Ημερομηνία19-11-2006
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ 4ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ -ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΟΕΥΠΣ - ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΟΕΥΠΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

        Α Γ  Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η           Σ Υ Ν Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α

                                                      ΤΗΣ

                      ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΝΩΣΕΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΠΥΡ/ΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ   

 ΑΘΗΝΑ  15  ΙΟΥΝΙΟΥ  2002

                     

                              

                                         ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ  ΣΗΜΕΙΩΜΑ

       Σχετικά με :       

ü      Τα Αποτελέσματα  4ου Συνεδρίου

ü      Την Συγκρότηση σε Σώμα  του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ 

ü      Την Απόφαση του Δ,Σ, για το ασφαλιστικό                                                                      

 

   Συνάδελφοι

   Μία  από τις δεσμεύσεις  της Αγωνιστικής Συνεργασίας είναι και η συνεχή ενημέρωση των μελών  γύρω από τα εργασιακά μας θέματα  αλλά και ότι έχει  σχέση με την δράση της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

   Στα πλαίσια αυτά λοιπόν  η  Αγωνιστική  Συνεργασία  σας ενημερώνει  για τα αποτελέσματα του 4ου Συνεδρίου που έγινε στην Λαμία στις 31/5 μέχρι της 2 /6/2002 και για την εξέλιξη του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. στις 11/6/02.

  Στο συνέδριο κατατέθηκαν 3 ψηφοδέλτια  της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. της Π.Α.Σ.Κ.Π. και της   

  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ.

  Ψήφισαν  178 αντιπρόσωποι έναντι 180 που είναι  εκλεγμένοι .

  Η  Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. έλαβε  86 ψήφους , η Π.Α.Σ.Κ.Π. 63  , η Αγωνιστική Συνεργασία  29 .

  Οι έδρες για όλα τα όργανα κατανεμήθηκαν ως εξής :

   Διοικητικό Συμβούλιο

   Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ.   9  έδρες   -   Π.Α.Σ.Κ.Π. 7 έδρες -      Αγωνιστική Συνεργασία   3

   Εξελεξκτική Επιτροπή

   Δ.Α.ΚΥ.Π.Σ.  2  έδρες    -   Π.Α.Σ.Κ.Π.  1 έδρα

  Αντιπροσώπους για  Α.Δ.Ε.Δ.Υ

   Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ   6    -            Π.Α.Σ.Κ.Π.    4              Αγωνιστική Συνεργασία    2

   Εκπροσώπους  για  ταμεία   Τ.Α.Υ.Π.Σ. – Ε.Τ.Υ.Π.Σ  

    Από έναν σε κάθε ταμείο η Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ

 

     Στις 11 Ιουνίου 2002 πραγματοποιήθηκε  Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ  με σκοπό την συγκρότηση σε Σώμα  του Νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

    Συνάδελφοι  πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι η ανάδειξη με 3 συμβούλους της Αγωνιστικής Συνεργασίας  στο 4ο Συνέδριο  έπαιξε καθοριστικό ρόλο ώστε να μην υπάρξει  πλειοψηφία  από καμία εκ των  δύο παρατάξεων.

    Αφαίρεσε από την Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ την δυνατότητα να έχει απόλυτη πλειοψηφία στο νέο Δ.Σ.  παρά την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε για να το πετύχει με ξεκάθαρους πολιτικούς στόχους και όχι συνδικαλιστικούς και παντελή έλλειψη για όλο το προηγούμενο διάστημα  συνδικαλιστικής δράσης  και πρότασης .

    Εξουδετέρωσε την προσδοκία της  Π.Α.Σ.Κ Π.  να  προσεταιρισθεί τυχόν ανεξάρτητες πρωτοβουλίες με στόχο την πλειοψηφία όπως έγινε στο 3ο Συνέδριο .

