Ημερομηνία19-11-2006
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ 5ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

     Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η           Σ Υ Ν Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α
                                                               ΤΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡ/ΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ   
 ΑΘΗΝΑ   25    MAΪOY   2003
                                                    
                                                  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  
 Συνάδελφοι   Αντιπρόσωποι 
   Η Αγωνιστική Συνεργασία ενόψει των εργασιών του 5ου Συνεδρίου σας απευθύνει ενωτικό κάλεσμα για συστράτευση σε ένα κοινό αγωνιστικό μέτωπο   πάνω στην βάση των οξυμένων   προβλημάτων του κλάδου μας .
 Σας ζητά   χωρίς ενδοιασμούς , μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες και εξαρτήσεις να θέσετε τους εαυτούς σας απέναντι στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον κλάδο μας μετά την λήξη των εργασιών του 4ου Συνεδρίου.
   Να συνδέσετε τις συστηματικές και καλοδουλεμένες κινήσεις τακτικής της πολιτικής και φυσικής Ηγεσίας που στόχο έχουν να αμφισβητηθούν βασικά εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις , με την στάση και την δράση του σημερινού προεδρείου της Ομοσπονδίας και την μακάρια ανοχή και συγκάλυψη που του προσφέρει η Π.Α.Σ.Κ. Π. εξυπηρετώντας και οι δύο από διαφορετικές πλέον θέσεις τον ίδιο σκοπό. 
 Συνάδελφοι είναι πλέον ολοκάθαρο ότι σαν εργαζόμενοι ήμασταν και είμαστε και εμείς στόχος των όποιων αντεργατικών επιλογών. 
  Σε τίποτε δεν μας χαρίστηκε η εκάστοτε κυβερνητική πολιτική , μόνο στα λόγια περί ηρωισμού. 
 Είδαμε να συνθλίβονται τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα από τους αντιασφαλιστικούς νόμους του Σιούφα μέχρι το μίνι ασφαλιστικό του 2002 .
 Διαπιστώσαμε   να συρρικνώνετε το εισόδημα μας μέσα από την άδικη σε βάρος όλων των εργαζομένων φορολογική πολιτική που εφαρμόζεται χρόνια τώρα .
 Βλέπουμε να εξανεμίζονται οι όποιες αυξήσεις μέσα από την αύξηση των έμμεσων φόρων σε καταναλωτικά προϊόντα και υπηρεσίες και να συμμετέχουμε με μεγαλύτερο μερίδιο από τα οικονομικά μας για δαπάνες κοινωνικού χαρακτήρα όπως για την παιδεία την υγεία κ.λ.π.
 Είμαστε θεατές πλέον μιας συντονισμένης προσπάθειας για το νέο κύμα της ολομέτωπης επίθεσης που θα εξαπολυθεί σε ότι ακόμη έμεινε όρθιο από εργασιακά δικαιώματα εάν δεν αντιδράσουμε έγκαιρα μαζί με όλο το συνεπές συνδικαλιστικό κίνημα.
 •       Η παραφιλολογία περί των Νέων Μισθολογίων. Του νέου ασφαλιστικού , Της αποσύνδεσης των συντάξεων από τους μισθούς . Της σύνδεσης του μισθού με τον κατεχόμενο βαθμό και την παραγωγικότητα του υπαλλήλου . Την σύσταση των επαγγελματικών κλαδικών ταμείων , δεν δείχνουν τίποτε άλλο παρά μόνο αφαίμαξη οικονομική και συρρίκνωση δικαιωμάτων . 
 •       Η μερική απασχόληση στον δημόσιο τομέα ήδη εφαρμόζεται σε εμάς για να καλυφθούν   ευκαιριακά ανάγκες και κενά που απαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις .
 •       Είμαστε οι πρώτοι και από τους μοναδικούς του δημόσιου τομέα που ενώ δεν γευτήκαμε ποτέ την εφαρμογή του πλήρες πενθημέρου εργαζόμαστε πλέον υπό το καθεστώς της πλήρους αμφισβήτησης του 8ωρου ,μεσώ του ανεξέλεγκτου των επιφυλακών και της απειλής του 12ωρου .
 •       Είμαστε οι πρωτοπόροι του δημόσιου τομέα σε οφειλές και περικοπές : Ανεξόφλητα εκτός έδρας 3 ετών – Χιλιάδες χρωστούμενα 8ωρα υπερεργασίας - Αδειες του 2002 αδιάθετες - Κατάργηση οδοιπορικών εξόδων μετάθεσης των Αρχ/στων -Μετακινήσεις για υπηρεσιακές ανάγκες με έξοδα δικά μας βάση του θεόπνευστου   Π.Δ. 145 /2002 , πλαφόν στην χορήγηση των νυχτερινών κ.λ.π.
 •       Έχουμε οδηγηθεί μέσα από τον αγκυλωτικό οργανωτικό σχεδιασμό της Φυσικής Ηγεσίας και την περικοπή δαπανών που επιβάλουν τα οικονομικά επιτελεία της κυβέρνησης εκτός εποχής .
 Ένα Π.Σ. που προσπαθεί με οργανωτικές δομές σε επίπεδο σχεδιασμού και εκπαίδευσης περασμένων δεκαετιών , με πλείστες αρμοδιότητες και μεγάλες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και προσωπικό να παρουσιάσει επιτυχημένο έργο   συνθλίβοντας τα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων του.
 Συνάδελφοι 
   Η Αγωνιστική Συνεργασία   αμέσως μετά το 4ο Συνέδριο στην βάση ακριβώς της επίλυσης των προβλημάτων και διαβλέποντας την όξυνση τους ,απηύθυνε πρόταση για διαπαραταξιακή συνεργασία στην διοίκηση της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.  Με ευθύνη της Π.Α.Σ.Κ. Π. δεν έγινε αυτό .Γιατί στόχος της Π.Α.Σ.Κ.Π. ήταν να εκθέσει την Αγωνιστική Συνεργασία. σε ενδεχόμενη συνεργασία της με την Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ.  
 Έτσι λοιπόν οδηγηθήκαμε σε μία μονοπαραταξιακή διοίκηση της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. εντολοδόχο ειλειμένων αποφάσεων της Φυσικής και πολιτικής Ηγεσίας.
 Η   Αγωνιστική Συνεργασία προσπάθησε με τις λιγοστές δυνάμεις που διέθετε να καλύψει το μεγάλο κενό που άφηνε ανοιχτό η ηθελημένη αδράνεια των δύο μεγάλων παρατάξεων και η παντελή απουσία τεκμηριωμένων προτάσεων .
 Πάνω στις τεκμηριωμένες προτάσεις της Αγωνιστικής Συνεργασίας στηρίχθηκαν οι μόνες   ουσιαστικές αποφάσεις όπως το οικονομικό πλαίσιο διεκδίκησης του 2003 που απεμπολήθηκε στην συνέχεια παράτυπα με ευθύνη του Προέδρου και οι προτάσεις για τις τροποποιήσεις για τον κανονισμό μεταθέσεων .
 Δυστυχώς συνάδελφοι η κατάσταση που επικρατεί στο Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. μετά από το 4ο Συνέδριο είναι κατάσταση αποσύνθεσης και συνδικαλιστικού μαρασμού με ευθύνη και των δύο μεγάλων παρατάξεων.
 Ο εκφυλισμός της λειτουργίας του διοικητικού συμβουλίου αρχίζει από τον αυταρχικό και   υπερσυγκεντρωτικό τρόπο διοίκησης του Προέδρου-  Από τον διακηρυγμένο εναγκαλισμό του με την Φυσική Ηγεσία και των όποιων επιλογών της- Από την πλήρη αδράνεια και αποστασιοποίηση των υπολοίπων μελών του προεδρείου και τελειώνει στην πλήρη απουσία τεκμηριωμένων προτάσεων για όλα τα εργασιακά θέματα - Στην μη καταγγελία όλων των παράνομων αποφάσεων του Α.Π.Σ. -Στην μη εφαρμογή αποφάσεων των Διοικητικών Συμβουλίων και των Συνεδρίων.
 Η διοίκηση της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. είναι σήμερα απλώς θεατής των εξελίξεων με συνδικαλιστική δραστηριότητα συμβολικής συμμετοχής σε κινητοποιήσεις και ακολουθώντας άκριτα και άβουλα αποφάσεις άλλων ( Π.Ο.Α.Σ.Υ ) συνεπικουρούμενη και υποβοηθούμενη από την πλήρη απουσία κριτικής και προτάσεων της Π.Α.Σ.Κ. Π .
 Οι όποιες φαινομενικές επιτυχίες σε διεκδικητικό πλαίσιο οικονομικού και θεσμικού χαρακτήρα είναι έξω από το πνεύμα των πάγιων και βασικών μας αιτημάτων . Και πάντα στα πλαίσια του τι θέλει να δώσει η κυβέρνηση.
 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ  η όξυνση των προβλημάτων μας έχει άμεση σχέση με την αδράνεια ,τον συμβιβασμό , την ατολμία και την έλλειψη αγωνιστικής διάθεσης που διακατέχει τις δύο μεγάλες παρατάξεις  στο Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. . Η σημερινή κατάσταση είναι γνωστή στα κυβερνητικά επιτελεία και για αυτό ανοίγει την όρεξη για περισσότερες περικοπές .
 ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ 
 •       Που είναι τα αποφάσεις και τα ντοκουμέντα του 4ου Συνεδρίου ;
 •       Που είναι οι προτάσεις  και οι επεξεργασμένες θέσεις για όλα τα εργασιακά μας θέματα και οι επισημάνσεις των πρωτοβάθμιων Ενώσεων όπως καταγράφηκαν στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη;
 •       Που είναι ο προγραμματισμός δράσης πάνω στην βάση των αποφάσεων των 2ου ,3ου ,4ου  Συνεδρίων . Που είναι η ενημέρωση των μελών ; Πού είναι η έκδοση της εφημερίδας ;
 •       Γιατί δεν κατήγγειλε το προεδρείο την Φυσική Ηγεσία ούτε μία φορά για τις εκατοντάδες μετακινήσεις που έγιναν με το άρθρο 2 του Π.Δ 145/2002;
 •       Γιατί δεν κατήγγειλε τις παράνομες αποσπάσεις που καταγγέλθηκαν από τις Ενώσεις ; 
 •       Γιατί δεν κατήγγειλε τις παραβιάσεις του ωραρίου και δεν κίνησε διαδικασίες σύμφωνα με τις αποφάσεις του 2ου Συνεδρίου αφού είχε στα χέρια του σχετική απόφαση πρωτοβάθμιου σωματείου.
 •       Γιατί   έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια ο Πρόεδρος την απόφαση του Δ,Σ, της 1/11/2002 για τις οικονομικές διεκδικήσεις του 2003 όπου υπήρχαν αιτήματα   για αύξηση του βασικού μισθού με παράλληλη ενσωμάτωση επιδομάτων σε αυτόν , για πληρωμή της υπερεργασίας , αναγνώριση του επικίνδυνου και ανθυγιεινού , συν τα αιτήματα των αστυνομικών για αύξηση του πρόσθετου κ.λ.π.
 •       Γιατί πήγαμε χωρίς κανένα δικό μας οικονομικό αίτημα σε κινητοποιήσεις , παρά μόνο με τα αιτήματα των αστυνομικών από όπου έλειπε η διεκδίκηση του ανθυγιεινού γιατί αυτοί ζητούσαν μόνο το επικίνδυνο ;
 •       Σε ποια λογική και συνδικαλιστική πρακτική χωράει να μην ζητάμε αύξηση του βασικού μισθού για να καλύψουμε τις απώλειες των περασμένων ετών ;
 •       Θεωρεί ότι είναι ουσιαστικές αυξήσεις η αύξηση του πρόσθετου και της νυχτερινής αποζημίωσης ; Αφού δεν είναι κάτι πάγιο και βάζει τον συνάδελφο στο δίλημμα προκειμένου να πάρει κάποια αύξηση να καταργεί μόνος του τον ελεύθερο χρόνο του με υπέρβαση ωραρίου ;
 •       Κατάλαβε μήπως τώρα που στόχευε η κυβέρνηση και πόσο διευκολύνονταν όταν ικανοποιούσε τέτοιου χαρακτήρα αιτήματα;
 •       Γιατί δεν βγαίνει να καταγγείλει την κοινή υπουργική απόφαση υπ΄ αριθμ. 2/12228/0022 την από 21-3-2003 εκδοθείσα με την οποία μπαίνει πλαφόν στην χορήγηση μέχρι 6 νυχτερινών ;
 •       Κατάλαβε μήπως τώρα τι είχε κατά νου η κυβέρνηση όταν από μόνη της έδινε αύξηση του νυχτερινού χωρίς να είναι αυτό στα αιτήματα μας ; 
 •       Κατάλαβε που οδηγούν οι ευκαιριακές διεκδικήσεις έξω από το πνεύμα των πάγιων αιτημάτων που είναι να πληρώνεται η υπερεργασία όπως προβλέπει η εργατική νομοθεσία και κατά πόσο υπονομεύουν βασικά και θεμελιώδη δικαιώματα όπως το ωράριο ;
 •       Τι περιμένει για να αντιδράσει δυναμικά για όλα τα οφειλόμενα δεδουλευμένα ;
 •       Που είναι η πρόταση για το επίδομα της Αντιπυρικής περιόδου ; Γιατί ακόμη δεν έχει ζητηθεί ;
 •       Γιατί δημιουργεί   πρόωρες   προσδοκίες όσον αφορά την Αναγνώριση του επικίνδυνου και ανθυγιεινού ; 
 Είναι σίγουρο ότι η κυβέρνηση δεσμεύτηκε στα πλαίσια της γενικότερης αναδιάταξης των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων και οι μέχρι τώρα χειρισμοί της δείχνουν ότι προσανατολίζεται μόνο σε μία δραχμική αύξηση με ενδεχόμενη επιβολή επασφάλιστρου. 
