Ημερομηνία:26-05-2008
Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΕΚΠ ΤΗΣ ΕΥΠΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2004

         ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
                                                                  ( Α.Ε.Κ.Π )
      ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡ/ΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΕΡ/ΡΙΑΣ ΣΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ
.                                                                                                                                                            .
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ : Κων/νου Καραμανλή 3 Πυρ/κη Υπηρεσία Λαμίας Τ.Κ. 35100
 ΤΗΛ. & FAX : 22310- 32177 – 22310- 33636
.                                                                                                                                                                                            .
ΛΑΜΙΑ   21   ΜΑΪΟΥ 2004
                                            
                                                            Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
 
   1ον   ΑΝΑΛΥΣΗ   ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ   
   2ον    ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΕΚΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ 
             ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
 •       Επισυνάπτετε σχετικός συγκριτικός αναλυτικός πίνακας αποτελεσμάτων
 
 Η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Πυροσβεστών απευθύνει χαιρετισμό προς όλους τους συναδέλφους μέλη της Ε.Υ.Π.Σ. ΣΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ και ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν στις εκλογές αλλά και όσους εργάστηκαν για να ολοκληρωθεί με επιτυχία η εκλογική διαδικασία .
 Εκφράζει την ιδιαίτερη ευχαριστία της προς τα μέλη που στήριξαν με την συνειδητή ψήφο τους το ψηφοδέλτιο της και δεσμεύεται ότι θα είναι πάλι παρόν στις επάλξεις με την ίδια αγωνιστικότητα με όλα τα μέλη της που εκλέχθηκαν στα όργανα της Ένωσης .
    1ον --- Η Α.Ε.Κ.Π. με δεδομένο πλέον το εκλογικό αποτέλεσμα και την δεύτερη θέση που κατέλαβε, την Παρασκευή 21 /5/2004 συνεδρίασε και έκανε τον απολογισμό της σε σχέση με τους παράγοντες που το διαμόρφωσαν και προσδιόρισε την στάση που θα κρατήσει στην συγκρότηση του Νέου Δ.Σ. λαμβάνοντας υπόψη της τα νέα δεδομένα. 
 •       Είναι  σίγουρο ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δεν καταγράφει την πραγματική απήχηση που έχουν στην συνείδηση των συναδέλφων οι θέσεις και η δράση της Α.Ε.Κ.Π γύρω από τα εργασιακά ζητήματα και το έργο που αυτή έχει προσφέρει στην προώθηση λύσεων για τα ζητήματα αυτά από όποια θέση και εάν πάλευε.
 •       Εκτιμήθηκε ότι επέδρασαν ισχυροί συναισθηματικοί παράγοντες που είχαν να κάνουν με το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα στις κοινοβουλευτικές εκλογές αφού δυστυχώς ακόμη και μέχρι τις μέρες μας είναι το ουσιαστικότερο επιχείρημα των δύο άλλων παρατάξεων για να αποσπάσουν την ψήφο των συναδέλφων . 
