμα προαναγγέλλονταν αυτά, χωρίς στην συνέχεια να ανακοινώνετε τι συζητήθηκε και αποφασίστηκε;
   Μήπως απλά και μόνο για να καλλιεργείτε κλίμα και να υποβόσκει η αντίληψη ότι ασχολούμαστε με τον Μιχαήλ και τίποτε άλλο; Με συνέπεια να οργιάζει η παραπληροφόρηση και η λασπολογία.
   ΓΙΑΤΙ ενώ πάρθηκε απόφαση για να βγει μία ανακοίνωση προς τα μέλη αλλά και να σταλεί μία επιστολή προς τον Αρχηγό και προς το Υπ. Συμ. Μεταθέσεων, αυτό δεν έγινε ;
   ΓΙΑΤΙ μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας έγινε Δ.Σ. δηλαδή 2/9/98 με θέμα την διαγραφή μου σαν αιτιολογία ότι είμαι εκτός Περιφέρειας σε αντίθεση με την απόφαση του προηγούμενου Δ.Σ. ( επισυνάπτω )
   ΓΙΑΤΙ αγνόησαν το άρθρο 2 του καταστατικού της Ένωσης όπου ρητά ορίζει τους σκοπούς του σωματείου και δεν ενήργησαν σύμφωνα με αυτό και έλαβαν υπόψη μόνο το άρθρο 5 που λέει για διαγραφή μελών;
   ΓΙΑΤΙ δέχθηκε ο Πρόεδρος να μπει τέτοιο θέμα αφού όπως ισχυρίζεται ήταν αρνητικός;
   Και γιατί ειδοποιούσε μία μόνο μέρα πριν την σύγκληση του Δ.Σ. και όχι όλα τα μέλη ως όφειλε;
   ΓΙΑΤΙ ενώ τους διαβεβαίωνα ότι θα κάνω προσφυγή ( επισυνάπτω ) όπως και έγινε και ότι άλλο χρειαστεί για να δικαιωθώ ,να μην μπει θέμα διαγραφής μου μέχρι να δικαστεί η υπόθεση μου και να μην κάνω χρήση του Π.Δ. 150/98 αλλά να εξασκώ τις συνδικαλιστικές μου υποχρεώσεις υπηρετώντας στην Αθήνα για όσο διάστημα χρειαστεί δεν το έκαναν δεκτό.
   Τι τους εμπόδιζε να το δεχθούν αυτό αφού σκόπιμα από το Α.Π.Σ. γινόταν κατάφορη παραβίαση εις βάρος ενός αιρετού μέλους του Δ.Σ. με προφανή σκοπό, γεγονός που τους αποδέσμευε από το άρθρο 5 του καταστατικού αφού προείχε η προάσπιση των συμφερόντων μέλους του Δ.Σ. και του σωματείου.
   Πως θέλανε να διαγράψουν ένα αιρετό μέλος που πλειοψήφησε στις εκλογές παίρνοντας 61 ψήφους .Αφού αυτοί που το ψήφισαν δεν το έκαναν για να το βλέπουν να τους εγκαταλείπει αλλά να μένει να προασπίσει αυτά για τα οποία τον ανέδειξαν.
   ΓΙΑΤΙ πάρθηκε απόφαση στο συμβούλιο αυτό ότι θα επισκεφθούμε τον Αρχηγό ,ο Πρόεδρος ,ο Νομικός Σύμβουλος και εγώ και θα γίνει ότι πει ο Αρχηγός και σε περίπτωση άρνησης του θα διαγραφόμουν; Ενώ τους θύμιζα συνεχώς ότι πρέπει να πάει η αίτηση μου στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Μεταθέσεων, διότι είναι βάση κανονισμού το μόνο αρμόδιο όργανο για να αποφασίσει
   ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΣΕ αυτή η τακτική ;
   ΠΟΙΟΥΣ προσπαθούσε να βγάλει από την δύσκολη θέση ;
   ΜΉΠΩΣ τους κυρίους συνάδελφους ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ του Α.Π.Σ. και κάποια μέλη του ΥΠ. ΣΥΜ. ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ που και η δουλειά τους ήθελαν να γίνει αλλά και ευθύνες να μην αναλάβουν.
   ΓΙΑΤΙ όταν τελικά κατέβηκε στο Αρχηγείο ο Πρόεδρος δεν μας δέχθηκε ο Αρχηγός σαν αντιπροσωπεία ,ούτε εμένα , ούτε τον Νομικό Σύμβουλο της Π.Ε.Υ.Π.Σ. παρά μόνον τον Πρόεδρο και όχι ο ίδιος . Παρά μόνο του δόθηκε μια απάντηση δια μέσου του προϊσταμένου του ΙΙΙ τμήματος της Διεύθυνσης Προσωπικού ότι θα μπει η αίτηση μου στο επόμενο Συμβούλιο και θα επιστρέψω στην Λαμία.
   ΠΟΙΟΣ τελικά αποφασίζει ;
   ΠΩΣ προκαταβάλλονται αποφάσεις έτσι απουσία των μελών του Συμβουλίου;
   ΓΙΑΤΙ αυτό που τώρα με την διαβεβαίωση ήταν Νόμιμο και θα γινόταν ,μέχρι εχθές ούτε στο Συμβούλιο έμπαινε αλλά θεωρούνταν σαν μη Νόμιμο ;
  ΓΙΑΤΙ  η διαταγή του Α.Π.Σ. με αριθ. Πρωτ. 39283 8-10-1998 με Θέμα την απόφαση του Υπ. Συμ. Μεταθέσεων για την μετάθεση μου από Αθήνα για Λαμία αναφέρει την από 25-8-1998 αίτηση μου ;Ενώ εγώ ποτέ μου δεν υπέβαλα αίτηση με τέτοια ημερομηνία .Παρά μόνο αυτή που είχα υποβάλει από τις 7-7-1998. ( επισυνάπτω )
   ΠΟΥ αποσκοπεί η αναγραφή αυτής της ημερομηνίας ; Ποιος κατέθεσε αντί εμού τέτοια αίτηση και γιατί;
   ΓΙΑΤΙ οι κύριοι αυτοί ενώ σαν βασικό τους επιχείρημα λένε πως είχα δηλώσει ότι δεν θα κάνω χρήση του δικαιώματος ,αποφεύγουν να πουν πότε και κάτω από ποιες συνθήκες έγιναν τέτοιες δηλώσεις.
   ΓΙΑΤΙ δεν ομολογούν πως όταν ακόμα κάναμε περιοδείες για εγγραφές μελών σαν Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή ,σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, αλλά και ενώπιον συναδέλφων στις υπηρεσίες,( Γεωργίου, Φύκας, Κουτσούκος, Καμνής, Μιχαήλ ) συμφωνούσαμε μην ξέροντας ακόμη πως υπάρχει το Π.Δ. 150/1998 , ( κοινοποιήθηκε στις 15/6/1998 ) ότι εάν ισχύει κάτι τέτοιο, λόγω του προηγούμενου με τον Τζουβάρα Αχχιλέα, θα γίνει χρήση μόνο από όποιο μέλος του Δ.Σ. μετατεθεί εκτός Περιφέρειας για να έλθει εντός αυτής . Αγνοούσαμε ότι υπάρχει το Π.Δ. 150/1998 όπου ρητά όριζε πως γίνετε χρήση μόνο για την έδρα του Σωματείου που είναι η Λαμία.
   ΓΙΑΤΙ δεν λένε πως η δήλωση αυτή όταν έγινε ήμουν σίγουρος ότι θα μετατεθώ εντός της Περιφέρειας, οπότε για μένα δεν υπήρχε πρόβλημα και δεν ήθελα να έρθω στην Λαμία αφού μπορούσα να εξασκώ την συνδικαλιστική μου δραστηριότητα οπουδήποτε εντός αυτής. Ότι ακόμη όταν έμαθα για την αλλαγή της μετάθεσης μου για την Αττική επέμενα πως δεν θέλω να κάνω χρήση ,γιατί δεν περίμενα πως οι συνάδελφοι του Δ.Σ. θα έβαζαν θέμα διαγραφής μου. Αντί να περιμένουν μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση μου αφού θα προσέφευγα στα Διοικητικά δικαστήρια.
   Πως από την πλευρά μου έκανα ότι μπορούσα για να με τοποθετήσουν οπουδήποτε εντός της Περιφέρειας κάνοντας αίτηση με το σκεπτικό αυτό ,και παράλληλα επισκέφθηκα τον Αρχηγό για να του επισημάνω την θέληση μου και αν μπορεί να βρεθεί μια φόρμουλα για τον σκοπό αυτό. Παίρνοντας στην αρχή την απάντηση ότι δεν γίνετε ,παρά μόνο ότι λέει ο νόμος. Στην συνέχεια μου πρότεινε να παραιτηθώ και τέλος να την κάνω την αίτηση και θα δούμε.
   Φυσικά συνάδελφοι δεν περιμένω απ’ αυτούς που μεθόδευσαν όλη αυτήν την κατάσταση να πεταχτώ εκτός Περιφέρειας με διπλό στόχο ή να καταφέρουν να με ξαποστείλουν ή εάν αυτό δεν γίνει να μένει μόνο μία άμεση λύση για μένα η χρήση του Π.Δ. 150/98 για να μπορούν σήμερα να λασπολογούν, να δείξουν έντιμη στάση και να αποκαταστήσουν την αλήθεια. Δεν έχω αυταπάτες ξέρω πολύ καλά με ποιους έχω να κάνω. Ακόμη και το γεγονός ότι η τοποθετησή μου είναι εκτός οργανικής δύναμης το αποκρύπτουν σκόπιμα.
   ΓΙΑΤΙ το Δ.Σ. δεν πήρε θέση στην φραστική επίθεση που έγινε εναντίον μου και να την καταγγείλει κατά την ώρα συνεδρίασης του Δ.Σ. από το τότε αναπληρωματικό μέλος Κ….. Γ…..
   ΓΙΑΤΙ με την τακτική τους υποθάλπουν τέτοιου είδους φαινόμενα τυχοδιωκτισμού όταν ένα αιρετό μέλος του Δ.Σ. υπερασπίζετε το δικαίωμα να παραμείνει στο σωματείο έναντι τον μεθοδεύσεων του Α.Π.Σ. και αντί να σταθούν δίπλα του υπεραμυνόμενοι ,όχι το πρόσωπο ,αλλά το δικαίωμα που προστατεύει την Συνδικαλιστική δράση και ελευθερία, για κάτι που κάποιοι άλλες εποχές διώχτηκαν για να γίνει θεσμός και κατάφεραν μέσα από συνεχείς αγώνες να αναβαθμίσουν τον χώρο τους .Ίσως εκεί είναι η απάντηση γιατί όλοι σχεδόν στον Δημόσιο Τομέα πλην εμάς προπορεύονται σε δικαιώματα και κατακτήσεις .
   Ενώ τόσα χρόνια από πάνω μας στέκονταν η δαμόκλειος σπάθη της μετάθεσης με αποτέλεσμα να μην κουνιέται φύλλο στο Πυροσβεστικό Σώμα . Παρά μόνο λίγοι συνάδελφοι που τους χαρακτήριζε το θάρρος και η τόλμη, με προσωπικό τους αγώνα έσπρωξαν τα πράγματα λίγο πιο μπροστά. Ιδρύοντας το πρώτο στον χώρο μας σωματείο την Π.Ε.Υ.Π.Σ.
