Ημερομηνία17-11-2006
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ Ε.Υ.Π.Σ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ & ΡΟΔΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΕΙΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΝΗΣΟΥ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ 506/1999 ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ       
Μέλος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
ΕΔΡΑ ΡΟΔΟΣ
Διεύθυνση: Εθ. Δωδεκανησίων 44 Τηλ: 22410-23334 / 23333 
 Τηλ Προέδρου 6973357822                                                   ΠΡΟΣ: Ενώσεις Υπαλλήλων Πυρ/κού Σώματος     
   Τηλ Γεν. Γραμματέα    6977509943                                     ΚΟΙΝ: 1) Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ  
                                                                                                                 2) Συναδέλφους (πίνακες ανακοινώσεων)
 Αρίθμ. Πρωτ. 124                                                                                 3) Μ.Μ.Ε και Τύπο
 Ρόδος   16  / Νοεμβρίου / 2006
                    
                               Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Η Ένωσή μας συμμετείχε με παρουσία του Προεδρείου της (Πρόεδρος – Γραμματέας - Ταμίας) στην πανελλαδική ένστολη διαμαρτυρία που έγινε στην Αθήνα στις 31-Οκτώβρη και την 1η Νοέμβρη – 2006 με κύριο αίτημα να αποσυρθεί το Νομοσχέδιο – έκτρωμα για την «αναδιοργάνωση του Πυρ/κού Σώματος» που κατέθεσε η Κυβέρνηση και ψηφίστηκε τις απογευματινές ώρες της 1ης Νοεμβρίου - 2006.
            Η Ένωση μας εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρό της στην αντιπροσωπεία των Συνδικαλιστικών εκπροσώπων που εισήλθε στην Βουλή και επέδωσε το ψήφισμα με τις Προτάσεις των συμμετεχόντων εκλεγμένων εκπροσώπων Ενώσεων στις κοινοβουλευτικές ομάδες όλων των κομμάτων της Βουλής και παρακολούθησε την Συνεδρίαση μέχρι τη λήξη της.
            Καθ όλη τη διάρκεια της συζήτησης οι Κυβερνητικοί Βουλευτές δεν μπήκαν στην ουσία των αλλαγών που επιβάλλει το Νομοσχέδιο και ούτε έλαβαν υπ’ όψιν τους τις προτάσεις που καταθέσαμε ως εκπρόσωποι Συνδικαλιστικών Ενώσεων, αλλά ανάλωσαν τον χρόνο των ομιλιών τους σε επιφανειακά ζητήματα για την χρησιμότητα του Πυροσβεστικού Σώματος και έτσι το νομοσχέδιο ψηφίστηκε.
            Αποδείχτηκε από την συζήτηση ότι οι προβληματισμοί που αναπτύξαμε στην έγγραφη καταγγελία μας προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης είναι πραγματικοί όπως για παράδειγμα το ότι αποκαλύψαμε ότι το Π.Σ πλέον θα χρησιμοποιείται μαζί με το στρατό στις λεγόμενες «ειρηνευτικές αποστολές» για αυτό και η σπουδή για την οπλοφορία των Πυροσβεστικών Υπαλλήλων. Στο σημείο αυτό απάντησε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ κ. Χρύσης στην Αντιπολίτευση ότι πρέπει να πηγαίνουν οι Πυροσβέστες στις «ειρηνευτικές» αποστολές με τον Στρατό για να μην είναι η Χώρα μας απομονωμένη!!!!
 Οι Πυροσβέστες πλέον δεν είναι τακτικοί δημόσιοι πολιτικοί Υπάλληλοι και ο Υπουργός παρακάμπτοντας το κοινοβούλιο με διατάγματα θα καθορίζει τα πάντα στο Πυροσβεστικό Σώμα, όπως το ωράριο, το χρόνο εργασίας, τις μεταθέσεις, τις αποσπάσεις, την αποστολή του Σώματος. κ.λ.π.
Το Πυροσβεστικό Σώμα οδηγείται σε εργασιακό Μεσαίωνα και σε πλήρη στρατιωτικοποίηση των εργασιακών σχέσεων του προσωπικού του με την συμμετοχή του Προέδρου της Ομοσπονδίας μας κ. Πήλιουρα στην κατάρτιση του Νομοσχεδίου και του Προέδρου της Ένωσης των Αξιωματικών κ. Διαμαντή.
 Το παραδέχτηκε και ο Υπουργός Απαντώντας στην ερώτηση που του επιβλήθηκε στη Βουλή από βουλευτή της Αντιπολίτευσης ότι «δεν ρωτήθηκαν και δεν γνωρίζουν οι Συνδικαλιστικές Ενώσεις για το Νομοσχέδιο» και επίσης είπε ότι ο Αξιωματικός που ήταν μαζί του και τον συμβούλευε κατά την διάρκεια της συζήτησης είναι Συνδικαλιστής και Πρόεδρος των Αξιωματικών ( κ. Διαμαντής) και φυσικά πήρε την απάντηση από τον βουλευτή της Αντιπολίτευσης ότι αυτό είναι συνδιοίκηση και όχι Συνδικαλισμός.
Ναι Συνάδελφοι μαζί με την εργοδοσία λαμβάνουν μέρος στην Σύνταξη των Νομοσχεδίων που μας στέλνουν στον Μεσαίωνα και εκτός από «Συνδικαλιστές» είναι και σύμβουλοι του εργοδότη μας, του Υπουργού δηλαδή ακόμη και μέσα στη Βουλή (ο Πρόεδρος των Αξιωματικών ) δίνοντας το απαραίτητο άλλοθι στην εργοδοσία.
Κατά τα άλλα τώρα οι μεν ( Ε.Α.Π.Σ) κόπτονται τάχα για την «αθέτηση των υποσχέσεων και την μη υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων» όπως γράφουν στην τελευταία ανακοίνωση τους, φορώντας την μάσκα του «Συνδικαλιστή» εκφράζοντας αιτήματα και στέλνοντας ανακοινώσεις στις Υπηρεσίες για να ξεγελάσουν δημιουργώντας εντυπώσεις ενώ συμμετέχουν στον σχεδιασμό της εργοδοσίας για την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων μας και οι δε ( Προεδρείο Ομοσπονδίας) υμνούν τον εργοδότη μας Υπουργό Δημόσιας Τάξης με το υπ’ αρίθμ. 212 - 8/11/2006 Δελτίο Τύπου το οποίο αποτελεί όνειδος στα συνδικαλιστικά μας χρονικά και το καταδικάζουμε απερίφραστα.
Είναι ντροπή για συνδικαλιστές να προβάλλουν το σκηνικό που στήθηκε από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης για την «τάχα» ικανοποίηση των αιτημάτων μας, ως «σθεναρή στάση» δηλαδή για την χορήγηση 2,24 ευρώ το μήνα από το 2009 και μετά.!!!
Είναι ντροπή για Συνδικαλιστές να χρησιμοποιούν ακόμα και την φρασεολογία των εργοδοτών και της Κυβέρνησης με σκοπό να στηρίξουν τις επιλογές της εκφράζοντας την άποψη ότι …«τα αιτηματά μας ανταποκρίνονται στη λογική και στο μέτρο της οικονομικής κατάστασης της χώρας..», σαν να είναι εκπρόσωποι του Υπουργείου οικονομικών, των εργοδοτών δηλαδή.
 Τα δε αιτήματα που προβάλλουν είναι υποκριτικά διότι με την συμμετοχή τους στην κατάρτιση του Νομοσχεδίου συμβάλλουν στην περιχαράκωση και την σχεδόν εξάλειψη κάθε δυνατότητας να διεκδικηθούν εργασιακά δικαιώματα που έχουν σχέση με το εργατικό δίκαιο καθότι πλέον το Σώμα στρατιωτικοποιείται στο έπακρο και άρα η αμοιβές μας θα έχουν σχέση με το βαθμό που φέρουμε και όχι με την εργασία που προσφέρουμε.
 Μιλάνε για δήθεν «επαγρύπνηση» του συνδικαλιστικού κινήματος. Μα σε αντίθεση με ποιόν; Με τον Υπουργό που εξυμνούν στις ανακοινώσεις τους;. Για να διεκδικήσουν τι; Ποιόν νομίζουν ότι ξεγελούν πλέον;
Ας πάρουμε για παράδειγμα την πενταετία που προβάλλουν ως εναλλακτική λύση για την αναγνώριση του επαγγέλματος μας ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού και αθέτησαν την πραγματική διεκδίκησή του.