 •       Έδρασε αρνητικά για την Α.Ε.Κ.Π. η ψυχολογική πίεση που ασκήθηκε στους συναδέλφους και από τις δύο παρατάξεις με προεξέχοντα την παράταξη της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. ώστε να ψηφίσουν με κομματικά κριτήρια βάζοντας τους ψεύτικα διλήμματα ξένα από τις πραγματικές εργασιακές τους ανάγκες ( δεν είναι συμπτωματικό ότι οι αποσπάσεις για το πεζοπόρο και το Σ.Π.Ε.Κ. βγήκαν την επομένη των εκλογών και ότι υπήρχε όργιο παραπληροφόρησης σε σχέση με τις αποσπάσεις για την Αθήνα ) .
 •       Προβληματίζει το γεγονός πως ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων αναγνωρίζει ότι :
 •       Μόνο η παράταξη της Α.Ε.Κ.Π. αγωνίζεται ουσιαστικά με συνέπεια και συνέχεια και είναι πάντα στο πλευρό κάθε συνάδελφου .
 •       Από τις πρωτοβουλίες της Α.Ε.Κ.Π. ήρθε για πρώτη φορά στην περιφέρεια ουσιαστική και υπεύθυνη ενημέρωση για όλα τα εργασιακά ζητήματα μέσα στις υπηρεσίες και τα κλιμάκια ( Βιβλίο με όλα σχεδόν τα εργασιακά θέματα , Προτάσεις , θέσεις , Νομοθετήματα κ.λ.π. ) .
 •       Με την συμβολή της ΑΕΚΠ στην διοίκηση της Ένωσης για πρώτη φορά οργανώθηκε και λειτούργησε το σωματείο έτσι ώστε να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των υπαλλήλων .
   Παρ΄ όλα αυτά όμως και ενώ έπρεπε να επιβεβαιωθεί αυτή η αναγνώριση με αντίστοιχη αύξηση ψήφων αυτό δεν έγινε . Αντίθετα υπήρξε μία μικρή απώλεια 6 ψήφων σε σύγκριση με τις εκλογές του 2002 αλλά είναι πολύ μεγαλύτερη   αν ληφθεί υπόψη η αύξηση των νέων μελών από τις προηγούμενες εκλογές κατά 73 μέλη .
 Αν πάρουμε υπόψη μας ότι :
 •       Η παράταξη της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. βγήκε αρκετά ενισχυμένη κατά 71 ψήφους και καρπώθηκε ένα μεγάλο μέρος των νέων μελών παρ΄ ότι την στάση της καθ΄ όλο το προηγούμενο διάστημα την χαρακτήριζε η άρνηση και η αδράνεια σε σχέση με τα εργασιακά ζητήματα που αντιμετώπιζε η Περιφέρεια .
 •       Η Π.Α.Σ.Κ. Π. είχε μία   αύξηση 10 ψήφων αφού με την συμμετοχή της στην διοίκηση της Ένωσης παρουσίαζε μία άλλη εικόνα σε αντίθεση με την περίοδο 2000 – 2002 καρπούμενη στην ουσία χωρίς πολύ κόπο το έργο που παράχθηκε κυρίως από την δουλειά της Α.Ε.Κ.Π.  
 Τότε οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι οι κύριες αιτίες που διαμόρφωσαν κατ΄ αυτό τον τρόπο το εκλογικό αποτέλεσμα έχουν να κάνουν με τους εξής παράγοντες :
 1ον  Με το κλίμα πόλωσης ( μαντρώματος κατά την δική τους ορολογία ) που προσπάθησαν να επιβάλουν οι δύο παρατάξεις εκβιάζοντας ηθικά την ψήφο των συναδέλφων .
 2ον Με την μη συμμετοχή της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. στην προηγούμενη διοίκηση που της έδινε το άλλοθι να επικαλείται αποκλεισμό και να δικαιολογεί την αδράνεια της εξ αιτίας αυτού του γεγονότος και ότι πιθανότατα θα ήταν άλλη η στάση της αν συμμετείχε με τους όρους που φυσικά αυτή έθετε τότε με εναλλαγή στην προεδρία και για τις τρεις παρατάξεις κάθε 8 μήνες .
3ον Στον τρόπο που αναγκάστηκε να κάνει συνεργασία η Α.Ε.Κ.Π. με την  Π.ΑΣ.Κ. Π. σε επίπεδο διοίκησης προκειμένου να βρεθεί η πλέον λειτουργική λύση όταν τα πράγματα είχαν οδηγηθεί σε αδιέξοδο μετά τις εκλογές του 2002 αφού δεν γινόταν αποδεκτή η πρόταση της Α.Ε.Κ.Π. από τις άλλες δύο παρατάξεις για διαπαραταξιακή σύνθεση του Δ.Σ. στην βάση τις αναλογικής κατανομής των θέσεων του Δ.Σ. σύμφωνα με την δύναμη της κάθε παράταξης.
