Εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια Μεταθέσεων

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών καλεί όλους τους συναδέλφους να υπερψηφίσουν το Ψηφοδέλτιο της  με σκοπό:

Να συμμετέχει εκπρόσωπος της στο υπηρεσιακό συμβούλιο μεταθέσεων για να αποκτήσει επιτέλους για πρώτη φορά ουσιαστικό νόημα αυτός ο θεσμός που κατακτήθηκε με αγώνες.

Να καταδικάσουν με την ψήφο τους τις παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού  ΔΑΚΥΠΣ & ΠΑΣΚ Π. που είναι συνυπεύθυνες για την τραγική κατάσταση των εργασιακών μας δικαιωμάτων. 

Καθώς επίσης και τους δήθεν «ακομμάτιστους υπερα-σπιστές» των χαμηλόβαθμων που χρόνια τώρα με την υποκριτική και διασπαστική τους τακτική αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους από το ποιες είναι οι πραγματικές αιτίες των προβλημάτων τους. Βοηθώντας στην ουσία με τον τρόπο τους να διαιωνίζεται το στρατιωτικοποιημένο μοντέλο λειτουργίας του Π.Σ. κάτι που η ψήφιση του νέου αντιδραστικού νόμου και θεσμικά επιβάλλει. 

Να βάλουν φρένο με την ψήφο τους στο αλισβερίσι που γίνεται σε βάρος των δικαιωμάτων τους, σταματώντας εδώ και τώρα το ρουσφετολογικό όργιο των κάθε φορά κυβερνητικών συνδικαλιστών, προστατεύοντας μ’ αυτόν τον τρόπο την αξιοπρέπεια και την υπόληψη τους.

Η  Ε.Α.Κ.Π ζητά από τους συναδέλφους πριν ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα:

· Να σκεφτούν ότι τα υπηρεσιακά συμβούλια μεταθέσεων δεν μπορεί να αποτελούν μέρος του μηχανισμού εκμαυλισμού συνειδήσεων, αλλά να γίνουν μετερίζι υπεράσπισης και εδραίωσης της αξιοκρατίας.

 

· Να θυμηθούν ότι αυτές οι παρατάξεις που έκαναν και κάνουν τα στραβά μάτια σε όποια τροποποίηση αφαιρούσε δικαιώματα και γύριζε τον κανονισμό μεταθέσεων στην προ της ύπαρξής του εποχή, όπως με το Π.Δ. 145/2002 και με το Π.Δ. 17/2006, δεν μπορεί να εξαγνίζονται μέσα από μικροεξυπηρετήσεις με αποσπασούλες. 

· Να αναλογιστούν ότι κάθε παραβίαση του κανονισμού που περνά με την ανοχή μας σήμερα θα επιστρέψει σαν οδοστρωτήρας αύριο για να ισοπεδώσει ότι θεσμοθετημένο δικαίωμα έμεινε όρθιο.

· Να σταματήσουν τον εκφυλισμό και την καταρράκωση του κανονισμού μεταθέσεων από τις συνεχόμενες καταστρατηγήσεις γιατί είναι σίγουρο ότι δεν είναι μακριά η ώρα που θα χρησιμοποιήσουν σαν άλλοθι την κατάντια του, προκειμένου να τον καταργήσουν όταν πλέον δεν θα είναι χρήσιμος  σαν εργαλείο ποδηγέτησης  αντιδράσεων.

Για τους λόγους αυτούς γίνεται λοιπόν ακόμη ποιο επιτακτική  η ανάγκη για την όσο δυνατόν μεγαλύτερη ενίσχυση της Ε.Α.Κ.Π. μέσα από τις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια Μεταθέσεων.

 

 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

 Το ψηφοδέλτιο της Ε.Α.Κ.Π. έρχεται όμως και σαν απάντηση σε όλους αυτούς που ενώ είναι αποκλειστικά αυτοί υπεύθυνοι για την κατάντια του συνδικαλιστικού κινήματος στον κλάδο μας, προσπαθούν να την χρεώσουν στην υποτιθέμενη αδιαφορία των νέων συναδέλφων. Να λοιπόν η απάντηση, οι νέοι συνάδελφοι παίρνουν τα ηνία, μπαίνουν μπροστά και ζητάνε να τους δείξετε την εμπιστοσύνη σας για να παλέψουν για όλους μας .