   ΓΙΑΤΙ ενθάρρυναν συναδέλφους σαν τον προαναφερόμενο που για ότι δεν τον επέλεξαν οι συνάδελφοι με την ψήφο τους να είναι ,προσπαθούσε με τραμπουκισμούς και λασπολογίες να το πετύχει . Επιδιώκοντας να πάρει την θέση μου στο Δ.Σ. με ένα σωρό μεθοδεύσεις και παίζοντας τον ρόλο που του ανέθεσαν με πολύ ζήλο ,αυτόν του ΓΥΡΟΛΟΓΟΥ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ.
   ΤΙ είδους συνάδελφοι είναι αυτοί που απαγορεύουν σε ένα εκλεγμένο μέλος να ασκήσει ότι ο νόμος του δίνει το δικαίωμα ,προκειμένου να υπερασπισθεί την ιδιότητα του.
   Ας δώσουν μια απάντηση γιατί διαδίδουν πως με στήριξαν με την ψήφο τους ,αφού έκαναν ότι μπορούσαν για να με διώξουν . Ποιους θέλουν να κοροϊδέψουν ;
   ΤΙ αλήθεια θέλουν να εκπροσωπήσουν και γιατί να παλέψουν ,διεκδικώντας θέση στο Δ.Σ., αφού ποτέ δεν είχαν το ηθικό ανάστημα να υπερασπιστούν κοινά συμφέροντα ,παρά μόνο τα ατομικά . Αποφεύγοντας κάθε είδους πράξη που θα τους έφερνε σε αντίθεση με την Φυσική και Πολιτική Ηγεσία , βάζοντας τους άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.
   ΓΙΑΤΙ ο συνάδελφος Γ…….. προσπαθεί μέσα από μία κατάπτυστη επιστολή ,με ένα σωρό ανακρίβειες και ψέματα να μου χρεώσει την φυγή του από το Δ.Σ.;
   ΓΙΑΤΙ ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. ενώ ξέρουν ότι ο Γ…… συνεχώς επικαλούνταν την παραίτηση του κατηγορώντας τα υπόλοιπα μέλη ότι δεν προσφέρουν και πως είχε συντάξει και πρωτοκολείσει πριν ακόμη ξεκινήσει το επίμαχο Δ.Σ. την παραίτηση του , δεν το δηλώνουν δημόσια .
   ΓΙΑΤΙ  ο Πρόεδρος αφού έχει και την προσωπική μαρτυρία του Γ……. ,κατ’ ιδίαν ,ότι ο λόγος που παραιτήθηκε δεν είχε σχέση με εμένα ,απλά ήθελε να το κάνει.
   Δεν παίρνει θέση απ’ την στιγμή που συγκάλεσε και Δ.Σ. με το θέμα αυτό και να ξεσκεπάσει την συκοφαντία ανακοινώνοντας το στα μέλη.
    ΓΙΑΤΙ παίζουν την πολιτική του Πόντιου Πιλάτου .
    ΓΙΑΤΙ  δεν καταγγέλλουν την υπονομευτική τακτική εναντίον του σωματείου και μελών του ,που ακολουθούν οι παραπάνω συνάδελφοι .
    ΓΙΑΤΙ εκκολάπτουν με την σιωπή τους και την ανοχή τους το ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ.
Τι άλλο συμπέρασμα μπορεί να βγει από την τακτική αυτή ,από το ότι υπάρχει μια σιωπηρή συμφωνία υπονόμευσης μου με κάθε τρόπο με κάθε μέσο . Γιατί αν δεν συμβαίνει αυτό τότε μιλάμε για πλήρη ανικανότητα του Δ.Σ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων .Από την στιγμή που δεν είναι σε θέση να υπερασπιστεί ολοκάθαρες αλήθειες . Πώς θα επιτύχει την αναβάθμιση των συναδέλφων πως θα υπερασπισθεί σοβαρότερα πράγματα.
 
   ΓΙΑΤΙ χρησιμοποιεί ένα σωρό λασπολογίες αντί να βγει και να πει δημόσια τους πραγματικούς λόγους .Ότι από την στιγμή που δεν κατάφερε να γίνει Πρόεδρος και δεν ήταν διατεθειμένος να δουλέψει για το σωματείο και ειδικά από την θέση του Γραμματέα λόγω του φόρτου εργασίας, πετάει κατάμουτρα μία παραίτηση σ΄ όλους όσους επικαλείται ότι σέβεται που τον ψήφισαν και το βάζει στα πόδια .Ενώ αντίθετα πριν τις εκλογές τους καλούσε με προσωπική επιστολή να τον ψηφίσουν για να παλέψει για τα δίκια τους.
   ΕΑΝ πραγματικά σεβόταν τους συναδέλφους που τον ψήφισαν θα κάθονταν να παλέψει για ότι θεωρούσε πως είναι στραβό.                                                                                               
 ΕΑΝ πραγματικά σεβόταν τους συναδέλφους δεν θα τους εμπόδιζε κατά την διάρκεια της καταστατικής συνέλευσης ,να δηλώσουν υποψηφιότητες για την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή, όταν το σωματείο έκανε τα παρθενικά του βήματα .
   Φοβούμενος αυτός και ο έτερος συνδικαλιστής  Κ……… ( σύμφωνα με την ομολογία του ) μήπως και δεν εκλεγούν και σέρνοντας στην κυριολεξία και τα μετέπειτα μέλη της ΠΡ. ΔΙΟΙΚ. ΕΠΙΤΡ. , στην αντιδημοκρατική πράξη, να στήνουν σωματείο στους διαδρόμους, μπρος στα έκπληκτα μάτια των συναδέλφων .Με τις περίφημες αναλογίες του 5 (ΠΑΣΟΚ ) ,3 ( Ν. Δ. ) ,1 ( Κ.Κ.Ε. )που στην συνέχεια και μετά από παζάρια έγινε 4-4-1 ,παρά τις έντονες διαμαρτυρίες μου ότι αυτό που κάνουν δεν έχει προηγούμενο ,είναι πέρα από κάθε λογική του σωματείου που πάμε να φτιάξουμε. ΟΤΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΟΥΛΗ.
    ΝΑΙ συνάδελφοι εμπόδιζαν τους συναδέλφους να βάλουν υποψηφιότητα για να μην είναι πάνω από 8, συν ένας εγώ 9 ,όσες και οι θέσεις της ΠΡ. ΔΙΟΙΚ. ΕΠΙΤ.( άφηναν μία θέση κενή για μένα φοβούμενη εάν συμπληρώσουν 9 μήπως βάλω τελευταία στιγμή υποψηφιότητα και αναγκαστικά θα πηγαίναμε σε σταυροδοσία ) Με τον φόβο μήπως και δεν εκλεγούν γιατί οι δύο συνάδελφοι και κυρίως ο Γεωργίου είχε το γνώθι εαυτών, ήξερε πως οι συνάδελφοι υπήρχε το ενδεχόμενο να μην τον εκλέξουν για την μέχρι τότε στάση του και την απουσία του από τα κοινά. Ένας συνάδελφος που τόλμησε να βάλει υποψηφιότητα χωρίς να τους ρωτήσει και πέρα από τα συμφωνηθέντα ,ο Γ…….. Λ……, δέχτηκε αφόρητες πιέσεις μέχρι που υποχώρησε. 
   Εμποδίζοντας τους συναδέλφους όχι μόνο να βάλουν υποψηφιότητα αλλά και να σταυρώσουν τα ψηφοδέλτια .Φοβούμενος ο συν. Γ……… μήπως η κάλπη αναδείξει κάποιον άλλον πλειοψηφών και υπάρξει πρόβλημα στην συμφωνία που έγινε μεταξύ τους για τις θέσεις Πρόεδρος Γ……….., Αντιπρόεδρος Κ……………, αφήνοντας την θέση του Γραμματέα για μένα για να τραβήξω το κουπί του σωματείου και αυτοί να το παίζουν συνδικαλιστές.
   ΕΑΝ πράγματι σεβόταν τους συναδέλφους δεν θα φέρονταν με τόση επιπολαιότητα, δηλώνοντας στην Γενική Συνέλευση επίσημα ότι δεν θα βάλει υποψηφιότητα και μετά από 4 μέρες να βάζει και στην συνέχεια αφού εκλέγετε να παραιτείτε.
   ΕΑΝ σεβόταν τους συναδέλφους δεν θα τους αντιμετώπιζε σαν μετρημένα κουκιά ή προβατάκια στην στάνη ,προτείνοντας στον συνάδελφο Κ……….. ΑΝΤΑΛΑΓΗ ΨΗΦΩΝ. Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του συναδέλφου Κ………...
   Θαυμάστε συνάδελφοι αντίληψη . Αντιμετώπιση της αξιοπρέπειας των συναδέλφων .
Συμπεριφορά επίδοξου κομματάρχη της δεκαετίας του 50.
   Εάν πράγματι σεβόταν τους συναδέλφους δεν θα τους γινόταν στενός κορσές με το να τους εκλιπαρεί να τον ψηφίσουν παίρνοντας συνεχώς τηλέφωνα στις υπηρεσίες.
   Εάν πράγματι σεβόταν τους συνάδελφους δεν θα είχε το θράσος να επαναλάβει ακριβώς το ίδιο πράγμα που έκανε και τον ΙΟΥΝΙΟ του 1996 . Πάλι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο επικαλούμενος τους ίδιους λόγους το έβαλε στα πόδια παραμονές κινητοποιήσεων από την ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ της Π.Υ. ΛΑΜΙΑΣ που ήταν Αντιπρόεδρος . Με μία παραίτηση ( επισυνάπτω ) επικαλούμενος πάλι λόγους ΕΥΘΙΞΗΑΣ, ΤΑΞΗΣ ,ΑΡΧΗΣ κ.λ.π., παίρνοντας και τότε την ανάλογη απάντηση από τα υπόλοιπα μέλη της Τοπικής. ( επισυνάπτω ).
 { Μίας Τοπικής Επιτροπής η οποία ήταν από τις ελάχιστες σε πανελλαδικό επίπεδο που λειτουργούσε και παρουσίαζε έργο με συνεχείς προτάσεις και πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση με συνεχή παρουσία σε όλες τις κινητοποιήσεις. Με πρωτοβουλίες για την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των υπαλλήλων εντός της Π.Υ. Λαμίας, με δημιουργία Τράπεζας Αίματος και Αθλητικού Τμήματος Ποδοσφαίρου. Με επεξεργασία θέσεων για όλα τα τρέχοντα προβλήματα μέσα από την διαδικασία των Τοπικών Συνελεύσεων. Παίρνοντας θέση δημόσια για όλα τα προβλήματα υπερασπιζόμενη το κύρος των Πυροσβεστών και της Υπηρεσίας γενικότερα ,όταν δέχονταν κακόβουλες επιθέσεις από τα Μ.Μ.Ε. ( Φωτιά στο Φραντζή κ.λ.π. )και όλοι, συμπεριλαμβανομένου και της τότε διοίκησης είχαν σιωπήσει, αναλάμβανε την ευθύνη των λόγων της χωρίς να έχει καμία κάλυψη .
   Κάνοντας άμεσες και συνεχείς παρεμβάσεις προς πάσα κατεύθυνση, για να αρθεί το άδικο του μη υπολογισμού των μορίων της πρώτης τοποθέτησης ,κάτι που πέτυχε.
    Μία Τοπική που λειτουργούσε χωρίς καμία οικονομική ενίσχυση ( αλώστε αυτός ήταν και ο βασικότερος λόγος που δεν λειτουργούσε στο επίπεδο αυτό καμία άλλη . Ήταν συνειδητή επιλογή της Ηγεσίας της Π.Ε.Υ.Π.Σ. για να στραγγαλίσουν κάθε ουσιαστική συνδικαλιστική παρέμβαση σε Τοπικό Επίπεδο με σκοπό τον πλήρη έλεγχο και την αδράνεια.) . Παρά μόνο με την προσωπική οικονομική επιβάρυνση και το πείσμα ενός ανθρώπου που το τροφοδοτούσε η αγωνία των συναδέλφων για το αύριο.
   Δεν είναι τυχαίο αλώστε που από εδώ ξεκίνησε το πρώτο Περιφερειακό Σωματείο.
 Ήξεραν οι συνάδελφοι της Π.Ε.Υ.Π.Σ. ότι εδώ υπάρχει υποδομή και θα πετύχαινε σίγουρα. }
    Και στην συνέχεια να προσπαθεί όπως και τώρα με πλάγιους τρόπους να διαλύσει την Τοπική πιέζοντας τον αναπληρωτή του συνάδελφο Γ…….. Λ…….. να παραιτηθεί πιστεύοντας ότι έτσι θα πάμε πάλι σε εκλογές μπας και βγει Πρόεδρος.
    ΟΠΩΣ ακριβώς κάνει και σήμερα πιέζοντας συναδέλφους να διαγράφονται προκειμένου μήπως και καταφέρει να δημιουργήσει πρόβλημα και σπρώξει το σωματείο πάλι σε εκλογές πιστεύοντας πως με την ηρωική του έξοδο από το σωματείο άφησε παρακαταθήκη για το μέλλον και σε συνδυασμό με την λασπολογία του εις βάρος μου να έρθει επιτέλους το ποθητό αποτέλεσμα.
    Έχοντας σαν στήριγμα και αβανταδόρο ακόμη ένα συνάδελφο τον Κ…….. Κ……. που κι αυτός ανακάλυψε ξαφνικά την χαμένη του ΤΙΜΗ ,ΕΥΘΙΞΙΑ και γι’ αυτό παραιτήθηκε . Κάτι που και οι δυο τους δεν τα είχαν υπόψη τους όταν σχεδίαζαν και μεθόδευαν όλα τα παραπάνω.  
    Αμείλικτα ερωτήματα προκύπτουν από την στάση και την δράση όλων όσων σήμερα έχουν αναλάβει τις τύχες του Σωματείου στα χέρια τους και συμπεριφέροντε με μία τρομακτική επιπολαιότητα με απρόβλεπτες συνέπειες για την πορεία των εργασιακών μας σχέσεων.
    Ερωτήματα που καθημερινά απαντώνται μέσα από την μέχρι τώρα δράση του σωματείου . Που δεν έχει να παρουσιάσει τίποτε ουσιαστικό ,εκτός από το πώς να εκδιωχθώ .
   
    ΓΙΑΤΙ αμέσως μετά την συγκρότηση σε σώμα του Δ.Σ. με μια σειρά ενέργειες προσπάθησαν να με βάλουν στο περιθώριο.
    ΓΙΑΤΙ δεν συγκάλεσαν Δ.Σ. τον μήνα ΙΟΥΛΙΟ αμέσως μετά την συγκρότηση σε σώμα, για να τοποθετηθούν και να αποφασίσει την στάση του απέναντι στα προβλήματα που αναδεικνύονταν από τις μεγάλες πυρκαγιές και τις συνέπειες στις εργασιακές σχέσεις των συναδέλφων.
      ΓΙΑΤΙ αντί αυτού ,χωρίς καμία ειδοποίηση και ενημέρωση προς όλα τα μέλη του Δ.Σ. δόθηκε μία συνέντευξη στα μέσα ΙΟΥΛΗ , στην τηλεόραση του ΣΤΑΡ ΤΣΑΝΕΛ από τον Πρόεδρο και τον Γεν. Γραμματέα για το σοβαρό θέμα των πυρκαγιών εκφράζοντας θέσεις σαν να ήταν τοποτηρητές του Α.Π.Σ. παρά συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι.
     Απεμπολώντας και αγνοώντας ότι εκείνες τις παραβιάστηκαν κατάφορα οι εργασιακές σχέσεις των συναδέλφων με αλλεπάλληλες επιφυλακές και κάτω από αντίξοες συνθήκες, που δημιούργησε η προχειρότητα και η βιασύνη της ανάθεσης της Δασοπυρόσβεσης.
     ΓΙΑΤΙ προσπάθησαν να παρουσιάσουν το άσπρο ,μαύρο ,στην συνέντευξη αυτή λέγοντας πως ΟΛΑ ΠΗΓΑΝ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΥΠΉΡΧΕ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ,ΔΥΝΑΜΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ , Κ.Λ.Π. και για όλα τα στραβά φταίει η κακία μας η ώρα και η πληθώρα των πυρκαγιών.
       ΓΙΑΤΙ ενώ παρέθεσαν ένα σωρό στοιχεία για τον εξοπλισμό και τον αριθμό των πυρκαγιών δεν έκαναν το ίδιο για τις επιπτώσεις στις εργασιακές μας σχέσεις,( ωράριο, οικονομικό, ασφαλιστικό, συνθήκες εργασίας )   ως όφειλαν να αναδείξουν μέσα από την εκπομπή αυτή .
      ΓΙΑΤΙ αντί να ασχολείται το σωματείο και τα μέλη του Δ.Σ. με όλα αυτά τα φλέγοντα θέματα ,κατεβάζοντας τους συναδέλφους στον δρόμο για αγώνες ,έψαχναν να βρουν τρόπους για να πεταχτώ από το σωματείο , με το φαινόμενο μέλη του Δ.Σ. τις μόνες προτάσεις που κατέβαζαν για συζήτηση να αφορούν εμένα και μόνο εμένα με το ερώτημα πάντα της διαγραφής μου .                                                                  
   ΠΟΙΑ συμφέροντα και ποιες μεθοδεύσεις έκαναν τους 2 συναδέλφους Κ…….  Γ……. και Κ……… Κ…….. να προβούν στην μόνη έγγραφη παρέμβαση τους στην ανύπαρκτη συνδικαλιστική τους πορεία και αυτή να αφορά την διαγραφή μου.
   ΜΗΠΩΣ αυτές οι ίδιες σκοπιμότητες που τους ενώνουν και στην καταστατική συνέλευση με πρωτεργάτη τον συνάδελφο Γ………. Για να παραβιάζουν τις δημοκρατικές διαδικασίες ,αγνοώντας τους συναδέλφους που ήθελαν να υποψηφιότητες και έστηναν με το έτσι θέλω την σύνθεση της Πρως. Διοικ. Επιτροπής, κάτω από αγαστή ετερόκλητη συμφωνία και συμμαχία για το κοινό προσωπικό συμφέρον.
   ΜΗΠΩΣ κάτω από το πρίσμα αυτών των συμφωνιών και σκοπιμοτήτων ο συνάδελφος Κ………… Κ……. κατά την διάρκεια της συγκρότησης σε σώμα του Δ.Σ. μετά τις εκλογές τις 27-28 /6/1998 και ενώ είχε βάλει υποψηφιότητα για Πρόεδρος δεν ψήφισε ο ίδιος τον εαυτό του ,αλλά τον έτερο υποψήφιο συνάδελφο Φ……. Γ……...
    Με αποτέλεσμα να διαμαρτυρηθεί έντονα το μέλος του Δ.Σ. συνάδελφος Κ……….  Δ………. ο οποίος διαπίστωσε ότι η μία ψήφος που πήρε ο Κ………….  ήταν η δική του.
    ΤΙ στάση έπρεπε να κρατήσω εκείνη την στιγμή όταν από τα τεκταινόμενα προέκυπτε για άλλη μία φορά ότι το παιχνίδι ήταν στημένο με μοιρασμένη τράπουλα όπως και στην Καταστατική Συνέλευση.
   Από το να επιλέξω την θέση του απλού μέλους αφού το πράγμα έδειχνε πως οι ρόλοι ήταν μοιρασμένοι δίνοντας μου την θέση του Γραμματέα για να τραβάω πάλι το κουπί του Σωματείου και κάποιοι άλλοι να το παίζουν συνδικαλιστές .
    Όταν η συγκεκριμένη στάση του συναδέλφου δείχνει ότι έβαλε υποψηφιότητα μόνο και μόνο να παραπλανήσει αυτούς που θεωρούσε ομοϊδεάτες του και να κόψει ψήφους από μένα .
    Άλλη παγκόσμια πρωτοτυπία για το σωματείο μας.
    Η ίντριγκα και η συνδιαλλαγή στο μεγαλείο τους
    Υποψήφιος να μην ψηφίζει τον εαυτό του θαυμάστε τον .
Αυτή είναι η προσφορά του συγκεκριμένου συναδέλφου στα συνδικαλιστικά πράγματα τόσα χρόνια , επιβίωση πάση θυσία . Συνδιαλλαγή και παζαρέματα για να κρύψει την ανικανότητα του .
   Τι είδους δεσμεύσεις ήταν αυτές που τον υποχρέωναν να υποβάλει μία έγγραφη αίτηση προς το Δ.Σ. για διαγραφή μου .
    Όταν της 23 Αυγούστου συνυπέγραφε μαζί με άλλα 4 μέλη την αίτηση για άμεση σύγκληση Δ.Σ. με θέμα συζήτησης την μη εφαρμογή από το Α.Π.Σ. του Π.Δ. 150 /1998
του άρθρου 2    σχετικά με την ανάκληση της μετάθεσης μου.
    ΓΙΑΤΙ φάσκει και αντιφάσκει ο συνάδελφος . Έχει ή δεν έχει μία σταθερή θέση ή μάλλον έχει δική του ή του τις επιβάλουν.
   ΜΗΠΩΣ προσφέρει ακριβές υπηρεσίες σε κάποιους για φθηνά ανταλλάγματα .
   ΤΙ κι αν ο συνάδελφος Γ………..  ισχυρίζεται και έτσι είναι ότι με ψήφισε για Πρόεδρο .
   Το έπραξε ,όχι γιατί ήθελε να αναδείξει εμένα ,απλά και μόνο είδε ότι έμπαινε στο περιθώριο για την θέση του Προέδρου, από τον πολιτικό του χώρο και στην λογική του παζαρέματος μου πρότεινε στήριξη στον διάδρομο, όπως συνηθίζει άλλωστε με αντάλλαγμα να τον ψηφίσουν για Γραμματέα.
   ΜΗΠΩΣ το ίδιο δεν έκανε όταν πρότεινε στον συνάδελφο Κ…….. Κ……… παραμονές εκλογών σύμφωνα με την μαρτυρία του ίδιου του Κ…………. , ανταλλαγές ψήφων .
   Θαυμάστε αντιμετώπιση των συναδέλφων ψηφοφόρων ,κουκιά μετρημένα .
   ΤΟ δικό μου ερώτημα συνάδελφοι είναι ποιος από εσάς θα άντεχαν όλες αυτές τις μεθοδεύσεις .Τι κουράγιο μπορεί να αντλήσει ένας άνθρωπος για να ανταπεξέλθει ,που να ακουμπήσει για να βρει δύναμη και να παλέψει όταν όλα γύρω βρωμάνε και η αδράνεια κυριαρχεί.
   Πόσα αποθέματα αντοχής μπορεί να έχει για να συνεχίσει παράλληλα με την αγωνία του για το στύσημο και την δράση του Σωματείου να αμύνεται και να παλεύει με τόσους και τόσους όψιμους εργατοπατέρες .