   Η Αγωνιστική Συνεργασία  ερχόμενη στο Δ.Σ. πήρε  υπόψη της  όλα τα δεδομένα που έχουν  ταυτιστεί με την πορεία της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ και την εξέλιξη των εργασιακών μας θεμάτων όπως :

ü      Την Παρούσα κατάσταση μετά το συνέδριο στους συσχετισμούς δυνάμεων .

ü      Το γεγονός ότι λόγω έλλειψης πλειοψηφίας κανείς δεν θα μπορούσε από μόνος του να περνάει  αποφάσεις γεγονός που θα υποχρέωνε σε ουσιαστικότερες  διαπραγματεύσεις γύρω από τα εργασιακά μας .

ü      Την  μέχρι τώρα  τακτική και δράση στα πλαίσια της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. των δύο μεγάλων παρατάξεων. 

ü      Την  αδρανοποίηση  που επέβαλαν με έντεχνο τρόπο  στις αποφάσεις των προηγούμενων συνεδρίων  που αφορούσαν κεφαλαιώδη εργασιακά μας ζητήματα  και την υπονόμευση των αγώνων που ακολούθησαν.

ü      Την   τακτική συγκάλυψης που ακολούθησαν  σε όλες τις προσπάθειες καταστρατηγήσεων  των εργασιακών μας συνθηκών από το ωράριο μέχρι και τον κανονισμό μεταθέσεων τους εκχιονισμούς κ.λ.π.

ü      Την αναγκαιότητα να  λειτουργήσει  η  Ομοσπονδία ενόψει των μεγάλων θεμάτων που εκκρεμούν γύρω από τα εργασιακά αλλά και των νέων που παρουσιάζονται όπως οι αλλαγές  των ασφαλιστικών δεδομένων,   κ.λ.π.

Συνεκτιμώντας όλα αυτά τα δεδομένα η Αγωνιστική Συνεργασία και με την σύμφωνη γνώμη  όλων των δυνάμεων που την στήριξαν και  που θα εκφράζετε πλέον μέσο των τριών συμβούλων της  στο Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ:

   Αρλέτου Κων/νου   από την Ε.Υ.Π.Σ. Ηπείρου

   Μιχαήλ  Μιχαήλ     από την Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών

   Φραγκιαδάκη  Απόλλων   από την Ε.Υ.Π.Σ. Κρήτης

Αποφάσισε να  προτείνει και να  στηρίξει  την δια παραταξιακή σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου  στην βάση  της αναλογικής εκπροσώπησης .

   Με την Θέση του Προέδρου στην Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ ,  του Γενικού Γραμματέα  στην Π.Α.Σ.Κ. Π. και του Α΄ Αντιπροέδρου στην Αγωνιστική Συνεργασία .

  Την ίδια πρόταση έκανε και η Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. 

  Η Π.ΑΣ.Κ. Π. από την αρχή έκανε ξεκάθαρη την θέση της ότι δεν συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο .

   Δικαιολόγησε την στάση της με επιχειρήματα που υποτιμούν την νοημοσύνη   και την μνήμη όλων μας αλλά παράλληλα εκθέτουν όλους όσους από το προηγούμενο συνέδριο εκλέχτηκαν μέσα από ανεξάρτητα ψηφοδέλτια και στην συνέχεια συνεργάστηκαν μαζί της στηρίζοντας την προεδρία της  λέγοντας πως εκτίμηση της είναι ότι από το 4ο  Συνέδριο  βγήκε χαμένη διότι δεν εκτιμήθηκε το έργο που πρόσφερε ως διοίκηση ,αφού εξέλεγε μόνο 7  συμβούλους  και όχι 10 που είχε, μετρώντας  δηλαδή τους 6 που είχε εκλέξει στο 3ο  Συνέδριο συν τους 4  τέσσερις των ανεξάρτητων ψηφοδελτίων .

  Η ψήφος των συναδέλφων που δόθηκε στα ανεξάρτητα σχήματα στο 3ο Συνέδριο  δόθηκε ως ψήφος διαμαρτυρίας έναντι των κυρίαρχων παρατάξεων  που διοικούσαν την Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ  άσχετα από την στάση που κράτησαν στην συνέχεια οι σύμβουλοι που εκλέχθηκαν από αυτά.  Όπως επίσης μόνο χαμένη δεν βγήκε η Π.Α.Σ.Κ. Π. από το 4ο Συνέδριο αφού αύξησε κατά μία έδρα την δύναμη της .

  Η στάση της Π.Α.Σ.Κ. Π δείχνει ότι  δεν ενδιαφέρετε το πώς θα αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα  που  συνεχώς διογκώνονται και διευρύνονται  αλλά  πως θα  ελιχθεί για να  αποποιηθεί ευθυνών όταν  πλέον δεν μπορεί να ελέγχει την κατάσταση και είναι αναγκασμένη να συνεργαστεί .  Θα αντικαταστήσει δηλαδή την Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ στον παθητικό ρόλο που έπαιξε όλο το διάστημα από το 3ο Συνέδριο και μετά .

  Επίσης η στάση της έχει σχέση με την κοινή διαπίστωση και των δύο μεγάλων παρατάξεων ότι   δεν μπορούν να διασπάσουν ή να προσεταιρισθούν  μεμονωμένη ή συνολική στήριξη  από την Αγωνιστική Συνεργασία .

  Αφού η ίδια η Π.Α.Σ.Κ. Π. επέλεξε την μη συμμετοχή της στο Δ.Σ.  προέτρεπε  την Αγωνιστική Συνεργασία για να συνεργαστεί με την Δ.Α.Κ.Υ.Π. Σ. στην Διοίκηση  στοχεύοντας φυσικά   στο να εκθέσει στην συνέχεια την Αγων .Συν.  προς όσους την στήριξαν με σκοπό την μελλοντική υπονόμευση της .

  Συμβούλευαν δηλαδή  αυτοί που δεν ήθελαν να συμμετάσχουν στην διοίκηση  την Αγωνιστική Συνεργασία να συμμετάσχει και έγινε σχετική πρόταση από την Π.Α.Σ.Κ. Π για υποψηφιότητα στην θέση του Γραμματέα  του Συμβούλου της Αγωνιστικής Συνεργασίας Μιχαήλ η οποία δεν έγινε αποδεκτή .

  Μετά την εξέλιξη αυτή και αφού έγινε η εκλογή του Προέδρου με σχετική πλειοψηφία η Αγωνιστική Συνεργασία προσπάθησε για ακόμη μία φορά να πείσει την Π.Α.Σ.Κ.Π να αφήσει 

 την αδιάλλακτη στάση της και να βάλει υποψηφιότητα για την Γενική Γραμματεία  πρόταση την οποία αρνήθηκε .

  Η Αγων. .Συν.  έκανε   εναλλακτική πρόταση   ότι εάν δεν θέλει την Γενική Γραμματεία η Π.Α.Σ.Κ. Π  λόγω των υποχρεώσεων που έχει η  θέση αυτή  να πάρει την Α΄αντιπροεδρία και την Γεν. Γραμ. η Αγωνιστική Συνεργασία  και αυτή η πρόταση απορρίφθηκε .

  Μετά την εξελίξει αυτή η Αγωνιστική Συνεργασία εκτιμώντας την κατάσταση αποφάσισε να μην  υποβάλει υποψηφιότητα για καμία θέση αφού δεν εξασφαλίζονταν η κοινή συμμετοχή όλων των παρατάξεων στην διοίκηση έστω και εάν δεν  υπήρχε ηθικό πρόβλημα από μέρους της για συμμετοχή αφού η Π.ΑΣ.Κ. Π . αρνούνταν  ευθέως την συμμετοχή της οπότε η δική της συμμετοχή   θα γινόταν στην βάση της αναλογικότητας χωρίς να  ενέχει  στοιχεία συνδιαλλαγής.