 Παρ΄ όλο όμως ότι δεν υπήρξε το αναμενόμενο αποτέλεσμα για την Α.Ε.Κ.Π. βάσει της προσφοράς της θεωρούμε σημαντικό και με ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι μέσα σε τέτοιο πολωτικό κλίμα η Α.Ε.Κ.Π. σταθεροποίησε την δύναμη της γύρω από ένα σεβαστό αριθμό ψήφων που είχε προκύψει από το αποτέλεσμα των εκλογών του 2002 , 148 ψήφοι έναντι 142 τώρα καθώς επίσης ότι διατηρεί τον αριθμό των 3 εδρών της στο Δ.Σ. και των 6 αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία .
 Το γεγονός ότι ο αριθμός αυτός των ψήφων είχε προέλθει από μία θεαματική αύξηση 92 ψήφων σε σχέση με το αποτέλεσμα των εκλογών του 2000 που είχε πάρει μόνο 56 ψήφους παρατηρείτε λοιπόν μία συσπείρωση συναδέλφων ανεξαρτήτου πολιτικής απόχρωσης γύρω από την Α.Ε.Κ.Π. που κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η συνειδητοποιημένη   στάση απέναντι στα εργασιακά ζητήματα .
 2ον ----- Η Α.Ε.Κ.Π. αφού κατέληξε στις παραπάνω εκτιμήσεις βγάζοντας τα συμπεράσματα της από το εκλογικό αποτέλεσμα και παίρνοντας υπόψη :
 •       Την ετυμηγορία των συναδέλφων που με την ψήφο τους έδειξαν το πώς θέλουν να εκπροσωπηθεί η βούληση τους στο Δ.Σ. δίνοντας 4 έδρες στην Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ 3 στην Α.Ε.Κ.Π. 2 στην Π.Α.Σ.Κ. Π
 •       Την πάγια και δημοκρατική θέση μας που είναι και η αρχή για όλο το συνδικαλιστικό κίνημα να παίρνουν οι παρατάξεις στο Δ.Σ. την θέση που τους αναλογεί βάσει την δύναμη τους όπως :
     Η 1η δύναμη την Προεδρεία , η 2η την Γραμματεία  και η 3η  την Αντιπροεδρία κ.λ.π.
   ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ
   Να προτείνει την διαπαραταξιακή σύνθεση του Δ.Σ. και να διεκδικήσει στο νέο διοικητικό συμβούλιο την θέση που της ΑΝΑΛΟΓΕΙ βάση αυτής της αναλογικής δημοκρατικής αρχής χωρίς να είναι αναγκασμένη σε συνεργασίες που θα την δεσμεύουν ηθικά και θα την αναγκάζουν σε υποχωρήσεις ..
 Η Α.Ε.Κ.Π. λοιπόν βάσει των παραπάνω δεν συνάπτει καμία συνεργασία για την διοίκηση της Ένωσης αλλά διεκδικεί μόνο αυτό που της αναλογεί βάσει της δύναμης που της έδωσαν οι συνάδελφοι . 
   Θα   ήταν μεγάλο ατόπημα και πέρα από τις ηθικές μας αρχές να παρακάμψουμε την βούληση των συναδέλφων προσφεύγοντας σε συνεργασίες που θα έβαζαν στην άκρη την μία ή την άλλη δύναμη , καταδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό την απόλυτη βούληση μας να ισχύει πλέον ΠΑΓΙΑ αυτή η αρχή έστω και εάν αυτό δεν έγινε σεβαστό όταν ήμασταν εμείς πρώτη δύναμη .
   Το εκλογικό αποτέλεσμα από μόνο του δεν προϋποθέτει συνεργασίες , κανείς δεν έχει την απόλυτη πλειοψηφία  άρα όλοι θα κρινόμαστε από την στάση που θα παίρνουμε απέναντι στα θέματα που θα είναι προς συζήτηση και στην υλοποίηση των αποφάσεων.
   Αυτή είναι η θέση της Α.Ε.Κ.Π. και ότι άλλο μπορεί να ακούγεται πέραν από αυτό ενόψει των ημερών είναι εκ του πονηρού και εξυπηρετούν άλλου είδους σκοπιμότητες.
                            ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ   ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ   


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις Αλλων Συνδικαλιστικών Φορέων