 •       Γιατί αποφεύγει να παρουσιάσει ακόμη το σχέδιο της επιτροπής του Α.Π.Σ. για τις τροποποιήσεις στον κανονισμό μεταθέσεων ; Μήπως επειδή ξέρει ότι υπάρχουν εκεί μέσα προτάσεις που θα προκαλέσουν αντιδράσεις ;
 •       Γιατί απεμπολή τις προτάσεις της Ομοσπονδίας επί του κανονισμού δηλώνοντας και προεξοφλώντας ότι εάν ικανοποιούνται 2 βασικά θέματα από τα δεκάδες που θέσαμε δεν θα αντιδράσουμε ως Ομοσπονδία ;
 •       Γιατί δεν πιέζει την κυβέρνηση για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για την συνταξιοδοτική αποκατάσταση των θανόντων συναδέλφων εν υπηρεσία ( Μπόσινα , Διαβολή , Σκούρτη ).
 •       Γιατί δεν κατήγγειλε την σωρεία των πειθαρχικών διώξεων για μικροπαραπτώματα σε βάρος χαμηλόβαθμων και το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργείτε συστηματικά σε βάρος τους ; την ώρα μάλιστα που γίνεται συγκάλυψη ευθυνών υψηλόβαθμων ;  
 •       Τι γνωρίζει σχετικά με την πρόθεση του Αρχηγείου και τις πολιτικής ηγεσίας να αντικαταστήσουν το άρθρο 2 του Π.Δ. 145/2002 με κάτι ακόμη χειρότερο ;
 •       Η άποψη που έπεσε στο τραπέζι και συζητιέται για να κλείνουν κλιμάκια ή να μετακινούν μεγάλο αριθμό υπαλλήλων από τα κλιμάκια σε υπηρεσίες ανάλογα με τα συμβάντα που έχουν είναι ακόμη χειρότερη από το Π.Δ. 145/2002 . Για αυτό λοιπόν το καταργούν με τόση ευκολία ;
 •       Μέχρι ποίου σημείου φθάνει η υποταγή στις επιλογές της Φυσικής Ηγεσίας όταν προσπάθησε να περάσει κατ΄ εντολή απόφαση με την οποία θα καταδικαζόταν η Ένωση Στερεάς Ελλάδας για την κριτική που άσκησε σε πράξεις και επιλογές της Φυσικής Ηγεσίας ;
 •       Μέχρι πότε θα μεταφέρει τις αγωνίες της Φυσικής Ηγεσίας και υψηλόβαθμων στελεχών του Π.Σ. στο διοικητικό συμβούλιο για να παίρνονται αποφάσεις και να εξαντλεί την όποια δυναμική μόνο στην καταγγελία για τα πτητικά μέσα ;
 •       Την αρμοδιότητα ( βλέπε προνόμια ) που χάνεται την είδε ! Την αρμοδιότητα που μπήκε από την πίσω πόρτα με ευθύνη της Φυσικής Ηγεσίας όπως οι εκχιονισμοί με τόσες συνέπειες για τα εργασιακά μας ούτε κουβέντα . 
 •       Η παράταξη της Π.Α.Σ.Κ. Π. μέχρι πότε θα δηλώνει απούσα με την αδράνεια της και θα αφήνει εν λευκώ το σημερινό προεδρείο να υποθηκεύει το μέλλον όλων μας . Που είναι οι προτάσεις της ;
 •       Που είναι η όποια κριτική της ; Μήπως ξεπληρώνει την πανομοιότυπη στάση της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. όταν είχε αυτή την διοίκηση της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. ; Ας βγει να πει ξεκάθαρα συμφωνεί ή διαφωνεί με τις πρακτικές του σημερινού προεδρείου ; Εάν δεν συμφωνεί τότε τι κάνει ;
 Συνάδελφοι Αντιπρόσωποι
 Η Αγωνιστική Συνεργασία απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις υγιείς και συνεπείς συνδικαλιστικές δυνάμεις που υπάρχουν και στις δύο μεγάλες παρατάξεις , εάν επιθυμούν και θέλουν να προστατέψουμε ότι ακόμα σώνεται και κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες .
 Εάν θέλουν να υπάρξει μία ομοσπονδία που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα των μελών της απέναντι σε οποιαδήποτε αυθαιρεσία χωρίς συμβιβασμούς και εναγκαλισμούς να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να αλλάξει πλεύση η Ομοσπονδία .
 Αυτό το Συνέδριο πρέπει να βάλει φρένο στις εργασιακή αστάθεια που είναι προ των πυλών .
 Πρέπει να δρομολογήσει θετικές εξελίξεις για το καλό όλων μας. Τώρα πριν είναι πολύ αργά !
                                            Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η Σ Υ Ν Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α  
 
 
                  
       
      
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    
 
    
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Δείτε όλες τις Αρχείο Ανακοινώσεων ΕΑΚΠ