   Από πού ξεπήδησαν ξαφνικά όλοι αυτοί που ζητάνε την κεφαλή μου επί πίνακη.
   Που ήταν κρυμμένοι όταν δίναμε αγώνες για καλύτερες συνθήκες ,για καλύτερες προοπτικές δικές μας και του Σώματος.
   Με τι θράσος ήρθαν σε έναν χώρο που διψάει για καθαρότητα σε ένα χώρο που του αξίζει καλύτερη τύχη ,από αυτή που του επιφυλάσσουν ,με την παρουσία τους και την δράση τους.
   ΠΟΣΟ ακόμα συνάδελφοι θα απολαμβάνουν την ανοχή σας ,πόσο ακόμα θα καταφέρνουν να σας παραπλανούν και να ποδηγετούν συναδέλφους ,όπως της Π.Υ. ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ που αντί να στρέψουν την αγανάκτηση τους προς τους πραγματικούς αίτιους της αδράνειας και της ταλαιπωρία τους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες .
 Έστρεψαν τον θυμό τους και την αγανάκτηση τους ,προς το πρόσωπο μου δηλώνοντας ότι εάν κάνω χρήση του Π.Δ. 150/ 1998 θα διαγραφούν .
 Χωρίς να μπουν στον κόπο να ρωτήσουν να μάθουν, αφού σκόπιμα τους παραπληροφορούν .
 Επισυνάπτοντας την μόνη μέχρι τώρα έγγραφη και κοινή πρόταση τους ( εάν όντως είναι κοινή ) και δεν είναι μεμονωμένη καθοδηγούμενη πράξη από τους γνωστούς ,αγνώστους.
   Με κύρια αναφορά πως είχα διαβεβαιώσει ότι δεν θα κάνω χρήση του συνδικαλιστικού
Δικαιώματος για την μετάθεση.
Αγνοούν οι συνάδελφοι την κοινή δήλωση των μελών της ΠΡ. ΔΙΟΙΚ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ότι χρήση θα γίνει μόνο όταν κάποιο μέλος μετατεθεί εκτός περιφέρειας για να μην υπάρξει πρόβλημα στο σωματείο.
   Και ότι προσωπικά εγώ δήλωνα πως δεν θα κάνω χρήση γιατί ήμουν σίγουρος ότι μετατίθεμαι εντός στην Περιφέρεια .
   Πάντως ας πάρουν υπόψη οι συνάδελφοι αυτά που αναφέρω στην αρχή των ερωτημάτων μου και ας διαβάσουν προσεκτικά τις αιτήσεις μου ,για να καταλάβουν πως έκανα ότι μπορούσα για να σταθώ στο Σωματείο άσχετα το που θα υπηρετώ .
   Οι απαντήσεις ήταν πάντα αρνητικές και από τα μέλη του Δ.Σ. και από το Α.Π.Σ.
   Δεν δέχονταν να υπηρετώ στην Αθήνα και να είμαι στο Σωματείο έως ότου εκδικασθεί η υπόθεση μου .
   Έβαζαν ευθέως θέμα διαγραφής μου . Μόνο όταν τους ενημέρωσε ο Νομικός Σύμβουλος της Π.Ε.Υ.Π.Σ. ότι έχω προσφυγή στο Διοικητικό Δικαστήριο και θα προσφύγω σε ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ μέτρα εάν προχωρήσουν στην διαγραφή , μόνο τότε ανασκουμπώθηκαν.
   Το Α.Π.Σ. δεν δέχθηκε το σκεπτικό της αίτησης μου να με τοποθετήσει στην Περιφέρεια
Δεν απάντησε ποτέ στην ένσταση μου .
Δεν ήθελε ούτε το Αρθρο 2 του Π.Δ. 150/ 1998 να εφαρμόσει και αυτό φαίνεται από την απάντηση που πήρα.
   Μόνο μετά από αλλεπάλληλες πιέσεις ,όχι του Σωματείου μας προς θεού . Οι συνάδελφοι του Δ.Σ. αποποιούνται δημόσια τέτοια ευθύνη ,με τον φόβο μην χάσουν τους ψηφοφόρους τους. Αλλά των συναδέλφων μελών του Δ.Σ. της ΠΡ. ΔΙΟΙΚ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της Ε.Υ.Π.Σ. ΑΤΤΙΚΗΣ , τους οποίους συγχαίρω για την στάση που κράτησαν υπερασπιζόμενοι αυτά που άλλοι με αγώνες και θυσίες κατάκτησαν, αλλά και οι ίδιοι είχαν κατά καιρούς αρκετές εμπειρίες ,δίνοντας μάχες για να τα προστατεύσουν.
   Σε συνδυασμό με την απειλή της προσφυγής ,αλλά και της εικόνας που θα δημιουργούσε στην κοινή γνώμη η συμπεριφορά του Α.Π.Σ. απέναντι στις συνδικαλιστικές ελευθερίες ,αναγκάστηκαν να ανακαλέσουν ,και να εφαρμόσουν το Π.Δ. .
   Όπως καταλαβαίνετε συνάδελφοι η μάχη αυτή δεν κερδίσθηκε από τον Μιχαήλ για τον Μιχαήλ. Αλλά από τον συνδικαλιστή για το Σωματείο και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.
   Συνάδελφοι της Π.Υ. Οινοφύτων ( εννοώ αυτούς που έκαναν αίτηση διαγραφής) πραγματικά με εκπλήσσει τι ήταν αυτό που σας οδήγησε στην πράξη αυτή λες και εγώ εάν έφευγα από το Σωματείο θα λύνονταν τα προβλήματα σας.
   Λες και για όλο το χάλι και για ότι υπεστήκατε το καλοκαίρι και ότι δεν είχατε την συμπαράσταση που θέλατε ,δεν φταίει η σημερινή δομή του Σωματείου και η λειτουργία του. Αφού την περίοδο ήταν απών από τα φλέγοντα προβλήματα σας .
   Ενώ αντιθέτως έβγαιναν στα κανάλια και δικαιολογούσαν τα αδικαιολόγητα. Ετοίμαζαν Δελτίο τύπου καθ΄ υπόδειξη, αντίγραφο του Δελτίου Τύπου της Π.Ε.Υ.Π.Σ. με το ίδιο περιεχόμενο , της κάλυψης των πραγματικών προβλημάτων ρίχνοντας τα όλα στον κακό μας τον καιρό και στις θεομηνίες .
   Βάζοντας με στην γωνία χωρίς να με ενημερώνουν για τίποτε παίρνονταν αποφάσεις ερήμην μου και όσων άλλων νόμιζαν πως τους είναι εμπόδιο.
   Κατηγορώντας με για κλέφτη επειδή βλέποντας την τακτική της απομόνωσης μου φρόντισα να φωτοτυπήσω ένα σχέδιο Δελτίο Τύπου το οποίο ήταν το Δελτίο Τύπου της Π.Ε.Υ.Π.Σ. και είχαν αλλάξει τον Τίτλο , από Π.Ε.Υ.Π.Σ. σε Ε.Υ.Π.Σ. ΣΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ και τα ονόματα που θα υπέγραφαν.
   Το οποίο κατέδειχνε την πρακτική τους την στενή τους σχέση ,με το κέντρο των ολέθριων αποφάσεων για τις εργασιακές μας σχέσεις.
   Και για το οποίο δεν είχα καμία ενημέρωση , καθώς (και ορισμένα άλλα μέλη του Δ.Σ.)ούτε και για την συνέντευξη , όπως και για όλες τις κινήσεις τους . Αφού οτιδήποτε έκαναν μέχρι εκείνη την στιγμή δεν είχε την έγκριση κανενός Διοικητικού Συμβουλίου γιατί απλούστατα δεν το είχα ν συγκαλέσει και εκφράζον απόψεις και θέσεις για όλο το σωματείο που ήταν μόνο δικές τους και κάποιων άλλων εκτός Περιφέρειας και φυσικά του Α.Π.Σ.
   Όταν έμαθα για την συνέντευξη και το περιεχόμενο διαμαρτυρήθηκα και η απάντηση που πήρα ήταν .Δεν σε ειδοποίησαν;
   ΠΟΙΟΙ οι γείτονες ; \Δηλαδή δούλεμα κανονικό συνάδελφοι . Όταν αποτάθηκα στον Γραμματέα η σιωπή του ήταν προς απάντηση μου, τα μάτια μόνο χαμηλά ,σαν τον μαθητή που τον πιάνουν την ώρα της αντιγραφής.
 Αυτή ήταν συνάδελφοι η αντιμετώπιση και η τακτική τους όσον αφορά την ομαλή λειτουργία του Δ.Σ.
   Φυσικά μαζί μ’ εμένα είχαν άγνοια των όλων κινήσεων και άλλα μέλη του Δ.Σ.
Δυστυχώς όλα αυτά έγιναν αντιληπτά την ημέρα που έφευγα με άδεια ,δεν προλάβαινα να αντιδράσω ουσιαστικά , απλά ενημέρωσα τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. ότι αυτά που γίνονται είναι έξω από κάθε συνδικαλιστική πρακτική ,δηλαδή να εκφράζουν θέσεις για τόσο σοβαρά ζητήματα, χωρίς να έχει συνεδριάσει ούτε μία φορά το Δ. Σ. και δίχως την έγκριση του . Πιθανόν για τους συναδέλφους να τους έφθανε μόνο η έγκριση του Α.Π.Σ..
   Είχα εμπεδώσει πια ότι έτσι θα λειτουργούν από εδώ και εμπρός και ότι είχαν πάρει την απόφαση να με πετάξουν εκτός Σωματείου , βάζοντας μου φραγμούς για την επιστροφή μου.
   Συγκάλεσαν Δ.Σ. το πρώτο μετά τις εκλογές (εκτός αυτού που συγκροτηθήκαμε σε Σώμα. ),κατόπιν εορτής ,μετά από ένα μήνα σχεδόν και μία μέρα πριν γυρίσω από την άδεια . Ενώ γνώριζαν την επιστροφή μου το έκαναν άρον ,άρον μόνο και μόνο να είμαι απών. Παίρνοντας αποφάσεις που δεν υλοποίησαν .
    Εξαγγέλλοντας περιοδείες για καταγραφή προβλημάτων στα κλιμάκια λες και δεν τα ήξεραν ,να αντιδράσουν εκείνη την στιγμή . Έπρεπε ακόμη να χρονοτριβούν, ξεφουσκώνοντας σιγά ,σιγά την αγανάκτηση των συναδέλφων και μπαίνοντας στον χειμώνα να έχουν όλα ξεχαστεί.
    Έπρεπε να περάσει καιρός ώσπου να επιστρέψω στην Λαμία για να αναλάβω την εγγραφή μιας ανακοίνωσης ,και του υπομνήματος για να ακουστεί επιτέλους μία καταγγελία για τα τεκταινόμενα κυρίως στα κλιμάκια.
    Μετά και από αυτό το Δ.Σ. για να συγκληθεί 2ο έπρεπε να τους αναγκάσω με υποβολή αίτησης βάση του καταστατικού συνυπογράφοντας την και άλλα 4 μέλη του Δ.Σ. για να ασχοληθούν με την υπόθεση της δίωξης μου και να δοθεί η ευκαιρία να τοποθετηθώ στα μέχρι τότε πεπραγμένα.
