Ημερομηνία:10-10-2007
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Α.Σ.Υ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ

Αθήνα , 14 Φεβρουαρίου 2007
Αριθ. Πρωτ.: 504/1/2α

Προς: 1. Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. ΠΟΛΥΔΩΡΑ Βύρωνα
         2. Τον Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ ΔΗΜΟΣΧΑΚΗ Αναστάσιο
         3 . Ασφαλιστικά ταμεία ΕΛ.ΑΣ. (ΤΑΑΣ- ΕΤΥΑΠ- ΕΤΕΧ- ΤΑΥΑΠ)
         4 . Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις - Έδρες τους
         5 . Όλες τις Αστυνομικές ΥπηρεσίεςΚύριε Υπουργέ,

Χθες, 13-02-2007 στην εκδήλωση κοπής πίτας της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, πληροφορηθήκαμε εξωδίκως ότι συστήθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία επιτροπή, ύστερα από έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Απασχόλησης, προκειμένου να μετέχει σε συζήτηση για την ενοποίηση των φορέων επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχών του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η αναγκαιότητα της σχετικής προετοιμασίας για το συγκεκριμένο θέμα των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, έγκαιρα είχε επισημανθεί από την Ομοσπονδία, ύστερα και από σχετικές μελέτες που πραγματοποίησε η ίδια με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, γεγονός που με ιδιαίτερη έμφαση σας τονίσαμε σε παρελθούσες συναντήσεις μας που κοντεύουμε πια να λησμονήσουμε πότε έγιναν… Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν εισακουστήκαμε και ουδεμία ανταπόκριση προς αυτή την κατεύθυνση υπήρξε.

Επειδή μέχρι σήμερα η συμμετοχή μας σ’ αυτού του είδους τον διάλογο ουδέν επέφερε, καθότι, εν πολλοίς εχρησιμοποιείτο ως άλλοθι για να λαμβάνονται άλλες αποφάσεις ή ακόμα και για να μη λαμβάνονται, με πολύ δυσπιστία αντιμετωπίζουμε πλέον το γεγονός της συμμετοχής εκπροσώπων των Ταμείων μας στην υπό σύσταση επιτροπή.

Ως εκ τούτου η Ομοσπονδία μας είναι αντίθετη στον ορισμό εκπροσώπου των Ασφαλιστικών Ταμείων (ΤΑΑΣ-ΕΤΥΑΠ-ΕΤΕΧ-ΤΑΥΑΠ) προτού πραγματοποιηθεί η σύσκεψη Προέδρων-Διευθυντών Ασφαλιστικών Ταμείων κ.λ.π. που έχει προταθεί από μας. Επί πλέον θεωρεί προσχηματική την συγκρότηση ομάδας εργασίας για την εξέταση της ενοποίησης των ομοειδών Ασφαλιστικών Ταμείων που ήδη -όπως φαίνεται- αποφασίστηκε ερήμην των Ασφαλιστικών Ταμείων και των ασφαλισμένων σ’ αυτά προσώπων από την Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Προστασίας.

Κατόπιν τούτου, παρακαλούμε για άμεση σύγκληση σύσκεψης Προέδρων - Διευθυντών Ασφαλιστικών Ταμείων (ΤΑΑΣ-ΕΤΥΑΠ-ΕΤΕΧ-ΤΑΥΑΠ) υπηρεσιακών παραγόντων του Αρχηγείου και εκπροσώπων των συνδικαλιστικών φορέων των ασφαλισμένων, προκειμένου να αποφασιστεί η συμμετοχή ή μη, εκπροσώπων των Ασφαλιστικών Ταμείων στην συσταθείσα από την Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Προστασίας Ομάδα Εργασίας.

Οι Αστυνομικοί-ασφαλισμένοι των Ταμείων Πρόνοιας και Επικουρικής Ασφάλισης της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αποφασισμένοι να προασπίσουν με οποιοδήποτε κόστος την περιουσία και την αυτοτέλεια των Ταμείων τους.

Δηλώνουμε, τέλος, ότι δεν θα επιτρέψουμε να θιγούν τα συμφέροντά τους σε καμία περίπτωση.Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις Αλλων Συνδικαλιστικών Φορέων