  Εκτίμησε όμως ότι η Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ  κινητέ καθαρά σε πλαίσια με πολιτικό προσανατολισμό  και  υπάρχει αδιαμφισβήτητος εναγκαλισμός  με την Φυσική Ηγεσία  γεγονός που την εμποδίζει για αποφασιστικές κινήσεις  έχοντας  ως δεδομένο  και την προγενέστερη  παθητική παρουσία της  . Γεγονός που θα είχε ως αποτέλεσμα η παρουσία της Αγωνιστικής Συνεργασίας στην διοίκηση της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. να εξυπηρετεί και να βοηθά μόνο στο λειτουργικό και οργανωτικό της μέρος ,γραμματεία κ.λ.π. ,χωρίς να υπάρχει ουσιαστικό αντίκτυπο στο διεκδικητικό πλαίσιο.

  Η διαδικασία συνεχίστηκε στην συνέχεια με υποψηφιότητες για όλες τις θέσεις της Διοίκησης από συμβούλους  της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ  και η εκλογή τους έγινε με σχετική πλειοψηφία των 9 ψήφων εκτός από τις θέσεις του Α΄ Αντιπροέδρου του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του Δημοσίων σχέσεων και  του υπεύθυνου Επαρχίας  που πήραν  10 ψήφους  υπέρ  με την μία ψήφο να προέρχεται από την  πλευρά της Π.Α.Σ.Κ. Π.   

   Στην συνέχεια εκλέχθηκε η  Εκτελεστική Γραμματεία  από  συμβούλους της  Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ.

                                                                                    ---------------

  Μετά το πέρας της  συγκρότησης σε Σώμα  και μετά από κοινή αποδοχή  λόγω του επειγόντως  χαρακτήρα του συζητήθηκε το ασφαλιστικό.

  Αν και δεν έγινε διεξοδική  συζήτηση και επί της ουσίας  ανάλυση όλων των παραμέτρων υπήρξε καθολική αποδοχή  ότι και ο κλάδος μας θίγετε από τις προτεινόμενες διατάξεις παρά τις περί του  αντιθέτου διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης .

   Έγινε πρόταση από την Π.Α.Σ.Κ  Π. για κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας με την Π.Ο.Α.Σ.Υ. και την Π.Ε.Π.Λ.Σ.  την Δευτέρα 17 Ιουνίου .

   Η Αγωνιστική Συνεργασία με δεδομένο τον επείγοντα χαρακτήρα που είχε η όποια αντίδραση αφού σε λίγες μέρες θα καταθέτονταν  στην βουλή το σχετικό νομοθέτημα ,πρότεινε στα πλαίσια  των  απεργιακών κινητοποιήσεων  που  κήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ και η Γ.Σ.Ε.Ε   την 18  Ιουνίου  να συμμετέχουμε μαζικά στις κατά τόπους συγκεντρώσεις  με σκοπό την ενίσχυση της καθολικής αντίδρασης  των εργαζομένων  απέναντι στην ανατροπή των ασφαλιστικών δεδομένων  για να υπάρξει ένα αποτέλεσμα  αντίστοιχο των προηγούμενων κινητοποιήσεων που ανέστειλαν τις ασφαλιστικές ανατροπές.

   Παράλληλα να γίνουν κοινές κινήσεις με την Π.Ο.Α.Σ.Υ  και την Π.Ε.Π.Λ.Σ    όπως : ένστολες κινητοποιήσεις  , συνεντεύξεις τύπου  κ.λ.π..

   Η Αγων. .Συν.. επεσήμανε ότι υπήρχε πολύ μικρό διάστημα για προετοιμασία δικών μας κινητοποιήσεων πριν  της 18ης Ιουνίου και εγκυμονούσε κίνδυνος για αποτυχία .

