ΝΕΑ  ΑΠΟ  ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ Ν. ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ

                                                                                                                 του Αρχ/στη Ζαμπάτη Σπυρίδωνα

Υποψήφιος Συμβουλίου Μεταθέσεων

                                                                                                               Πυρ/στων-Υπαξ/κων-Πυρ/μων

 

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κλιμάκιο Βασιλικής είναι τα εξής:

Το κτήριο που στεγάζεται το Π.Κ Βασιλικής είναι το παλιό δημοτικό σχολείο το οποίο επιδιορθώθηκε από το δήμο Απολλωνίων στον οποίο και ανήκει και έγινε ανθρώπινο με την εθελοντική εργασία του μόνιμου προσωπικού.

Στο διάστημα των επτά χρόνων που υπηρετεί η 66η σειρά Πυροσβεστών ουδέποτε έχει γίνει καθαρισμός εσωτερικών ή εξωτερικών χώρων από καθαρίστρια ή ειδικό συνεργείο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, όπως πάντα να επιβαρυνόμαστε και με αυτό εγώ και οι συνάδελφοι μου, δηλαδή να καθαρίζουμε όσο αυτό είναι δυνατόν, να βάφουμε, να κλαδεύουμε για να μην καταντήσει ο χώρος εργασίας μας ΖΟΥΓΚΛΑ,

Συχνά κάνουν την εμφάνισή τους τρωκτικά, ζωύφια τα οποία περιφέρονται στους χώρους συγκέντρωσης των υπαλλήλων προσπαθώντας εμείς οι ίδιοι και με δικά μας έξοδα να τα καταπολεμήσουμε. Φυσικά ποτέ δεν έχει γίνει απολύμανση στο χώρο με αποτέλεσμα οι «συγκάτοικοι» με το γκριζωπό τρίχωμα και τις μαύρες ουρές  να κάνουν συχνά πασαρέλα για να μας θυμίζουν την αδιαφορία κάποιων.

Το εν λόγω Π.Κ έχει αρκετά μεγάλο τομέα ευθύνης μέσα στον οποίο εντάσσεται και ο σκουπιδότοπος του δήμου που βρίσκεται πλησίον του χωριού Δράγανος σε απόσταση 19 χλμ από το κλιμάκιο. Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο ο συγκεκριμένος σκουπιδότοπος πληροί τις προϋποθέσεις π.χ. περί ΧΥΤΑ αλλά αυτό που γνωρίζουμε καλά είναι ότι δεν φυλάσσεται ο χώρος και δεν υπάρχει περίφραξη παρά μόνο μια μεταλλική δεξαμενή ύδατος.

Το καλοκαίρι αλλά ακόμη και την χειμερινή περίοδο  καλούμαστε από πολίτες που δυσανασχετούν από τους καπνούς καθώς και από πλοία που βρίσκονται εν πλω να επέμβουμε για κατάσβεση φωτιάς στο συγκεκριμένο σκουπιδότοπο. Πράγματι τα πυρ/κα οχήματα αναχωρούν για το αναφερόμενο συμβάν. Πολλές φορές φθάνοντας και μετά από αυτοψία έχει διαπιστωθεί  ότι η πυρκαγιά έχει επεκταθεί πέραν του χώρου. Όταν όμως χρειάζεται να εμφανιστούν οι αρμόδιοι, τα χωματουργικά ή άλλα μηχανήματα του Δήμου, λίγες είναι οι φορές που σπεύδουν εγκαίρως με αποτέλεσμα να αναμένουμε ώρες στο συμβάν, χωρίς να μπορούμε να επέμβουμε άμεσα, εισπνέοντας δηλητηριώδεις καπνούς και ερχόμενοι σε επαφή με μολυσμένα έντομα μη ξεχνώντας βέβαια το κίνδυνο που διατρέχουμε από εκρήξεις διαφόρων αντικειμένων. Σημειωτέον είναι, ότι στο συγκεκριμένο χώρο δεν είναι δυνατή η επικοινωνία με το Π.Κ. Μέσω ασυρμάτου και είναι δύσκολη μέσω κινητών τηλεφώνων λόγω έλλειψης σήματος.

