Ημερομηνία19-11-2006
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΟΕΥΠΣ ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

      Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η           Σ Υ Ν Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α
                                                              ΤΗΣ
      ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡ/ΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ   
 ΑΘΗΝΑ   27   ΙΟΥΛΙΟΥ 2002
                                                    
                                        Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η       
 
     ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
     Η Αγωνιστική Συνεργασία   καταδικάζει την αντιδημοκρατική και αντισυνδικαλιστική ενέργεια σε βάρος του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. και αντιπροέδρου της απερχόμενης διοίκησης της Ε.Π.Υ.Κ. Φραγκιαδάκη Απόλλωνα από τον συνάδελφο συνδικαλιστή Αξιωματικό και Διοικητή του 3ου Π.Σ. Λιμένος Ηρακλείου Τρυγώνη Γεώργιο.
     Η Αγωνιστική Συνεργασία εκτιμά ότι ενέργειες σαν την γενόμενη δεν αποτελούν τυχαία και μεμονωμένα γεγονότα στιγμιαίας αντίδρασής .
    Είναι συνέπεια της λανθασμένης και αναποτελεσματικής διάθρωσης και δομής του Πυροσβεστικού Σώματος όπου μέσα απ΄ την κατάσταση αυτή καλλιεργείτε η στρατιωτική αντίληψη περί πειθαρχίας και συνεργασίας μεταξύ των στελεχών του και η οποία ενθαρρύνει συμπεριφορές αντίθετες με τον κοινωνικό του προορισμό.
    Στα πλαίσια αυτά είναι σίγουρο πως μία μερίδα ευτυχώς λίγων και κυρίως υψηλόβαθμών συναδέλφων, μέσα από την ψευδαίσθηση των εφήμερων προνομιακών παροχών , αδυνατεί να δη τον εαυτό της ως μέρος του σκληρά εργαζόμενου και πολλάκις δοκιμαζόμενου σε αντεργατικές τακτικές συνόλου των υπαλλήλων του Π.Σ. και προσφέρει οικειοθελώς τις υπηρεσίες της στην προσπάθεια επιβολής από την πολιτική και την φυσική ηγεσία των επιλογών αυτών.
    Η  Αγωνιστική Συνεργασία καλεί όλους τους συναδέλφους και κυρίως τα συνδικαλιστικά στελέχη να έχουν αυξημένη ετοιμότητα σε οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης και περιορισμού των συνδικαλιστικών ελευθεριών από όπου και εάν προέρχεται .
    Η ευθεία επίθεση που δεχόμαστε ως εργαζόμενοι στις εργασιακές μας σχέσεις και η οικτρή πραγματικότητα που έχει πλέον διαμορφωθεί στην οργανωτική δομή του Π.Σ απαιτούν εγρήγορση, συνεργασία , υπευθυνότητα αποφασιστικότητα και υπέρβαση των τεχνικών διαχωριστικών αντιλήψεων από τις οποίες τρέφεται και αναπαράγετε σε επικίνδυνο βαθμό πλέον η συνδικαλιστική διεκδικητική ανυπαρξία και η μοιρολατρία .
   Η Αγωνιστική Συνεργασία εκτιμά ότι για την γενικότερη αρνητική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και συνεχίζει να διαμορφώνετε γύρω από τα εργασιακά μας θέματα υπάρχουν συγκεκριμένες αιτίες οι οποίες έχουν να κάνουν κατά κύριο λόγο με:
  •       Την χρόνια παθητική στάση και αποσπασματική δράση των κορυφαίων συνδικαλιστικών μας οργάνων στις βασικότερες αλλαγές που προέκυψαν στον κλάδο μας.
  •       Την ανοχή που υπήρξε σε οποιαδήποτε επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα και σε ανάλογες αντιδημοκρατικές συμπεριφορές όπως η καταγγελλόμενη.
  •      Την πολυδιάσπαση που ταλανίζει την συνδικαλιστική μας έκφραση και δράση με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση της δυναμικής που πρέπει να έχει η όποια αντίδραση .
   Δυστυχώς η πραγματικότητα αυτή είναι που τροφοδοτεί και ενθαρρύνει αντίστοιχες απαράδεκτες συμπεριφορές και στρώνει το έδαφος για μεγαλύτερες απώλειες εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.
      Η Αγωνιστική Συνεργασία ως φορέας που ήρθε να εκφράσει μέσα από τις διαδικασίες του 4ου Συνεδρίου  την επιθυμία όλων εκείνων των δυνάμεων που θέλουν ΕΝΟΤΗΤΑ – ΣΥΝΕΠΕΙΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, απευθύνει κάλεσμα προς την Ομοσπονδία και όλες τις πρωτοβάθμιες ενώσεις να   θέσουν ως προτεραιότητα την προάσπιση του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης και της ακηδεμόνευτης συνδικαλιστικής δράσης .
   Καταδικάζοντας κάθε  προσπάθεια προς την αντίθετη κατεύθυνση .  
 
                                
                                                             ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ      ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
      
 
                                                             
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
         


Δείτε όλες τις Αρχείο Ανακοινώσεων ΕΑΚΠ