   Είχε επιφυλάξεις για την σκοπιμότητα που εξυπηρετούσε η κήρυξη ξεχωριστών  κινητοποιήσεων παραμονή της κινητοποίησης που εξήγγειλε  η Α.Δ.Ε.Δ.Υ και η Γ.Σ.Ε..Ε. και όπως τελικά αποδείχτηκε εκ των υστέρων από μια σειρά ανακοινώσεων της Π.Ο.Α.Σ.Υ είχε δρομολογηθεί  ένας συμβιβασμός  μετά από σχετικές διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση με άνευ ιδιαίτερης αξίας δεσμεύσεις  όπου με αφορμή αυτές έγινε αναστολή των κινητοποιήσεων.

  Μία σειρά ενέργειες που  έγιναν γύρω από το θέμα του ασφαλιστικού  δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά όπως : 

  Η  Π.Ο.Α.Σ.Υ.  στέλνει έγγραφο προς τον Υπουργό  Δημόσιας Τάξης  με ημερομηνία  7 Ιουνίου 2002  όπου εκεί μέσα πολύ ορθά αναλύει  τις επιπτώσεις που έχουν οι αλλαγές στο ασφαλιστικό και για τους εργαζόμενους στα Σώματα ασφαλείας .

  Είναι γνωστό  ότι η Π.Ο.Α.Σ.Υ διαθέτει οργανωτικές δομές αξιόλογες που τις παρέχουν την δυνατότητα άμεσα να παίρνει θέση για κάθε ζήτημα και όχι μόνο ,σε αντίθεση με την κατάσταση που επικρατεί στην Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ  .

  Στην συνέχεια αφού  θεωρεί ως δεδομένο ότι θα ψηφιστεί το Νομοσχέδιο κάνει προτάσεις  για αλλαγές μόνο σε τρία επιμέρους σημεία :

ü      Να αλλάξει η διατύπωση στην παρ. 1 του άρθρου 1 του Σχεδίου Νόμου και να προβλέπει  ότι δεν θα θιγούν από τις αλλαγές όσοι  μέχρι τις 31-12-2007   στοιχειοθετούν δικαίωμα σύνταξης και όχι όσοι αποχωρούν  όπως προβλέπει τώρα το σχέδιο Νόμου  γιατί θα εξαναγκαστούν σε παραίτηση όσοι έχουν ελάχιστες προϋποθέσεις και θα δημιουργηθεί τεράστιο δημοσιοοικονομικό πρόβλημα την 31-12-2007 λόγω αθρόας εξόδου και αξεπέραστο πρόβλημα ρευστότητας στα ταμεία Αρωγής και Αλληλοβοηθείας καθώς και τεράστιο κενό στελεχών.

ü      Στην παρ. 2 του άρθρου 1 του Σχεδίου Νόμου να  προβλέπετε ότι  η επαναφορά των 35ων  για τους καταταγέντες από την 1/1/1983 έως την 31/12/1992 θα έχει εφαρμογή από την  δημοσίευση του Νόμου και όχι  από την 1/1/2008 .

ü      Καθώς επίσης  να  λαμβάνετε υπόψη και για τα Σώματα ασφαλείας για τον υπολογισμό της σύνταξης από 1/1/2003  ποσό ίσο με 176 ευρώ από το σύνολο των επιδομάτων  το οποίο θα υπόκειται  σε όλες τις ασφαλιστικές κρατήσεις .

  Με Δελτίο τύπου και με ημερομηνία 11 Ιουνίου 2002 την ημέρα δηλαδή που είχε συμβούλιο η Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ για συγκρότηση σε σώμα    φέρετε ότι  οι τρις  Κλάδοι συναντήθηκαν με τους αρμόδιους εισηγητές επί του ασφαλιστικού της Νέας Δημοκρατίας  και έγινε διεξοδική συζήτηση γύρω από τις αλλαγές  που αφορούν τα σώματα ασφάλειας στο ασφαλιστικό .

  Το δελτίο τύπου  το υπογράφουν οι τρις πρόεδροι και εδώ πρέπει να απαντήσει ο Πρώην Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ  Τζουβάρας Αχιλλέας  πως υπογράφει ως Πρόεδρος αφού μετά το πέρας  του συνεδρίου  δεν είχε την ιδιότητα αυτή και γιατί δεν ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο που έγινε την ίδια ημέρα για όλα αυτά παρά μόνο ενημέρωσε για τις προθέσεις της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. για κινητοποιήσεις στις 17 Ιουνίου .

  Στο δελτίο τύπου  επισημαίνετε  η αθέτηση της κυβέρνησης  όσον αφορά τις δεσμεύσεις της ότι δεν θα αγγίζουν οι αλλαγές τα Σώματα Ασφάλειας και τα βασικά σημεία που μας πλήττουν όπως είναι το ποσοστό αναπλήρωσης  σύνταξης για όσους θα εξέλθουν από το 2008 και μετά που  σταδιακά θα γίνει από   80% που είναι σήμερα σε 70%  και ότι θα υπολογίζετε με βάση τον μέσο όρο των αποδοχών της τελευταίας πενταετίας .

   Την επόμενη μέρα και με ημερομηνία 12 Ιουνίου  2002 με σχετικό Δελτίο Τύπου ανακοινώνετε    ότι σε συνάντηση που είχε η Π.Ο.ΑΣ.Υ  με τους αρμόδιους Υπουργούς   έφερε τα εξής αποτελέσματα :

  1ον  Την επαναφορά των 35ων  για τον υπολογισμό της σύνταξης όσων κατετάγησαν από την 1/1/1983  και μετά , χωρίς να διευκρινίζει από πότε θα έχει εφαρμογή . Αφού εκεί ήταν η αντίρρηση της επί της συγκεκριμένης διάταξης .

 2ον  Την προσθήκη στο ασφαλιστέο ποσό  των 176 ευρώ .

 Και αφού επισημαίνει ότι κατά τα λοιπά ισχύουν οι αρνητικές συνέπειες  από το 2008 όπως ο υπολογισμός της σύνταξης βάση  του μέσου  όρου της τελευταίας 5ετίας και  την μείωση  του ποσοστού αναπλήρωσης της σύνταξης από το 80% στο 70%  που είναι και οι κυριότερες  ανατροπές με τις μεγαλύτερες επιπτώσεις , ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ την ΕΝΣΤΟΛΗ Διαμαρτυρία στην Αθήνα που είχαν εξαγγείλει για τις 17 /6/02

  Συνάδελφοι η συγκεκριμένη στάση τόσο της Π.Ο.ΑΣ .Υ. όσο και η αδράνεια ή μη αντίδραση επί της ουσίας  της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ  δείχνει  για ακόμη μία φορά ότι  ή δεν είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε την πραγματικότητα και το κόστος των αλλαγών  ή υπάρχει συνειδητή  στάση  συγκάλυψης .

  Επαναλαμβάνονται κατά αυτόν τον τρόπο τα ίδια λάθη τακτικής που έγιναν. 

ü      Την περίοδο του 1990 – 1993 όταν με τους Αντιασφαλιστικούς Νόμους του Σιούφα  έγιναν ριζικές ανατροπές επί των ασφαλιστικών μας και  έφθασε το 1996 για να γίνει κατανοητό  το κόστος των αλλαγών από τα συνδικαλιστικά μας όργανα .

ü      Το 1996 όταν έρχονταν για ψήφιση το Μισθολόγιο που ισχύει σήμερα  και τότε δεν έγινε αντιληπτή  η ουσία του μισθολογίου  παρά μόνο όταν έγινε Νόμος ανακάλυψαν ότι ΉΤΑΝ σε ΛΑΘΟΣ βάση .

ü      Αλλά και  τον Οκτώβριο του 2001 με τις προτάσεις της διυπουργικής επιτροπής για την άρση των αδικιών επί των  Μισθολογικών Προαγωγών που ήταν σε τελείως αντίθετη κατεύθυνση  από το συμφέρον κυρίως των χαμηλόβαθμων .

