ΩΣ ΕΔΩ! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι

Οι συνέπειες σε βάρος της ζωής και των δικαιωμάτων μας από αυτή τη πολιτική, είναι τραγικές.

* Το εισόδημά μας διαρκώς μειώνεται από τη λιτότητα, τις ανατιμήσεις στα λαϊκά αγαθά, τις ιδιωτικοποιήσεις σε κοινωνικές υπηρεσίες όπως στη παιδεία, στην υγεία, στη πρόνοια, στην ασφάλιση, τη βαριά άμεση και έμμεση φορολογία η οποία αυξάνεται και με τη πρόσφατη φοροεπιδρομή της κυβέρνησης σε βάρος των φτωχών εισοδημάτων (αύξηση Φ.Π.Α. που έφερε νέες ανατιμήσεις σε όλα τα προϊόντα, πρόσθετοι φόροι στα τσιγάρα, στα ποτά κ.α.). Η υπόσχεση της Ν.Δ. για αύξηση του βασικού μισθού μας κατά 140 ευρώ (που ούτε κατά διάνοια ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας), αθετήθηκε και αυτή. Το προεκλογικό «άμεσα» μετατράπηκε «σε βάθος 4ετίας»!
* Τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα διαρκώς συρρικνώνονται, ανακοινώθηκαν νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωση των συντάξιμων αποδοχών με βάση τις αποφάσεις της Ευρ. Ένωσης και της πρόσφατης εαρινής συνόδου.
* Η νέα αντιπυρική περίοδος έφτασε και οι τρομακτικές ελλείψεις σε προσωπικό καθιστούν όχι μόνο μεσαιωνικό το εργασιακό καθεστώς και αυτής της περιόδου, αλλά και επικίνδυνο για τη σωματική και ψυχική μας ακεραιότητα.


Η πολιτική της μη κάλυψης των κενών συνεχίζεται και από τη σημερινή κυβέρνηση, άρα μόνο τυχαία δεν είναι. Εντάσσεται στη πολιτική και τις γενικότερες αποφάσεις της Ευρ. Ένωσης που οδηγούν στη διάλυση των κατακτημένων εργασιακών σχέσεων, του 8ώρου, στην αντικατάσταση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς από τη μερική απασχόληση. Στο χώρο μας εκφράζεται με 3500 κενά, με τη χρήση της εποχικής απασχόλησης εργαζομένων χωρίς δικαιώματα.

Συνάδελφοι,
Ας αναρωτηθεί ο καθένας από εμάς. Τι έκανε για όλα αυτά η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας; Πως αντέδρασε; Με ποια ενημέρωση, με ποια αιτήματα οργάνωσε την απάντηση του κλάδου όπως είχε υποχρέωση; Εμείς απαντάμε καθαρά.

- Αυξήσεις με βάση τις ανάγκες δεν διεκδίκησε καν. Διαπραγματεύτηκε τα ψίχουλα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση
- Στο ζήτημα του βαρέως - ανθυγιεινού και επικινδύνου, η διαστρέβλωση του αιτήματος και η επιδοματική «διεκδίκηση» που ακολούθησε, διευκόλυνε τη κυβέρνηση και «έθαψε» το περιεχόμενο και την ουσία του αιτήματος με τα γνωστά αποτελέσματα.
- Στο ζήτημα της κάλυψης των κενών και της εργασιακής ομηρίας δεν έκανε στη κυριολεξία τίποτα. Από το 2000 έχουν να γίνουν προσλήψεις. Η θερινή περίοδος έφτασε και η ηγεσία της Ομοσπονδίας σιωπά! Τους προκαλούμε λοιπόν. Ας κάνουν απολογισμό μπροστά σε όλους σας. Ας απαντήσουν. Που έφτασαν με την αδράνειά τους το κλάδο; Που τον οδηγούν οι πρακτικές του υποτακτικού «συνδικαλισμού»;
Το συνδ. κίνημα του κλάδου, η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας, ενώ θα έπρεπε να αγωνίζεται για τα δικαιώματά μας, έχει μετατρέψει την Ομοσπονδία σε χώρο ρουσφετιού και «εξυπηρέτησης», πράγματα ασυμβίβαστα με τη συνδικαλιστική ιδιότητα. Έχει γίνει αποκλειστική δραστηριότητα των «συνδι-καλιστών», ως μοναδικός τρόπος για να εξασφαλίζουν εκλογική στήριξη και να κάθονται στο σβέρκο μας. Αυτή είναι και η μοναδική τους προσφορά.

Η πείρα δείχνει για άλλη μια φορά τις αρνητικές συνέπειες , την επικινδυνότητα αυτής της πολιτικής. Το ότι δεν σταματά χωρίς τη δική μας αντίδραση, χωρίς την δράση για την αγωνιστική αναδιοργάνωση του συνδικαλιστικού μας κινήματος.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!!
Ήρθε η ώρα να ακουστεί η δική μας φωνή. Η φωνή του πυροσβέστη. Αυτού που βάζει στη πλάτη του τα βάρη και τις συνέπειες αυτής της πολιτικής.
Δεν ανεχόμαστε άλλο την κοροϊδία, την εγκατάλειψη, την αναγωγή του συνδικαλισμού σε βοηθητικό μηχανισμό κάθε κυβέρνησης για το πέρασμα αυτής της πολιτικής στις πλάτες μας. Τα συνδικαλιστικά δικαιώματα κατακτήθηκαν για να μπορούμε να υπερασπιζόμαστε και να διευρύνουμε τις κατακτήσεις μας, και όχι για να μετατρέπονται σε άλλοθι (μέσω των συμβιβασμένων «συνδικαλιστών» μας), για την επιβολή σε βάρος μας αυτής της πολιτικής.

