...της ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ

Λίγες ώρες πριν πάρει τον δρόμο της εκτύπωσης η εφημερίδα μας, πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι της ανακοίνωσης της Ε.Α.Κ.Π. για το 7ο Συνέδριο και πριν ακόμη χαθεί ο αχός της φωνής των αντιπροσώπων της Ε.Α.Κ.Π. μέσα στην αίθουσα που διεξάγονταν το Συνέδριο στην Ερέτρια όπου προειδοποιούσαν για νέα ατιεργατικά μέτρα που έχουν μπεί σε εφαρμογή όπως είναι η λεγόμενη διευθέτηση του χρόνου εργασίας με πιο απλά λόγια η κατάργηση δηλαδή του οκτάωρου, ήρθε το μαντάτο.
Υπογράφτηκε συμφωνία μεταξύ της Ομοσπονδίας των εποχικών υπαλλήλων και της φυσικής ηγεσίας στα πλαίσια εφαρμογής του άρθρου 5 του Νόμου του ΠΑ.ΣΟ.Κ 2874/2000 για την δυνατότητα να απασχολούνται οι εποχικοί μέχρι και 15 ώρες την ημέρα.
Το ίδιο το συνδικαλιστικό τους όργανο έβαλε την υπογραφή του φαρδιά πλατιά για να θάψει πλέον μία για πάντα το 8ωρο τους, το δικαίωμά τους δηλαδή στον σταθερό χρόνο εργασίας χωρίς να αποζημιώνονται για τις υπερωρίες πέραν αυτού. Για φέτος τους ζήτησαν την συναίνεσή τους με την κοινή συμφωνία, του χρόνου όμως θα γίνει χρήση του διευθυντικού δικαιώματος και θα τους κάνουν το ίδιο χωρίς να τους ρωτήσουν.
Είναι πέρα για πέρα αρνητική αυτή η εξέλιξη και εκτός του ότι θα εξαναγκάσουν τους εποχικούς με χίλιες δυο προφάσεις να δουλεύουν πέρα από τις 11 υπηρεσίες το μήνα, θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα και στο μόνιμο προσωπικό, αφού θα καλείται πλέον και σε καθημερινή βάση εκτός των αργιών να καλύπτει με υπεργασία τα κενά των εποχικών.
Συνάδελφοι, φανταστείτε μόνο τι μας περιμένει όταν υπάρχει στην Ομοσπονδία μία παντοδυναμία της ΔΑΚΥΠΣ με τον πρόεδρο να διοικεί ελαίου θεού και κυβέρνησης και μία ΠΑΣΚΠ να στηρίζει τα έργα και τις ημέρες του και να ευχαριστεί για τις εξυπηρετήσεις που τις κάνει. Και όλοι αυτοί τώρα που τα προβλήματα μας πνίγουν και έρχονται καταιγίδες να φεύγουν από το Συνέδριο πριν ακόμα λήξουν οι εργασίες του αγκαλιασμένοι χωρίς διάθεση για κινητοποιήσεις και ενώ πέρασε έστω και με τα χίλια ζόρια το ψήφισμα της Ε.Α.Κ.Π. για τις κινητοποιήσεις εξαφανίστηκε από την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας για τα ψηφίσματα του 7ου Συνέδριου. Μεγαλύτερη ανοχή και ξεπεσμός δεν επιτρέπεται!
Προσπεράστε τους !!!