    Πριν ακόμη αρχίσει το Δ.Σ. ο συνάδελφος Γ………. είχε γράψει και είχε πρωτοκολίσει
Την παραίτηση του . Κάτι που το είχε προαναγγείλει πολλές φορές και ειδικότερα εκείνη την ημέρα όταν το πρωί είχα επισκεφθεί την Περιφερειακή Διοίκηση .
   Κατά την διάρκεια του Δ.Σ. και όταν άρχισε η κριτική για την συνέντευξη με αναφορά σε κάθε τις σημείο, με σκοπό να αναδείξω, ότι εκεί ειπώθηκαν πράγματα που έρχονταν σε αντίθεση με τα συμφέροντα των συναδέλφων ,έδειξε τι εννοεί στην ανακοίνωση του ,όταν λέει πως δεν υπήρχε διάθεση για αντιπολίτευση .
   Δηλαδή πλήρη υποταγή σε όποιες τους επιλογές ,όταν κάποιος θα τολμούσε να ασκήσει κριτική θα έπρεπε να χαρακτηρισθεί με ότι τους ήταν πρόχειρο εκείνη την στιγμή.
    Την στιγμή που παρουσίαζα το πλαστογραφημένο Δελτίο Τύπου ( και δεν ομολογούσα όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του ο συνάδελφος , γιατί δεν μου έκαναν ανάκριση ,μόνος μου το παρουσίασα ) με μόνο σκεπτικό να τους συστήσω να μην ξαναγίνει αυτό και πως θα πρέπει να συζητούνται και να αποφασίζοντε από κοινού τέτοια σοβαρά πράγματα . Χωρίς μέχρι εκείνη την στιγμή να έχω κάνει καμία ενέργεια για να καταγγείλω το γεγονός δημόσια αφού δεν είχε προκύψει δημοσίευση του. Και αντί με μία απλή εξήγηση ότι έγινε λάθος κίνηση ή κάτι παρόμοιο ,δέχθηκα μία επίθεση άνευ προηγουμένου . Άρπαξε την ευκαιρία να μου χρεώσει την παραίτηση του και να κάνει ηρωική έξοδο.
   Κάνοντας αναφορά στο ότι το χαρτί αυτό διέρρευσε στην Αθήνα σε συνάδελφο συνδικαλιστή ,προσπάθησε να ξεφύγει από τα αμείλικτα ερωτήματα σχετικά με τις ενέργειες του ,κραυγάζοντας και οξύνοντας την συζήτηση κατάφερε να διαλύσει το Δ.Σ. αποκαλώντας με κλέφτη και ότι άλλο του περίσσευε.
  Ένας κλέφτης κύριε συνάδελφε δεν παρουσιάζει τα κλοπιμαία του στον ιδιοκτήτη τους για να του συστήσει να είναι πιο προσεκτικός πως τα αποκτάει ,αλλά τα εξαργυρώνει για να αποκομίσει κέρδη .
   Αντίθετα θα έλεγα ο όρος αυτός ταιριάζει σε όσους δεν έχουν κάτι δικό τους να πουν,
και ιδιοποιούνται ξένες σκέψεις . Ταιριάζει σ’ αυτούς που εκμεταλλεύονται την εμπιστοσύνη τον συναδέλφων τους με το να τους ζητούν την ψήφο τους για να παλέψουν για τα δίκια τους και κάνουν το αντίθετο υπονομεύοντας τα ,ξεπουλώντας την εμπιστοσύνη τους στα λογής ,λογής χρηματιστήρια . Αυτή είναι η κλοπή συνάδελφοι , όταν κλέβεις τα όνειρα ,τις ελπίδες, την εμπιστοσύνη αυτών που σε εμπιστευτήκαν.
   Και ένα χαρακτηριστικό αυτού του είδους των κλεφτών είναι ότι το βάζουν στα πόδια με τον παραμικρό θόρυβο ,δεν είναι σε θέση να αναλάβουν ποτέ τις ευθύνες τους.
   Πάντα φταίνε οι άλλοι.
   Και το χειρότερο γνώρισμα τους είναι ότι πάντα δουλεύουν στα σκοτεινά ,δεν έχουν το θάρρος να δουν το φως της ημέρας . Και όταν κρύβονται ,τρυπώνουν κάτω από τόνους λάσπης .
   Συνάδελφοι της Π.Υ. Οινοφύτων για σκεφτείτε για όλα αυτά που υπεστήκατε το καλοκαίρι μήνες και θα υποστείτε από ότι φαίνεται και τον χειμώνα αφού ξεκίνησε και η γάγγραινα των κλιμακίων. Ποιος ήταν αυτός που πριν συμβούν όλα αυτά τα επισήμανε .
   Πάλευε να μην γίνει έτσι όπως τελικά έγινε η ανάθεση της Δασοπυρόσβεσης .
   Ποιος σε επίπεδο Περιφέρειας με υπομνήματα ,καταγγελίες, παρεμβάσεις ,τοποθετήσεις, όπως στην θρυλική Γεν. Συν. Της Π.Ε.Υ.Π.Σ. όπου 17 άτομα αποφάσιζαν για 5.500 συναδέλφους με ψήφους 9 υπέρ 8 κατά παρουσίαζαν πως οι πυροσβέστες είπαν ΝΑΙ στα Δάση έτσι όπως τα προωθούσε η πολιτεία.
   Ποιος προσπαθούσε να καταδείξει να ξεσκεπάσει τους υπεύθυνους , αλλά και παράλληλα μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες να προτείνει ότι νόμιζε καλύτερο και προσφορότερο για να να μην μπει το Π.Σ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΈΤΕΙΑ που μπήκε.
   Ποιος δεχόταν προειδοποίηση να πάψει να μιλάει για τα Δάση και να μην κάνει κριτική στα πεπραγμένα της Π.Ε.Υ.Π.Σ.
   Ποιος συνάδελφοι κρατούσε τα 3 προηγούμενα χρόνια επαφή και σας ενημέρωνε όσο του το επέτρεπαν οι δυνατότητες του για τα τεκταινόμενα στον χώρο μας.
   Ποιος επέμενε να κρατάει το Σωματείο ζωντανό σε Τοπικό επίπεδο χωρίς καμία οικονομική ελάφρυνση και διευκόλυνση με άπειρες ώρες ελεύθερου χρόνου για τον σκοπό αυτό
 Ποιος αναλάμβανε την ευθύνη των πράξεων του και των λόγων του χωρίς καμιά κατοχύρωση ,όταν οι περισσότεροι είχαν τα κεφάλια μέσα.
   Ποιος σας παρότρυνε συχνά πυκνά να φτιάξετε μία Τοπική Επιτροπή ,για να έχετε μία στοιχειώδη εκπροσώπηση.
   Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιοι σας θέλουν έτσι μοιρασμένους ,διαλυμένους, αποθαρρυμένους.
   Είναι αυτοί που και σήμερα έντεχνα σας έσπρωξαν στην πράξη αυτή .
   Έλεος συνάδελφοι !
    Μέχρι τώρα δεν είχατε κάνει καμία παρέμβαση για όσα στραβά συμβαίνουν ,ένα χαρτί δεν στείλατε όταν και τηλεφωνικά σας το γύρεψα να το κοινοποιήσετε προς το Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ. τον Ιούλιο για να αναδείξετε τα προβλήματα σας .
    Ένα χαρτί δεν στείλατε όταν ήσασταν όμηροι στην υπηρεσία λόγω των επιφυλακών, για να βάλετε το Σωματείο προ των ευθυνών του .
    Και όταν αποφασίσατε να αντισταθείτε αφού εντοπίσατε πως το πρόβλημα ήμουν εγώ κάνατε την γενναία πράξη να ζητήσετε να μην κάνω χρήση του Π.Δ. 150/1998 . Το οποίο επαναλαμβάνω δεν είχα πρόθεση να το κάνω ,άλλοι έσπρωξαν τα πράγματα εκεί ,για να μην μπορεί να γίνει αλλιώς .
   Γιατί ήξεραν ότι αυτό που καίει σήμερα τον κάθε συνάδελφο είναι η μετάθεση για τον τόπο συμφερόντων του.
   Συνάδελφοι εάν τελικά τους έκανα το χατίρι και παραιτούμουν θα δεχόμουν πάλι επίθεση από την αντίθετη πλευρά αλλά από τους ίδιους ανθρώπους ότι το έβαλα στα πόδια .Ότι προτίμησα την ησυχία μου ότι φοβήθηκα και ένα σωρό τέτοια όμορφα πράγματα.
   Και πέστε μου εσείς πως θα μπορούσα να είμαι αρεστός σε κάθε ερμηνεία που δίνετε για την στάση μου . Να απολογούμαι σ’ εσάς γιατί έκανα χρήση του Π.Δ. 150 /1998 ,ενώ σε άλλους να πρέπει να απαντήσω γιατί δεν ήθελα να έρθω στην Λαμία όπως ο Νόμος ορίζει, αλλά γύρευα να πάω σε κάποια άλλη υπηρεσία της Περιφέρειας γιατί κατά πως λένε δεν ήθελα να χάνω τα μόρια.
   Ή σε άλλους πιο προχωρημένους ότι εγώ άλλαξα την μετάθεση μου για Αθήνα για να κάνω χρήση μετά του Π.Δ. για να έρθω στην Λαμία.
   Είμαι σίγουρος πως δεν είχατε γνώση ότι με την πράξη σας αυτή δεν καταλαβαίνατε τι ζητούσατε. Δεν μπορεί από την μία να μου λέτε πως με θέλετε να είμαι στο σωματείο να υπερασπίζομαι αυτά που πρέπει και από την άλλη αυτόματα να θέλετε να με βάλετε στο περιθώριο. Γιατί αφού και εσείς μαζί με το Α.Π.Σ. και κάποιους στο Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ. προσπαθούσατε να κλείσετε την τελευταία διέξοδο για να παραμείνω στο Σωματείο.
   Δώσατε την δυνατότητα σ΄ αυτούς που θέλουνε την συνδικαλιστική μου εξόντωση να τρίβουν τα χέρια τους και άθελα σας να βάζετε για ακόμη μία φορά πλάτη να στηρίξετε ότι μέχρι τώρα κατηγορούσατε .
   Και κάτι ακόμη συνάδελφοι να ξέρετε πως η διαγραφή είναι πράξη αδυναμίας. Γιατί όταν με κάτι διαφωνείς δεν σηκώνεσαι και φεύγεις ,μένεις και παλεύεις να το αλλάξεις.
   Ζητάτε από κάποιον που πλειοψήφησε στις εκλογές ,που τον στήριξαν οι συνάδελφοι με την ψήφο τους για να τους εκπροσωπεί ,αφού δεν μπορεί να αντισταθεί διαφορετικά για να παραμείνει στο σωματείο να μην κάνει χρήση ,κάτι που νόμιμα ,κατοχυρωμένο με Π.Δ. ισχύει .Να μην υπερασπιστεί την νομιμότητα ,αυτό που όλοι μας έχουμε υποχρέωση να κάνουμε και που γίνετε καθημερινά πράξη μέσα από το άρθρα του Κανονισμού Μεταθέσεων .
   Συνάδελφοι για άλλη μια φορά σας ζητώ να στηρίξετε το σωματείο αναδεικνύοντας τα πραγματικά προβλήματα και πιέζοντας με την κριτική σας και την ενεργή συμμετοχή σας, να βοηθήσετε να δρομολογηθούν λύσεις ,που θα εξασφαλίσουν ένα καλύτερο αύριο για όλους μας
  Μπορεί συνάδελφοι να γίνομαι κουραστικός αλλά είμαι υποχρεωμένος να μπω σε μία διαδικασία που εγώ δεν θέλησα .Ενώ βίωσα από κοντά ένα σωρό καταστάσεις και όλη την πρακτική των παραπάνω συναδέλφων και όχι μόνο . Προτίμησα για το καλό του σωματείου και χάριν τις ενότητας να μην καταπιαστώ με όλα αυτά αλλά με τα ουσιαστικά προβλήματα του χώρου μας . Προσπερνούσα πάντα κάθε λασπολογία προσωπική από τον συγκεκριμένο συνάδελφο αγνοώντας τον ,αφού είμαι τις αρχής ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και ο κάθε ένας κρίνετε από τα έργα του και την στάση του απέναντι στα οξυμμένα προβλήματα που υπάρχουν.
   Θα θυμούνται οι συνάδελφοι ότι πέραν των όσων διέδιδε για μένα ,ένα βασικό του επιχείρημα για να καταφέρει να εγκλωβίσει τους συναδέλφους ,ήταν πως μετά τις εκλογές της Τοπικής Επιτροπής της Π.Υ. Λαμίας. Εγραψε η εφημερίδα Ριζοσπάστης πως το Σωματείο στην Λαμία το πήρε το Κ.Κ.Ε.
   Από τότε συνάδελφοι περιμένω το συγκεκριμένο άρθρο και ακόμη το φέρνει .
   Την τελευταία φορά που τον προκάλεσα ,να το παρουσιάσει ,αφού πάλι τα διέδιδε παραμονές τις Καταστατικής Συνέλευσης μην έχοντας άλλο επιχείρημα για να καταδείξει την παρουσία του στο Σωματείο που θα στηνόταν ,μήπως και εγκλωβίσει τους συναδέλφους που θεωρούσε ομοϊδεάτες του. Η απάντηση ήταν πως δεν το έχω εγώ αλλά ο συνάδελφος μέλος του Δ.Σ. της
 Π.Ε.Υ.Π.Σ. Λεόντιος  Ιωάννης .
  Φυσικά συνάδελφοι δεν πρόκειται ποτέ να το παρουσιάσει γιατί απλούστατα δεν υπάρχει.
 Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς στην συμπεριφορά του συναδέλφου ,την ευκολία του να μεταθέτει ευθύνες .
 Την άνεση που έχει στο να ψεύδεται συνεχώς και ασύστολα ,χωρίς να νοιώθει την παραμικρή ενοχή ;
   Τις ασταθείς και συνεχώς αυτοαναιρούμενες απόψεις του και συμπεριφορές ;
    Δεν ξέρω εάν ο συνάδελφος έχει κάποια σοβαρή απάντηση για αυτή του την συμπεριφορά ; Η επιστήμη πάντως έχει.
    Συνάδελφοι τόσα ψέματα ,τόση υποκρισία , τόσες ανακρίβειες μέσα σε τόσες λίγες σειρές δεν έχουν προηγούμενο.
    Ευχαριστώ πάντως τον συνάδελφο και τους συνοδοιπόρους του, που μου έδωσαν την ευκαιρία για να καταθέσω ,όλα όσα μου βαραίνουν την σκέψη ,γιατί δεν ήξερα αν έπρεπε να τα είχα πει από την αρχή ή για το καλό του σωματείου να σιωπήσω.
    Μπορεί να γίνομε κουραστικός αλλά πιστεύω πως μέσα από τις απαντήσεις που πρέπει να δώσω θα αποσαφηνιστούν πολλά πράγματα που πρέπει να γνωρίζει το κάθε μέλος για ότι αφορά το στήσιμο του Σωματείου . Την μέχρι τώρα πορεία του και την συμπεριφορά πολλών εξ’ αυτών που παρουσιάζονται κάθε εκλογές σαν διάττοντες αστέρες και διεκδικούν την ψήφο σας . Που με όση ευκολία την ζητούν ,με άλλη τόση την πετούνε στο καλάθι των αχρήστων με μία παραίτηση.
    Και όλα αυτά ειπώθηκαν από τον συνάδελφο γνωρίζοντας πως είναι ψέματα , μόνο και μόνο να δικαιολογήσει την φυγή του αλλά να μπορέσει να πείσει πως ότι αγώνα έκανα μέχρι τώρα, τον έκανα για ένα σκοπό .Το προσωπικό μου βόλεμα.
   Κάνοντας αναφορά στο στήσιμο του σωματείου προσπαθεί να με παρουσιάσει σαν τον άνθρωπο που αποφάσιζε ερήμην των υπολοίπων 8 μελών της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής και όλοι οι άλλοι μαζί και μ’ αυτόν ακολουθούσαν.
   Δυστυχώς όμως για τον συνάδελφο όλα τα πράγματα έχουν και ένα όριο και υπάρχουν και κάποιες ΑΞΊΕΣ που πρέπει να υπερασπιζόμαστε.
   Μία από αυτές είναι και η ΑΛΗΘΕΙΑ που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι αμείλικτη αφού για ότι επικαλείται δεν έχει να παρουσιάσει τίποτε που να τα αποδεικνύει ,στηριζόμενος στην Γκαιμπελίστηκη τακτική ΠΕΣ ΠΕΣ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΤΙ ΜΕΝΕΙ.
    Ενώ αντίθετα παραθέτοντας εδώ τα πραγματικά περιστατικά και όλα όσα αφορούν την συγκεκριμένη περίοδο ,μέσα από τα πρακτικά του Δ.Σ. και επικαλούμενος την μαρτυρία όλων όσων έζησαν τις συγκεκριμένες καταστάσεις ,και μέσα από τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα ,θα προσπαθήσω να ξετυλίξω το κουβάρι που κάποιοι σαν αυτόν έμπλεξαν .
    Δηλώνοντας πως από εδώ και εμπρός δεν υπάρχει η πολυτέλεια να ασχολούμαστε με τύπους σαν και του λόγου του.
   Παρά μόνο με τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν τον χώρο μας και φωνάζουν απελπισμένα πως ζητούν διέξοδο .
   Με κατηγορεί ο συνάδελφος πως βιαζόμουνα για την έγκριση του καταστατικού και πως έγινε σε χρόνο ρεκόρ.
   Η απάντηση δίνετε από τον ίδιο μέσα από τα πρακτικά της 21/3/1998 ( επισυνάπτω ) στο πρώτο θέμα που είναι * Ενημέρωση για τις ενέργειες αναγνώρισης της Ένωσης * από την τοποθέτηση του.
    Γ………… : Συνάδελφοι σχετικά με την αναγνώριση της Ένωσης ,έγιναν οι εξής ενέργειες .
    Επισκεφθήκαμε τον Δικηγόρο Μπιλάλη Γεώργιο ( τον οποίον σημειωτέων συνάδελφοι αυτός επέλεξε λόγω γνωριμίας και τον πρότεινε λόγω πως θα μας τελειώσει γρήγορα.)
Και του αναθέσαμε να αναλάβει την διαδικασία αναγνώρισης του Σωματείου μας καταθέτοντας του τα απαραίτητα προς αυτόν τον σκοπό έγγραφα που παραλάβαμε από τον …………………………. Μας διαβεβαίωσε ότι θα έχει ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία περίπου σ’ ένα μήνα αν όλα πάνε καλά και μπορέσουμε με λίγη πίεση να επιταχύνουμε τις εξελίξεις. *
 Συνάδελφοι περιττό να πω ότι τα πράγματα μιλάνε από μόνα τους . Βρήκε Δικηγόρο τον επέλεξε λόγω γνωριμίας και για πιο γρήγορο . Διαβεβαίωνε ο συνάδελφος Γ………. ότι θα βοηθήσει και η σύζυγος του που εργάζεται στην Γραμματεία του πρωτοδικείου, για να τελειώνει πιο γρήγορα η αναγνώριση.
 Αν και αυτό συνάδελφοι δεν είναι κάτι κακό ή παράξενο ,έτσι λειτουργούν όλα τα Σωματεία πιέζουν για να ξεπεραστεί η γραφειοκρατία διότι υπάρχει Νομικό πρόβλημα με τις εγγραφές ,είναι παράνομες εάν δεν υπάρχει αναγνώριση. Και ένα Σωματείο δεν μπορεί να περιμένει 4 ή 5ή 6 μήνες για να εγγράψει μέλη και να εισπράξει συνδρομές.
   Δέστε όμως την τακτική του συναδέλφου όλα στο Βωμό της κατασυκοφάντησης.
 
   Κατηγορούμε επίσης από τον συνάδελφο ότι επέμενα να γίνουν οι εκλογές του Σωματείου στα Τέλη Ιουνίου προφανώς και αυτό να το συνδέσει με την μετάθεση μου .
Υποτιμά την νοημοσύνη όλων μας συνάδελφοι θέλοντας τελικά να καταδείξει ότι σε ένα εννιαμελές Δ.Σ. κάνει κουμάντο ένας ,ψηφίζει και αποφασίζει ένας .
   Ευτυχώς που υπάρχουν και τα πρακτικά του Δ.Σ. ( επισυνάπτω ) της 20/5/1998 όπου στο Τρίτο θέμα * Σύγκληση Γενικής Συνέλευσης / Εκλογές *ομόφωνα πάρθηκε η απόφαση και οι τοποθετήσεις των υπολοίπων μελών του Δ.Σ. ήταν να πάμε οπωσδήποτε σε εκλογές .
 1ον Λόγω ότι το τρίμηνο βάση του καταστατικού που πρέπει να πάμε σε εκλογές μετά την αναγνώριση έληγε μέσα στον Αύγουστο .
 2ον Ότι σαν Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν και που θα έλθουν λόγω Δασοπυρόσβεσης .
 ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ Κ…………. : Εδώ έχουμε θέματα τρέχοντα πολλά και πρέπει να πάρουμε θέση ,αυτά θα πρέπει να γίνουν από το νέο Δ.Σ. το εκλεγμένο .
   ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ Ε…………..: Να πιέσουμε κάποιους να δηλώσουν για εφορευτική , πάντως πρέπει να πάμε τώρα δεν πάει άλλο το καλοκαίρι θα έχουμε πιέσεις μεγάλες.
    Φυσικά ο συνάδελφος Γ……… το ότι είχε ενστάσεις για τις εκλογές , ήταν μόνο και μόνο γιατί ήθελε να το παίζει ακόμη λίγο παραπάνω Πρόεδρος φοβούμενος ότι εάν πάμε σε εκλογές υπήρχε το ενδεχόμενο να μην εκλεγεί για αυτό στην Συνέλευση δήλωσε πως δεν θα βάλει υποψηφιότητα.
    Καθόλου δεν τον ένοιαζε που δεν μπορούσαμε να λειτουργήσουμε αφού κάποιοι φοβόταν ακόμη και Δελτίο τύπου να στείλουμε για το νομοσχέδιο για την δασοπυρόσβεση , όπως
Ο συνάδελφος Κ……… Κ…….. στην τοποθέτηση του στο 2ο Δ.Σ. 21/3/1998
·        Εγώ διαφωνώ με το δελτίο τύπου να μην γίνει .Είμαστε προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή και δεν νομίζω πως πρέπει να πάρουμε θέση γι’ αυτό . *
Ο συνάδελφος Κ……… Γ….. στο ίδιο Δ.Σ. : * Εγώ πιστεύω πως δεν πρέπει να στείλουμε τέτοιο δελτίο τύπου γιατί ακόμη δεν είμαστε νόμιμοι και πρέπει να περιμένουμε. *
Ο συνάδελφος Ε………….. : * Κι εγώ συμφωνώ με τον συνάδελφο Κ……… ότι πρέπει να περιμένουμε για τον λόγο αυτό. *
 Συνάδελφοι οι τοποθετήσεις και μόνο τον συναδέλφων δείχνουν την κατάσταση που επικρατούσε .Παθητικότητα ,Αναμονή και διστακτικότητα και οι ίδιοι έβλεπαν σαν λύση της εκλογές .