Συνάδελφοι

Μπροστά σε όλα αυτά η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση δεν κάθησε με σταυρωμένα τα χέρια. Δεν έμεινε αμέτοχη και αδρανής. Αποκάλυψε τα μέτρα που ετοιμάστηκαν και εφαρμόζονται σήμερα σε βάρος μας. Σε δύσκολες συνθήκες πήρε αγωνιστικές πρωτοβουλίες ενημέρωσης και κινητοποίησης των εργαζομένων.
Θεωρεί πως τώρα ήρθε ο καιρός, ωρίμασε η ανάγκη νέων αγωνιστικών δραστηριοτήτων.
Παίρνουμε τη πρωτοβουλία-κάλεσμα αγωνιστικής συσπείρωσης με στόχο να περάσει η υπόθεση του αγώνα για τα δικαιώματά μας, στα δικά μας χέρια. Για να παρθούν αγωνιστικές πρωτοβουλίες αντίστασης και διεκδίκησης.
Σε αυτή την αγωνιστική πρωτοβουλία έχει θέση κάθε συνάδελφος που βλέπει τα σημερινά αδιέξοδα , την επερχόμενη ακόμα μεγαλύτερη όξυνση των προβλημάτων, που θέλει να βοηθήσει στην ανάπτυξη της πάλης, που δεν ανέχεται τη χειραγώγηση του συνδικαλιστικού κινήματος από δυνάμεις που, όχι μόνο έχουν ευθύνες για την επιδείνωση του βιοτικού μας επιπέδου, αλλά και για τη διαλυτική κατάσταση που επικρατεί στις πρωτοβάθμιες ενώσεις και στην Ομοσπονδία. Για τον εκφυλισμό, την απαξίωση και τη κατασυκοφάντηση του συνδικαλιστικού μας δικαιώματος.

Προχωρούμε στην έκδοση της εφημερίδα μας που αποτελεί ένα βήμα προβληματισμού προβολής και αγωνιστικής διεκδίκησης λύσεων στα προβλήματά μας. Ένα βήμα ανοιχτό σε κάθε συνάδελφο που αγωνιά γι’ αυτά. Που θέλει να βγουν από την αφάνεια και την αποσιώπηση. Θα είναι φιλόξενη σε κάθε πρόβλημα που μας απασχολεί και πρέπει να προωθηθεί.
Η εφημερίδα αυτή θέλουμε να γίνει μέσο για την ανάπτυξη του αγώνα. Για να έρχονται στο φως τα προβλήματα, να φωτίζονται οι συνέπειές τους σε βάρος μας και κυρίως για την ανάπτυξη και το συντονισμό της πάλης μας. Για τη προβολή και διεκδίκηση σύγχρονων αιτημάτων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας.

Αγαπητοί συνάδελφοι
Η σκόπιμη αδράνεια των ΠΑΣΚΥΠΣ - ΔΑΚΥΠΣ στην οποία έχουν οδηγήσει από κοινού και διαδοχικά τα σωματεία μας, πρέπει να καταδικαστεί έμπρακτα. Η αγανάκτηση για τη κατάσταση αυτή δεν πρέπει να μένει στα λόγια. Πρέπει να μεταφραστεί σε δράση, σε πρωτοβουλία για συσπείρωση με αντικείμενο τα οξυμένα προβλήματα της λιτότητας, της έλλειψης προσωπικού που φέτος οι συνθήκες γίνονται πολύ πιο δύσκολες και επικίνδυνες για τη σωματική μας ακεραιότητα.
Πρέπει να μπει φραγμός. Δεν πάει άλλο! Η Εφημερίδα αυτή ας είναι το πρώτο βήμα αγωνιστικής ανάτασης του συνόλου των εργαζόμενων του κλάδου. Το πρώτο αλλά σημαντικό βήμα για να ταράξουμε τα λιμνάζοντα νερά και το βούρκο στον οποίο κολυμπούν οι κάθε λογής συμβιβασμένοι.

Για να γίνει το πρώτο βήμα για τη μαζική καταδίκη του κυβερνητικού συνδικαλισμού τις συνέπειες του οποίου πληρώνουμε όλοι μας ακριβά. Για τον απεγκλωβισμό και τη καταδίκη ΔΑΚΥΠΣ - ΠΑΣΚΥΠΣ στο χώρο, που αποτελούν βοηθό για την επιβολή στις πλάτες μας αυτής της πολιτικής ο καθένας με τον τρόπο του και τη κυβέρνησή του!

Συνάδελφοι
Η αγωνιστική ανασύνταξη του συνδικαλιστικού μας κινήματος, η έκδοση μιας εφημερίδας που ανταποκρίνεται σ’ αυτό το σκοπό, δεν αποτελεί δική μας επινόηση και ιδιοτροπία. Αποτελεί τη μοναδική διέξοδο στα οξυμμένα προβλήματα και στην α γωνιστική παρέμβαση που απαιτούν. Γ’ αυτό θα στηριχτεί σε σας, στη δική σας ανταπόκριση, στις καταγγελίες σας, στις διαμαρτυρίες σας, στην οικονομική σας στήριξη.

Είμαστε σίγουροι ότι θα ανταποκριθείτε γιατί αυτό αποτελεί μια ανάγκη που αφορά όλους. Είναι μια ανάγκη των καιρών.