     Και φυσικά δεν  τους ενοχλεί ότι έστω και αυτός ο Αγώνας που έγινε για την άρση αδικιών επί των μισθολογικών προαγωγών  και έληξε θετικά τον Μάιο του 2002  ακυρώνετε και πάει χαμένος αφού οι συντάξεις θα υπολογίζονται βάση των αποδοχών του μέσου όρου της τελευταίας 5ετιας  και όχι  βάση του τελευταίου μισθού.

   Συνάδελφοι είμαστε υποχρεωμένοι να επαναφέρουμε στην μνήμη μας συνδικαλιστικές τακτικές που έχουν  καθορίσει την πορεία σημαντικών εργασιακών μας θεμάτων, με σκοπό την διεξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων για  την αποφυγή στο μέλλον την επανάληψη   ίδιων λαθών .

    Με κύριο γνώμονα ότι μπροστά μας έχουμε στην φάση αυτή την επιχειρούμενη αλλαγή των ασφαλιστικών δεδομένων και σε πολύ σύντομο διάστημα θα ακολουθήσει το νέο μισθολόγιο, καθώς επίσης και μία σειρά από οργανωτικές αλλαγές που σχεδιάζονται να γίνουν στο Π.Σ. και θα  στρώσουν το έδαφος για ακόμη  μεγαλύτερες εργασιακές ανατροπές .

    Δυστυχώς όμως συνάδελφοι όσο θα κυριαρχούν ως κατεστημένη αντίληψη και  τακτική στην συνδικαλιστική μας  πραγματικότητα  οι θέσεις και η στάση έναντι των προβλημάτων μας των  δύο μεγάλων παρατάξεων  Π.Α.Σ.Κ. Π και Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ  θα πρέπει να είστε έτοιμοι για να υποστείτε  ακόμη δυσμενέστερες καταστάσεις  γύρω από τα εργασιακά μας θέματα .

    Η Αγωνιστική Συνεργασία  ελπίζει πως θα συμβάλει με την στάση και την δράση της να  διαμορφωθεί ένα κλίμα  προβληματισμού και άμεσης συμμετοχής  όλων των  υπαλλήλων του Π.Σ.  γύρω από  τεκταινόμενα  στον κλάδο μας .

   Θα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή του Αγώνα  και θα ενημερώνει  για όλα όσα  απασχολούν τον πολύπαθο χώρο μας .

  Επίσης συνάδελφοι στο συμβούλιο της 11/6/02  εκτός του Ασφαλιστικού η Αγωνιστική Συνεργασία  έφερε ως άμεσο και επίκαιρο το θέμα των επιφυλακών, αφορμή  της καθημερινής πλέον  έκδοσης  δελτίων  με τα στάδια ετοιμότητας που γίνονται αιτία για παράνομες επιφυλακές.

  Ζήτησε να πάρει θέση  η Ομοσπονδία και να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις  και ενέργειες στην βάση  των αποφάσεων του  2ου και 3ου Συνεδρίου για κατάργηση όλων των  διαταγών και εγκυκλίων που είναι  αντίθετα και έξω από το πνεύμα της υφιστάμενης νομολογίας περί πενθημέρου  και επιφυλακών .

 Συνάδελφοι  λόγω ότι  τα προβλήματα που ανακύπτουν και είναι πολύ σοβαρά για να επαφίενται   μόνο στην κατανόηση ή μη του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.    η  Αγωνιστική  Συνεργασία  προτείνει  να γίνει  άμεσα Πανελλαδική Συνδιάσκεψη  όλων των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων  στην Αθήνα  .

 

                           Με  Αγωνιστικούς και συναδελφικούς  χαιρετισμούς

                     

                                          Αγωνιστική Συνεργασία

                      

                                        Τα  μέλη του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ

 

   Αρλέτος  Κων/νος                     Μιχαήλ  Μιχαήλ                 Φραγκιαδάκης   Απόλλων        

  

 

  

    

     

  

 

 

 

 

 



Δείτε όλες τις Αρχείο Ανακοινώσεων ΕΑΚΠ