 Και παρ’ όλα αυτά ο συνάδελφος Γ……….. επιμένει να τα χρεώνει σε μένα για μια κατάσταση που ο ίδιος δημιούργησε αφού δεν επέτρεπε στην καταστατική συνέλευση να βάλουν υποψηφιότητα συνάδελφοι αποφασισμένοι για να δουλέψουν για το Σωματείο, σε συνεργασία με όλους αυτούς που τώρα ανακάλυπταν πως πρέπει να πάμε σε εκλογές γιατί θεωρούσαν πως δεν στέκουν στα πόδια τους για να σηκώσουν το βάρος των ευθυνών τους.
Όσο για την μεγάλη αποχή που επικαλείται , που με τα δεδομένα εκείνα δεν νομίζω πως ήταν μεγάλη . Αλλά αν θεωρήσουμε πως ήταν ας ρωτήσει τον εαυτό του τι κλίμα είχε διαμορφώσει από την καταστατική Συνέλευση και μετά με την προσωπική του στάση όταν παραινέβει για να μην μπουν υποψηφιότητες και όταν παραμονές εκλογών πίεζε φορτικά συναδέλφους να τον ψηφίσουν .
Αλλά και με την δράση του κατά το παρελθόν ,μόνο που έβλεπαν πολλοί συνάδελφοι την συμμετοχή του εκφράζον τις επιφυλάξεις τους για την πορεία του Σωματείου.
   Ας μας πει ο συνάδελφος γιατί δεν τολμούσε να πάει κυρίως στην Π.Υ. Λαμίας τόσων καιρό πριν ,να μιλήσει με τους συναδέλφους και δεν τολμούσε να τους ζητήσει την εγγραφή τους.
   Ας πει δημόσια που οφείλονται όλες αυτές οι μαζικές εγγραφές με αποτέλεσμα να έχουμε από το ξεκίνημα σχεδόν το 80 % των συναδέλφων της Περιφέρειας Μέλη .Ποιος εγγυόταν για την καλή λειτουργία του Σωματείου για να πείσει τους συναδέλφους να εγγραφούν. Ποιος έκανε 2 φορές σχεδόν τον γύρο της Περιφέρειας για να εγγράψει τους εναπομείναντες συναδέλφους όταν αυτός και οι άλλοι του Δ.Σ. δήλωναν άρνηση για τους δικούς τους λόγους ο καθένας, να ακολουθήσουν.
 
   Kατηγορούμε από τον συνάδελφο ότι υπέβαλα υποψηφιότητα για τις εκλογές ενώ είχαν ανακοινωθεί οι τακτικές ετήσιες μεταθέσεις από τις 10 Ιουνίου και ότι ήξερα ότι μετατίθεμαι εκτός Περιφέρειας Στερεάς ,στην Αττική.
    Συνάδελφοι το ένα ψέμα διαδέχεται το άλλο αλλά δυστυχώς για τον συνάδελφο υπάρχουν και τα γραπτά που δεν τον βοηθούν στην χυδαία τακτική του.
    Οι εκλογές αποφασίστηκαν στις 6   Ιουνίου 1998 στην Γενική Συνέλευση για να γίνουν στις 27 και 28 Ιουνίου .
   Υποψηφιότητες έπρεπε να δηλωθούν 15 μέρες πριν τις εκλογές δηλαδή μέχρι 12 Ιουνίου.
    Κατέθεσα αίτηση για την υποψηφιότητα μου, ( επισυνάπτω ) στις 10 Ιουνίου .
    Η απόφαση του Α.Π.Σ. σχετικά με τις μεταθέσεις μου κοινοποιήθηκε στις 25 ΙΟΥΝΙΟΥ
( επισυνάπτω ) 15 ημέρες μετά ,με ημερομηνία έκδοσης της απόφασης 10 ΙΟΥΝΙΟΥ .
     Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους συνάδελφοι . Είχα πλήρη άγνοια ότι πήγαινα στην Αττική. Φυσικά ο εν λόγω συνάδελφος κάτι γνώριζε επί του θέματος και καταγγέλλοντας τον- τον αφήνω στην κρίση σας .Το γεγονός ότι μία μέρα πριν την Γενική Συνέλευση μου σύνεστησε έτσι εντελώς ξαφνικά σε απειλητικό ύφος να μην μιλήσω για τα ΔΑΣΗ . ( μέχρι εκείνη την στιγμή ήξερα ότι πάω στην ΘΗΒΑ ).
     Αλλά τι λογική είναι αυτή που θα έπρεπε να δεχτώ αυτό που παρανόμως αποφασίστηκε
όσον αφορά την μετάθεση μου και έτσι χωρίς μάχη να αποχωρήσω αφού είχα το δικαίωμα να προσφύγω στην Δικαιοσύνη και να δικαιωθώ . Αλίμονο εάν έπρεπε να υποτασσόμαστε στις επιλογές κάποιων επειδή έτσι το αποφάσισαν.
 
     Κατηγορούμε από τον συνάδελφο ότι παρενέβηκα στο έργο των Εφορευτικών Επιτροπών με αποκορύφωμα λέει την επιλογή σταυροδοσίας.
     Θα προτιμούσα συνάδελφοι αντί για μένα να μιλήσουν οι άμεσα εμπλεκόμενοι και ιδιαίτερα ο Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής, συνάδελφος Τ………. Γ……… και έπρεπε ήδη να το έχει κάνει. Την μαρτυρία του οποίου επικαλούμαι καθώς και του Νομικού Συμβούλου της Π.Ε.Υ.Π.Σ.
   Συνάδελφοι μετά την ανακήρυξη των εκλογών όλοι οι υποψήφιοι και με προεξέχοντα των συνάδελφο Γεωργίου , εξαφανίστηκαν και μιλάω για αυτούς που ήταν μέλη της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής . Άλλοι ήταν εξαφανισμένοι από την ημέρα που συγκροτηθήκαμε σε σώμα η Πρ. Διοικ. Επιτροπή με καμία  παρουσία  σε Δ.Σ. ( Φ….. Γ…. )
   Το μόνο που έκαναν ήταν να αναζητήσουν καταστάσεις μελών ,για ευνόητους λόγους.
    Οι εφορευτικές επιτροπές άπειρες ζητούσαν βοήθεια με αποτέλεσμα να χρεωθώ και αυτή την δουλειά με τον Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής.
    Αφού μέχρι εκείνη την στιγμή έτρεχα για να στήσω ,να οργανώσω και να εγγράψω τα περισσότερα μέλη του Σωματείου έπρεπε τώρα να τρέχω και για τις εφορευτικές επιτροπές.
    Μάταια ζητούσαμε με τον Πρόεδρο την βοήθεια για την διαδικασία αυτή ( αιτήσεις πρωτοδικείου – ψηφοδέλτια -καταστάσεις μελών κατ’ αλφαβητική σειρά –ανακοινώσεις –επικοινωνία με Νομικό Σύμβουλο κ,λ,π, ) και παράλληλα να γίνει κουμάντο για να πληρώσουμε λιγότερα χρήματα . Κάνοντας προσωπική παρέμβαση στην Πρόεδρο Πρωτοδικών για να βρούμε φόρμουλα για τον σκοπό αυτό . Κάτι που το πετύχαμε με αποτέλεσμα να πληρώσουμε τα μισά σχεδόν χρήματα.
    Όσο για την σταυροδοσία ξέρει πολύ καλά και ο ίδιος ότι τον αριθμό των σταυρών τον έδωσε ο Νομικός Σύμβουλος μετά από τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του παρουσία του Προέδρου της Εφορευτικής. Δηλαδή τόσοι σταυροί όσα και τα μέλη του Δ.Σ.
    Όταν όμως μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με μέλος του Δ.Σ. της Π.Ε.Υ.Π.Σ. εντοπίσαμε πως αυτό δεν είναι το σωστό ,μάταια προσπαθούσαμε να έρθουμε σε επαφή μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου , με τον Νομικό Σύμβουλο και κάποιον υπεύθυνο της Π.Ε.Υ.Π.Σ. ,Πρόεδρο ή Γραμματέα . Κατά παράξενο τρόπο είχαν όλοι ,όσοι υπεύθυνα θα μπορούσαν να μας ενημερώσουν ,ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ.
   Αυτά όλα ήταν γνωστά στον συνάδελφο Γ……… και γι΄ αυτό φρόντισε και αυτός να εξαφανιστεί την συγκεκριμένη μέρα ,για τον απλούστατο λόγο γιατί τον συνέφερε η σταυροδοσία με 9 ψήφους και όχι με 4 που ήταν το σωστό , μόνο έτσι είχε ελπίδες μήπως και εκλεγεί.
   Αλλά αυτό βέβαια δεν τον εμπόδισε να επικαλεστεί όλα όσα λέει γιατί απλούστατα δεν υπάρχουν συνειδησιακά προβλήματα προκειμένου να πετύχει τον σκοπό του.
 
   Κατηγορούμε επίσης ότι παρότρυνα συναδέλφους συγκεκριμένης πολιτικής παράταξης για να βάλουν υποψηφιότητα με σκοπό να διασπάσω τις ψήφους αυτών .
   Πράγματι συνάδελφοι έγινα φορτικός σε συναδέλφους για να βάλουν υποψηφιότητα ,όχι όμως με το σκεπτικό του συναδέλφου αυτά αφορούν τον ίδιο γιατί έτσι είχε μάθει να λειτουργεί .
   Ναι συνάδελφοι είχα βγει στους δρόμους για αναζήτηση υποψηφίων . Γιατί μέχρι 2 ημέρες πριν την προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων οι υποψήφιοι ήταν όσοι και οι θέσεις του Δ.Σ. .αυτό μου θύμιζε καταστατική συνέλευση ,δηλαδή να εκλεγούμε ότι και να γίνει χωρίς να υπάρχουν ούτε αναπληρωματικοί ( σκεφτείτε τι πρόβλημα θα είχαμε σήμερα μετά την παραίτηση των δύο Γ……….. ,Κ……….. ).
   Ούτε υποψηφίους για την εξελεγκτική επιτροπή δεν είχαμε και κανείς δεν νοιάζονταν πως θα γίνουν οι εκλογές .
   Μετά από προτροπή μου δέχθηκαν συνάδελφοι με χρόνια υπηρεσίας και αναγνωρισμένου ήθους να βάλουν υποψηφιότητα για την εξελεγκτική όπως :
   Ο Μ……….. Ν………. , Μ…….. Σ………. , Τ……… Η…….. , Γ……. Ν………. .
   Από την στάση τους αυτή συνάδελφοι δείχνουν ότι μόνο το σωματείο δεν τους ένοιαζε παρά μόνο η προσωπική βόλεψη και ο έλεγχος του.
    Ας απαντήσει σε ένα απλό ερώτημα ο συνάδελφος Γ……… . Γιατί να πιέζω να βρω υποψηφίους για να διασπάσω τους ψήφους ,όπως λέει ,με σκοπό προφανώς να σιγουρέψω την εκλογή μου ,αφού με τους μέχρι εκείνη την στιγμή υποψήφιους ήμουν σίγουρος.
   Γνωρίζει πολύ καλά πως αποτάθηκα σε συναδέλφους από όλους τους πολιτικούς χώρους ,χωρίς φυσικά να έχω σαν κριτήριο την ιδεολογία τους ,παρά μόνο την στάση τους σαν συνάδελφοι απέναντι στα προβλήματα και το ήθος τους.
   Επίσης γνωρίζουν οι συνάδελφοι πως όταν τους πλησίαζα τι τους έλεγα να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε ένα σωματείο αντάξιο των προσδοκιών όλων μας και όχι μαριονέτα, ότι εάν οι ίδιοι δεν θέλουν να είναι υποψήφιοι να πουν σε άλλους που γνωρίζουν και είναι αναγνωρισμένου ήθους.
   Όταν οι συνάδελφοι με ρωτούσαν τι να ψηφίσουν ποτέ δεν τους υπέδειξα τον εαυτό μου παρά τους έλεγα να ψηφίσουν τους καλύτερους.
   Είναι επίσης ευχής έργο που κάποιοι από αυτούς εκλέχθηκαν και σε καλή σειρά .
   Αυτό δείχνει πως οι συνάδελφοι αναγνώρισαν πράγματι αυτά τα χαρακτηριστικά στο πρόσωπο τους, πέρα από κομματικές λογικές.
    Επειδή έχω μάθει να λέω τα πράγματα με το όνομα τους θα παραθέσω τα ονόματα των συναδέλφων που πρότεινα για υποψήφιους και κρίνετε μόνοι σας για τις επιλογές. Καθώς και κάποιους που δεν δέχθηκαν.
   Όπως : Μ……. Α………, Χ…….. Κ…….. ,Κ……… Δ…….. ,Γ…….. Γ……, Γ…….. Λ…….., Α……… Ε…….. , Δ……….. Α………, Ρ…….. Ε………., Ζ………. Ι……. ,Ρ…….. Α…….. και άλλους.
 
   Κατηγορούμε επίσης από τον συνάδελφο ότι ήμουν αρνητικός στην ύπαρξη κομματικού ψηφοδελτίου. Το οποίο όμως όπως λέει δεν το ήθελε κανείς τους για διαφορετικούς λόγους από μένα ,γιατί πίστευαν ότι ένα ενωτικό Δ.Σ. θα πρόσφερε περισσότερα ,μην έχοντας αντιπολιτευτική διάθεση από κάποιους.
 Συνάδελφοι αυτό που συγκλονίζει σε αυτήν την ανακοίνωση του συναδέλφου είναι η ευκολία του να χρησιμοποιεί το ψέμα . Ανατρέποντας τελείως την πραγματικότητα .
   Φυσικά ξέρω πως όλα αυτά δεν είναι μόνο σκέψεις δικές του ,έχουν μελετηθεί και συζητηθεί από όλους αυτούς που του μοιάζουν και τον πλαισιώνουν. Από όλους αυτούς που έχουν αναλάβει να περάσουν έντεχνα την πολιτική που μας αφαιρεί συνεχώς κάτι από τα κεκτημένα μας.
    Από αυτούς που παρουσιάζονται τώρα σαν αγωνιστές και ηγέτες ,σαν αντιρρησίες και την κατάλληλη στιγμή μπλοκάρουν κάθε κίνηση ,κάθε αγωνιστική διάθεση από την πλευρά τον συναδέλφων.
    Είναι αυτοί που πάντα ήταν απών από τους αγώνες και τα προβλήματα αλλά παρών σε κάθε λοβιτούρα σε κάθε κίνηση του παρασκηνίου.
   Και προπαντός σε κάθε εκλογική διαδικασία ,με σκοπό να φρενάρουν να παγιδέψουν να οργανώσουν το επόμενο βήμα.
 Είναι αυτοί που ενώ τώρα παρουσιάζονται ενωτικοί και υπερκομματικοί ,στην καταστατική συνέλευση έδειχναν άλλο πρόσωπο.
   Λίγο πριν αρχίσει η Κατ. Συνέλευση στον χώρο του κυλικείου του εργατικού κέντρου σε γινόμενη κουβέντα ,παρουσία των συναδέλφων , Γ……. Γ. ,Φ…… Γ….. ,Α……..Μ……. ,Ρ…… Α……….. και εμένα μου ετέθη το ερώτημα πώς θα πάμε στις εκλογές και για την Κατ. Συνέλ. και για τις κανονικές.
    Η απάντηση μου ήταν πως και στις δύο πρέπει να πάμε με ενιαίο ψηφοδέλτιο .
      Η απάντηση ήταν δια στόματος Φ………πως για τώρα , θα πάμε με ενιαίο με έναν όρο , όχι παραπάνω από 9 υποψηφίους και αυτοί αναλογικά ,όπως και έγινε παρά τις αντιρρήσεις μου το περίφημο 5 – 3 – 1 και για τις κανονικές δεν το συζητάμε μόνο Παραταξιακό.
      Τώρα αν από την απάντηση αυτή ο συνάδελφος Γ…………... θέλει να πείσει για τα λεγόμενα του πως δεν ήθελαν το ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ εύγε του .
      Αν και η αναφορά του στον όρο αυτόν μαρτυρά το πώς αντιλαμβάνεται την έννοια του παραταξιακού ψηφοδελτίου.
      Μάλιστα μου ειπώθηκε κάτι σαν προειδοποίηση κάτι σαν πρόταση πώς θα ήμουν μόνος εάν κατεβαίναμε παραταξιακά.
      Βλέπετε συνάδελφοι αγνοούν την έννοια του παραταξιακού θεωρούν δεδομένο πως το παραταξιακό ψηφοδέλτιο αφορά αποκλειστικά και μόνο όσους ανήκουν πολιτικά σ’ έναν χώρο και όχι πως αφορά ανθρώπους που έχουν κοινούς στόχους και κοινή θεώρηση των πραγμάτων για τα συνδικαλιστικά δρώμενα . Πως δεν είναι απαραίτητο να συμπίπτουν και ιδεολογικά .
 Πάνω στην λογική τους απάντησα πως εάν επιμείνουν στο παραταξιακό θα προσπαθήσω να δημιουργήσω ένα τέτοιο ψηφοδέλτιο. Από συναδέλφους που αγωνιούν για τα τεκταινόμενα και πως τέτοιοι υπάρχουν πολλοί από όλους τους χώρους και πως είναι πρόθυμοι εάν χρειαστεί.
   Η μόνη απάντηση που πήρα εκείνη την στιγμή και ειδικά από τον συνάδελφο Γ…………. ήταν : ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ.
    Θαυμάστε συνάδελφοι ασφαλίτικη λογική . Ποιοι είναι !
    Και όπως βλέπετε συνάδελφοι ο συνάδελφος Γ…………. δηλώνει έτσι χωρίς πρόβλημα όλα τα παραπάνω πως δεν ήθελε κομματικό.
    Ότι άλλαξε η θέση τους λίγο πριν την Γενική Συνέλευση οφείλετε συνάδελφοι στην δική σας στάση ,όταν κάναμε περιοδείες για εγγραφές μελών και έμπαινε το ζήτημα , σας έβλεπαν σύσσωμους να ζητάτε ενιαίο. Και εμπρός στον κίνδυνο να απομονωθούν άλλαξαν .
    Το εάν υπερασπιζόμουνα το Ενιαίο ήταν για τον λόγο ,πως με δεδομένη την απειρία των συναδέλφων στα συνδικαλιστικά και στην τότε κατάσταση του πρώτου ξεκινήματος ,θα είχαμε παρενέργειες με απρόβλεπτες συνέπειες για το σωματείο ,αν ίσχυε το παραταξιακό, θα βιώναμε πιο γρήγορα το χάλι της Π.Ε.Υ.Π.Σ. Όχι φυσικά για τον λόγο που υπονοεί ο συνάδελφος μήπως και δεν εκλεγώ.
   Τον φόβο αυτόν μόνιμα τον είχαν άλλοι γι’ αυτό μεθόδευαν τόσα και τόσα.
   Συνάδελφοι οι αναφορά μου σε όλα αυτά που παρέθεσα στις σελίδες αυτές δεν είχε κανένα άλλο σκοπό παρά μόνο να δείξει ,πως όλα έχουν ένα τίμημα ,ένα ειδικό βάρος ,μία αρχή και ένα τέλος. Πως όλοι μας οφείλουμε να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να τοποθετήσουμε υπεύθυνα τον εαυτό μας απέναντι από την υπόθεση που λέγετε σωματείο.
   Να σκεφθούμε εάν και κατά πόσο μπορεί να παίξει τον ρόλο του στην εποχή μας.
   Είναι κάτι που το χρειαζόμαστε ,θα μας βοηθήσει ή πρέπει να το ξεπεράσουμε και να αναζητήσουμε ατομικές λύσεις.
   Συνάδελφοι για μένα τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει από καιρό .
   Την απόφαση μου την πήρα για το πιο ρόλο παίζει στην ζωή μου και όχι μόνο η υπόθεση ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ .
   Γι’ αυτό σας καλώ να στείλετε την διαμαρτυρία σας στους πραγματικούς παραλήπτες.
   Σ’ αυτούς που χρόνια τώρα και με δοκιμασμένες μεθόδους στο συνδικαλιστικό κίνημα
ενθαρρύνουν την αδράνεια , την ηττοπάθεια , τον παραγοντισμό και τέλος τον συμβιβασμό.
   Κοιτάξτε γύρω σας και δέστε οι ανατροπές που γίνονται σε όλους τους χώρους, πάνω σε κεκτημένα δεκαετιών.
   Αφουγκραστείτε την λαίλαπα που έρχεται μέσα από τις ανατροπές στο ασφαλιστικό μας, τις εργασιακές μας σχέσεις και γενικότερα ότι αφορά το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας .
   Αναρωτηθείτε πως θα τα παλέψουμε όλα αυτά με το να κόβουμε τα πόδια μας και να βγάζουμε τα μάτια μας, με ενέργειες όπως αυτές που συμβαίνουν στον χώρο μας το τελευταίο διάστημα.
   Είναι ποτέ δυνατόν να δοθούν λύσεις στα προβλήματα μας μέσα από ατομικές ενέργειες.
   Η απάντηση είναι πως υπάρχουν μόνο συλλογικές λύσεις που έρχονται κάτω από την πίεση ,συλλογικών ,μαζικών, αποφασιστικών ,αγώνων.
   Με ηγεσίες στα συνδικάτα ,μπροστάρηδες στους αγώνες .
    Αποφασισμένες και όχι συμβιβασμένες.
    Τα προβλήματα μας καλούν να παλέψουμε γι’ αυτά .
    Οι νεκροί μας συνάδελφοι περιμένουν δικαίωση.
    Εμπρός συνάδελφοι βάλτε κατά μέρος τις όποιες μικροδιαφορές και δώστε να καταλάβουν όλοι αυτοί που μας θυμούνται στα κανάλια, όταν καιγόμαστε και μας αποκαλούν Ήρωες. Αλλά μας ξεχνούν ,όταν οι Ηρωες ζητήσουν αυτά που δικαιούνται πως ξέρουμε να διεκδικούμε το δίκιο μας.
 
                                    Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
                               Το    Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου
                                          Μιχαήλ     Μιχαήλ
 
   
   
    
 
    
  
  
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις Αλλων Συνδικαλιστικών Φορέων