Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α 

ΚΑΤΑ ΤΗΣ  ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ  ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΕΝΑΝΤΙΑ  ΣΤΟΥΣ  ΛΑΟΥΣ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ  ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

 

 

Η Ε.Α.Κ.Π. αφουγκραζόμενη την μεγάλη αγανάκτηση και τον αποτροπιασμό που προκάλεσε η εγκληματική επέμβαση του Ισραήλ στο ανεξάρτητο κράτος του Λιβάνου και η συνεχιζόμενη σφαγή του παλαιστινιακού Λαού, μέσω του ΙΝΤΕΡΝΕΤ απηύθυνε κάλεσμα σε όλους όσους επισκέπτονται την σελίδα της για την στήριξη  ενός αντίστοιχου καταδικαστικού ψηφίσματος.

Η ανταπόκριση ήταν πολύ μεγάλη, γεγονός που υποδηλώνει τα φιλειρηνικά συναισθήματα του λαού μας  και αναδεικνύει παράλληλα την ηθική υποχρέωση που έχουμε όλοι οι συνδικαλιστικοί φορείς να μην αδρανούμε απέναντι σε τέτοιου είδους ενέργειες που πλήττουν καίρια τα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

 

·  ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ με τον πιο έντονο τρόπο το απάνθρωπο αιματοκύλισμα ενός ακόμη Λαού που αντιστέκεται στην επιβολή της νέας τάξης πραγμάτων και που προσπαθούν να το επιβάλουν αυτή την φορά με την στρατιωτική μηχανή του χωροφύλακα της Μέσης Ανατολής το Ισραήλ.

·   ΚΑΛΟΥΜΕ την κυβέρνηση του Ισραήλ, την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών και τις κυβερ-νήσεις των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να σταματήσουν εδώ και τώρα  αυτόν τον πόλεμο. 

·  ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους λαούς του κόσμου να πιέσουν με τους αγώνες τους τις κυβερ-νήσεις των χωρών τους προς την κατεύθυνση αυτή.

· Δεν είναι δυνατόν η ανθρωπότητα να ανέχεται άλλες ανθρωποθυσίες χάριν των συμφερόντων των πολυεθνικών.

·  Ο αφοπλισμός των χεριών των φονιάδων μικρών παιδιών και άμαχου πληθυσμού πρέπει να  γίνει άμεσα.

· Δεν πρέπει κανένας άνθρωπος να κοιμάται ήσυχος και απλά να συμπονάει τους κατατρεγ-μένους του σήμερα γιατί θα έρθει στην θέση αυτή αύριο.

· Δεν ησυχάζουν - Δεν χορταίνουν όσο ανθρώπινο αίμα και εάν κυλήσει. Η κυνικότητα τους μπροστά στην ανθρώπινη δυστυχία δεν μπορεί να μην εξοργίζει κάθε έναν από εμάς. 

· Για αυτό συστρατευόμαστε όλοι εμείς που θέλουμε έναν κόσμο ειρηνικό χωρίς πολέμους και δυστυχία για τους Λαούς ενάντια σε όλους αυτούς που θέλουν να ναρκοθετήσουν το μέλλον της ανθρωπότητας το μέλλον των παιδιών μας και: 

 

ΖΗΤΑΜΕ

 

· Άμεση κατάπαυση του πυρός χωρίς όρους.

· Σεβασμό των εδαφικών συνόρων  του Λιβάνου και των κυριαρχικών του δικαιωμάτων.

· Λευτεριά στον δοκιμαζόμενο Λαό της Παλαιστίνης και απελευθέρωση όλων των κρατουμένων Παλαιστινίων από το καθεστώς του Ισραήλ.  

· Άμεση ανθρωπιστική βοήθεια στον Λιβανέζικο και Παλαιστινιακό Λαό.

· Να αποδοθούν ευθύνες στους εγκληματίες πολέμου για τα εγκλήματα τους σε βάρος του άμαχου πληθυσμού και για την καταστροφή των υποδομών  της χώρας του Λιβάνου.  

· Η Ελληνική Κυβέρνηση να πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ της άμεσης κατάπαυσης του πυρός χωρίς όρους και να μην στείλει ούτε ένα φαντάρο υπό το πρόσχημα της ειρηνευτικής δύναμης.


ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΤΟΧΗΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΙΡΑΚ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ!