ΤΗΣ   ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ  ΣΤΙΓΜΗΣ   

ΟΙ … ΑΛΧΗΜΙΣΤΕΣ  

 

 

 Αυτός θα μπορούσε να ήταν ένστολε συνάδελφε ο τίτλος της φαρσοκωμωδίας που παίχτηκε τις τελευταίες μέρες με πρωταγωνιστές τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, το Οικονομικό Επιτελείο της Κυβέρνησης και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές μας ηγεσίες.

Πως αλλιώς θα μπορούσες να χαρακτηρίσεις όλους αυτούς που μέρες τώρα προσπάθησαν να πλασάρουν στην κοινή γνώμη και σε όλους εμάς τον μπρούτζο για χρυσάφι;

Το έργο δεν είναι σημερινό, είχε αρχίσει από τον καιρό που οι ίδιοι εργατοπατέρες με την προηγούμενη κυβέρνηση έστηναν αντίστοιχα σκετσάκια για να μας κάνουν να αποδεχτούμε ευκολότερα και με ανακούφιση την όποια λύση εξυπηρετούσε την σφιχτή οικονομική πολιτική επιβάλουν οι κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στηρίζουν με χέρια και με πόδια και τα δύο μεγάλα κόμματα.

Και η λύση κατ’ αυτούς στο πρόβλημα που λεγόταν αναγνώριση του επαγγέλματος ως επικίνδυνου βαρύ και ανθυγιεινού ήταν η λεγόμενη «εναλλακτική λύση».

Η χορήγηση δηλαδή ενός επιδόματος και μιας άνευ συνταξιοδοτικής σημασίας εξαιτίας των αντιασφαλιστικών νόμων για την πλειοψηφία των εργαζομένων πλασματικής πενταετίας, που συν τις άλλοις παρ’ ότι είναι δεδουλευμένη από την μη εφαρμογή του πλήρες πενθημέρου και παρά τις υποσχέσεις τους ότι δεν θα πληρώνεται, μέσα από τις διατάξεις του σχετικού συνταξιοδοτικού σχεδίου νόμου προβλέπεται το αντίθετο.

Τότε, ένας άλλος «καλός» Υπουργός Δημόσιας Τάξης τον Ιούνιο του 2003 υπερασπιστής των δίκαιων αιτημάτων μας πάσκιζε για το καλό μας και μόλις είχε ανακοινώσει με ένα Δελτίο Τύπου την αναγνώριση αντικαταστάθηκε από την κυβέρνηση γιατί ο τότε «κακός» υπουργός Οικονομικών δεν συμφωνούσε.

Και από τότε μέχρι σήμερα δεν πασχίζουν για τίποτε άλλο παρά για να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι τα 0,47 ευρώ την ημέρα που « πετύχανε » το 2005 και τα 0,07 ευρώ την ημέρα που διεκδικούνε επιπλέον τώρα (αυτό είναι το ποσό που θα προκύπτει ως αύξηση κάθε χρόνο από το 2009 και μετά  εάν ικανοποιηθεί το «σημαντικό» αίτημα τους που τους οδήγησε στην αναστολή των κινητοποιήσεων παραμονές της Διεθνούς έκθεσης, στην όγδοη συνολικά αναστολή) δεν είναι αυτό που πραγματικά είναι, αλλά είναι η βάση για να γίνουμε επενδυτές του χρηματιστηρίου. 

Για τον λόγο αυτό μιλάνε με ποσά εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν το σύνολο των εργαζομένων στους τρεις κλάδους και τον Στρατό και αποφεύγουν να πουν τι ακριβώς αντιστοιχεί στο κάθε εργαζόμενο το επίδομα.

Αξιοποιούν αυτήν την ασάφεια για να σπείρουν μεταξύ των εργαζομένων την διχόνοια «γιατί αυτοί και όχι και εμείς» με στόχο την ακόμη μεγαλύτερη περιχαράκωση μεταξύ των εργαζομένων των τριών κλάδων με το υπόλοιπο εργατοϋπαλληλικό κίνημα. 

Ανοίγουν τον δρόμο για την πλήρη εξουδετέρωση του αγωνιστικού διεκδικητικού συνδικαλισμού στην συνείδηση των εργαζομένων ως του μόνου όπλου που διαθέτουν για να αναβαθμίζουν την θέση τους, σπέρνοντας την αυταπάτη ότι μπορούν να περιμένουν στον καναπέ τους πότε θα έρθει ο «μεσσίας» Υπουργός που θα συγκρουστεί για αυτούς και το δίκιο τους.

Χρησιμοποιούν τον συνδικαλισμό όχι ως μέσον διεκδίκησης αλλά ως μέσον παρέμβασης στις εσωκομματικές διεργασίες για την στήριξη του ενός ή του άλλου πολιτικού και παραπλάνησης των εργαζομένων για την ασκούμενη πολιτική. Και αυτά όλα γιατί; Γιατί δυστυχώς ακόμα τους ανεχόμαστε συνάδελφοι;

Ανεχόμαστε τον εμπαιγμό τους και την ταπείνωση που μας επιβάλουν να υποστούμε όταν αυτοί δηλώνουν εξ ονόματος όλων μας ότι είναι ικανοποιημένοι με τα 0.07 ευρώ την ημέρα, αντί να τους «αποδεσμεύσουμε» για να μην έχουν κανένα ηθικό πρόβλημα ότι μας εγκατέλειψαν για να αφοσιωθούν πλήρως στα ινδάλματα τους και τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.