Διερωτώμαι λοιπόν αν το διάστημα αυτό υπάρξει φωτιά σε κατοικία ή άλλο σοβαρό συμβάν η δέσμευση του οχήματος ή καθυστέρηση επέμβασής μας (διότι δεν υπάρχει πάντα η ευχέρεια να μένει στο σταθμό η απαιτούμενη δύναμη) θα αποβεί μοιραία και καταστροφική για κάποιους πολίτες εξαιτίας του ότι κάποιοι αδιαφορούν και κωφεύουν.

Ρωτώ λοιπόν δεν μας υπολογίζουν ως υπαλλήλους, ως ανθρώπους; Γιατί δεν σφίγγουν τα λουριά σ΄ αυτούς που πρέπει αλλά ξέρουν μόνο να τιμωρούν υπαλλήλους πολύ εύκολα; Σε ερωτήσεις μας γιατί υπάρχει συνεχώς πρόβλημα στο σκουπιδότοπο την μια μας απαντούν ότι δεν γνωρίζουν της αιτίες ανάφλεξης των σκουπιδιών και την άλλη ότι οι ίδιοι προχωρούν στην καύση των σκουπιδιών προκειμένου να αποφευχθεί η συγκέντρωση πολλών από αυτά. Επιτρέπεται άραγε αυτό; Τα συμπεράσματα δικά σας..

Ένα άλλο πρόβλημα για το οποίο ενημερώθηκε προσωπικά ο αρμόδιος Περιφερειάρχης παρουσία και του διοικητή της Π.Υ Ν. ΛΕΥΚΑΔΑΣ σε επίσκεψή του πρώτου στο κλιμάκιο Βασιλικής είναι η συντήρηση αγρο-τικών - δασικών δρόμων στην περιοχή. Κατά καιρούς σε ελέγχους που έχουν διεξαχθεί από την υπηρεσία μας, έχει διαπιστωθεί σωρεία προβλημάτων και έχουν συνταχθεί σχετικές αναφορές. Ορισμένοι δρόμοι είναι αναγκαίο να καθαριστούν, όπως αναγκαία είναι και η διαπλάτυνση τους προκειμένου να είναι δυνατή η διέλευση και η αναστροφή των οχημάτων. Οι περισσότεροι χώροι αναστροφής ή δεν επαρκούν ή δεν υπάρχουν καθόλου ή το όχημα πρέπει να διανύσει μεγάλη απόσταση προκειμένου να γυρίσει, με κίνδυνο έτσι σε περίπτωση συμβάντος να εγκλωβιστεί το όχημα , ακόμη και να θρηνήσουμε θύματα. Υποσχέσεις πήραμε, έργα δεν είδαμε.

Στο αγώνα μας βρίσκουμε στήριξη και ενημέρωση στην ΕΑΚΠ.  ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ...

Τώρα γνωρίζω και αν δεν γνωρίζω μαθαίνω για να συνεχίσω να μάχομαι για τα δικαιώματα μας, δεν υπάρχουν βαθμοί μεταξύ μας και χρώματα, αλλά κοινά προβλήματα που χρήζουν άμεσης λύσης.

Ας ενωθούμε σαν μια γροθιά γιατί μόνο τότε δεν θα μας σπάσουν και μόνο τότε θα κερδίσουμε αυτά που δικαιούμαστε. Να θυμάστε είμαστε συνάδελφοι με κοινά προβλήματα, υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα. Δεν είμαστε υπέρ αυτών που κάθονται σε δερμάτινες καρέκλες, στηρίζουμε και αγωνιζόμαστε για τους πυροσβέστες που από κάθε πόστο δουλεύουν για την εξυπηρέτηση του πολίτη και όχι μόνο. Για τους πυροσβέστες με την μουτζουρωμένη φόρμα και τα γεμάτα από τον καπνό ρουθούνια … για τους συνάδελφούς μας.

Η μάχη της πένας θα συνεχιστεί όσο υπάρχει μελάνι και θα υπάρχει μελάνι, γιατί το μελάνι είστε εσείς, εμείς οι πυροσβέστες.

Συνάδελφοι, σας ευχαριστώ και σας ΚΑΛΩ στον από κοινού ΑΓΩΝΑ με αυτούς που αγωνίζονται και στηρίζουν πραγματικά τους Πυροσβέστες χωρίς βαθμούς και χρώματα.