Ημερομηνία10-12-2007
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ ΣΤΙΣ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2007

ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ
 
Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2007
 
Του Μανώλη Σταυρακάκη
 
 
«Ψαλίδι» Χηνοφώτη στην επετηρίδα των στρατηγών
 
Εντολή στον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Ανδρέα Κόη να προετοιμάσει άμεσα την ετήσια σύσκεψη για την αποτίμηση της φετινής αντιπυρικής περιόδου έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος. Την ίδια ώρα με αλλεπάλληλες συναντήσεις τόσο του ιδίου όσο και του υφυπουργού Παναγιώτη Χηνοφώτη με τους συνδικαλιστές, αναζητείται μια κοινή γραμμή πλεύσης για την αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων των πυροσβεστικών υπηρεσιών.
Η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με πληροφορίες του «ΚτΕ», φέρεται αποφασισμένη να ανατρέψει τη φιλοσοφία που διέπει τη λειτουργία του Πυροσβεστικού Σώματος, λαμβάνοντας υπόψη της και την πρόταση της ΚΕΔΚΕ για μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων του Π.Σ. στην τοπική αυτοδιοίκηση. Προς το παρόν αποφεύγει να απαντήσει θετικά στον αίτημα που διατυπώθηκε προ ημερών από τον Νικήτα Κακλαμάνη, αλλά όλα δείχνουν ότι η απογοητευτική εικόνα που εισπράττει ιδίως ο υφυπουργός Παναγιώτης Χηνοφώτης στην 24ωρη «τριβή» του με τους «στρατηγούς», δρομολογούν εξελίξεις.
Όπως ο στρατός!
Σε πρόσφατη συνάντησή του με τους συνδικαλιστές, ο κ. Χηνοφώτης, δεν δίστασε να τους μιλήσει για «τη στρατιωτικοποιημένη δομή του σώματος» δηλώνοντας ότι «δεν μπορεί μία υπηρεσία με τη σημερινή αποστολή του Πυροσβεστικού Σώματος να έχει την ίδια μορφή οργάνωσης με τον Στρατό»! Ο ίδιος αναφέρθηκε στην πληθώρα των υψηλόβαθμων στελεχών, των υπέρμετρων επιτελικών σχηματισμών με υψηλόβαθμο και χαμηλόβαθμο προσωπικό που απουσιάζει από την μάχιμο υπηρεσία και στην έλλειψη σωστού συντονισμού. 
Αναφανδόν τάσσεται υπέρ της μείωσης του αριθμού των διοικητικών κλιμακίων ο πρόεδρος της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών Μιχαήλ Μιχαήλ.
Πληροφορίες φέρουν τέλος και τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο να έχει πεισθεί ότι είναι λαθεμένη η αντίληψη του να περιμένει κανείς να σβήσει η φωτιά από τα εναέρια μέσα και γι’ αυτό αναμένεται από το νέο έτος να δοθεί έμφαση στον ανθρώπινο παράγοντα και στα επίγεια μέσα.


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις Αλλων Συνδικαλιστικών Φορέων