 

Συνάδελφε

Αστυνομικέ - Πυροσβέστη - Λιμενικέ  

 

Η Ε.Α.Κ.Π. για μία ακόμη φορά απευθύνει ΚΑΛΕΣΜΑ συσπείρωσης στους εργαζόμενους και των τριών κλάδων για την δημιουργία ενός κοινού αγωνιστικού πόλου που θα παλέψει για την ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων μας χωρίς συμβιβασμούς και ταλαντεύσεις στην βάση του διεκδικητικού πλαισίου που έχει καταθέσει από την κινητοποίηση της 24ης Ιουλίου του 2006.

Δεν πρέπει να υπάρχουν πλέον αυταπάτες ότι μέσα από τις ημιτασιόν κινητοποιήσεις που κάθε φορά εξαγγέλλουν ή της στημένες διαπραγματεύσεις που πραγματοποιούν τα σημερινά προεδρεία των Ομοσπονδιών και Ενώσεων των Αξιωματικών των τριών κλάδων θα υπάρξει αποτέλεσμα για τα χρονίζοντα και σοβαρά προβλήματα μας.

Προσέξτε πόσο αποκαλυπτικός είναι ο Υπ. Δημόσιας Τάξης μέσα από τις δηλώσεις του ότι: Το «κόστος είναι μικρό» (η πικρή αλήθεια), αλλά το «όφελος μεγάλο» (η μεγάλη αλήθεια) για την κυβερνητική πολιτική εννοεί φυσικά, αφού με αλχημείες και με την συναίνεση των εργατοπατέρων καταφέρνει η κυβέρνηση με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια:

Με τα ψίχουλα να παρουσιάζει φιλεργατικό πρόσωπο.

Από την περικοπή των δεδουλευμένων μας και την μη απόδοση του πραγματικού αντιτίμου της εργασίας μας να αποταμιεύει μεγαλύτερα κονδύλια για να τα χαρίζει στο μεγάλο κεφάλαιο μέσα από τους λεγόμενους «Αναπτυξιακούς Νόμους».  

 

ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ

ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ

ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ  ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ  ΑΝΑΛΥΣΗ

 

Επίδομα ειδικών συνθηκών  

Το επίδομα αρχικά είχε δοθεί ως εξής: 8% επί του βασικού μισθού του Ανθυποπυραγού που ίσχυε το 2005 δηλαδή 8% Χ 720 = 57,60 σε τέσσερις ετήσιες δόσεις 2% η κάθε δόση δηλαδή: 14,40 το 2005 - 28,80 το 2006 - 43,20 το 2007 και  57,60 το 2008. 

Όταν ολοκληρωθεί η χορήγηση και τις τέταρτης δόσης του επιδόματος ειδικών συνθηκών το 2008 και φθάσει στα 57,60 ευρώ έτσι όπως αρχικά είχε συμφωνηθεί, με την νέα συμφωνία θα συνεχίσει το επίδομα να αυξάνεται ακολουθώντας τον βασικό μισθό του Ανθυποπυραγού όποτε η αύξηση θα διαμορφωθεί κάπως έτσι:

Αν πάρουμε ως δεδομένο ότι οι αυξήσεις με τις

 

ποιο αισιόδοξες προοπτικές που θα δίνονται κάθε χρόνο βάση της εισοδηματικής πολιτικής θα κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα που δίνεται τα δύο τελευταία χρόνια  3.6% για το 2005  και 3% για το 2006, μέσο όρο 3,3%, τότε το 2009 ο Β.Μ. του Ανθυποπυραγού θα διαμορφωθεί  περίπου  στα 846 ευρώ. (Ο βασικός μισθός το 2006 είναι 768 Χ 3,3% = 793 θα γίνει για το 2007. Για το 2008 θα γίνει 793 Χ 3.3% =819. Για το 2009 θα γίνει 819 Χ 3,3% = 846).

Άρα το επίδομα θα γίνει για το 2009 που θα αρχίσει να ακολουθεί το ύψος του Β.Μ. του Ανθυποπυραγού θα ανέλθει στα 67,68 ευρώ. (846 Χ 8% = 67,68) Θα αυξηθεί δηλαδή αρχικά και μόνο τότε κατά 10,08 ευρώ μηνιαίως 0,34 ευρώ ημερησίως (67,68 - 57,60 του 2008  = 10,08).

Από το 2010 και για κάθε επόμενο χρόνο και εάν φυσικά αυξάνεται ο Β.Μ. του Ανθυποπυραγού στα ίδια επίπεδα με τον προηγούμενο μέσο όρο 3,3 % θα γίνει το επίδομα  69,92 ευρώ (846 Β.Μ. 2009 Χ 3,3 % = 874 ο Β.Μ. για το 2010 άρα 874 Χ 8% = 69,92) Δηλαδή  69,92 - 67,68 = 2,24 ευρώ

Με σταθερή βάση λοιπόν ότι η εισοδηματική πολιτική θα κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα, για κάθε νέο έτος η αύξηση του επιδόματος θα κυμαίνεται στα 2,24 ευρώ μηνιαίως ή 0,07 ευρώ ημερησίως.

Να για ποια λύση και ποιες αυξήσεις στο αίτημα για την αναγνώριση του επικίνδυνου και ανθυγιεινού παλεύουμε εδώ και 5 χρόνια συνάδελφοι !!