Είναι γνωστό ότι οι έχοντες διοριστεί μετά το 1993 θα λαμβάνουν σύνταξη ίση με το 2% του πραγματικού χρόνου υπηρεσίας δηλαδή στα 30 χρόνια θα παίρνουν το 60% (30Χ2%=60) υπολογιζόμενο στο μέσο όρο των μισθών της τελευταίας πενταετίας. Άρα περίπου το 55% της σύνταξης. Αν δηλαδή κάποιος σήμερα παίρνει περί τα 1400 ευρώ σύνταξη τότε θα πάρει 770 ευρώ.!!! Άρα ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ; Όταν είναι βέβαιο ότι θα παραμένει 30 χρόνια για να πάρει την μισή σύνταξη + 2 στρατός + 3 του Κονδύλη = 35/35 και επίσης για να πάρει την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μισθολογική προαγωγή; ( π.χ Πυράρχου). Ας σταματήσει πια η κοροϊδία.
Συνάδελφοι αν παραμείνουμε δέσμιοι αυτών των ηγεσιών και συνεχιστεί η ίδια κατάσταση στα εργασιακά μας ζητήματα, τότε έρχονται μαύρες μέρες για το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος.
Συνάδελφοι, το νομοσχέδιο πέρασε γιατί η εργοδοσία είχε με το μέρος της τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, ηγεσίες που δηλώνουν δημόσια ότι είναι «ο συλλογικός εκφραστής των Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος» αυτό γράφει στο συγκεκριμένο δελτίο τύπου το Προεδρείο της Ομοσπονδίας.
            Είναι καιρός Συνάδελφοι να δούμε τι και γιατί ψηφίζουν οι αντιπρόσωποι που εκλέγουν τα πρωτοβάθμια Σωματεία στην Ομοσπονδία. Είναι φανερό ότι η κυριαρχία της κομματικής ψήφου, το ρουσφέτι, και η συναλλαγή έφεραν αυτό το αποτέλεσμα που τώρα αφήνει το δρόμο ορθάνοιχτο για να περάσει ο εργασιακός μεσαίωνας και η στρατιωτικοποίηση στο Πυρ/κο Σώμα, τις συνέπειες των οποίων θα τις δούμε σύντομα.
Εμείς κάνουμε την πρόταση σε όλες τις Ενώσεις που προσανατολίζονται αγωνιστικά, τις Συνδικαλιστικές παρατάξεις, τους εκλεγμένους συνδικαλιστές στα Προεδρεία των Ενώσεων, για συντονισμό της δράσης μας και ανάληψη αγωνιστικών πρωτοβουλιών που να θέτουν τα πραγματικά μας αιτήματα και όχι τα «στημένα» από την εργοδοσία με εκτελεστές τους κυβερνητικούς Συνδικαλιστές.
Είναι ανάγκη να δημιουργηθεί η βάση πάνω στην οποία θα στηριχθεί ένα αγωνιστικό κίνημα μέσα από τις Ενώσεις και τις Συνδικαλιστικές Παρατάξεις που δεν βολεύονται με 2,24 Ευρώ το μήνα, που δεν «στηρίζουν τις πρωτοβουλίες του Υπουργού Δημόσιας Τάξης», που ξέρουν ότι υπάρχουν αρκετά χρήματα για να δοθούν στους εργαζόμενους Πυροσβέστες και στον πραγματικό εκσυγχρονισμό του Πυροσβεστικού Σώματος ως τεχνικής πλέον Υπηρεσίας παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών διάσωσης και προστασίας των πολιτών από τις φυσικές καταστροφές, που έχει την ΕΠΙΣΤΗΜΗ ως βάση και όχι την διαταγή του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».
Επιτέλους πρέπει να προβληθούν τα πραγματικά μας αιτήματα και όχι τα αιτήματα που βάζει η εργοδοσία (ο Υπουργός) και προβάλλουν αυτοί που συνεργάζονται μαζί του σκηνοθετώντας τις δήθεν κινητοποιήσεις για να έχουν υπό τον έλεγχό τους το συνδικαλιστικό μας κίνημα. 
Η κατάσταση είναι κρίσιμη Συνάδελφοι, στο χέρι μας είναι να την αλλάξουμε, μην πέφτετε στην παγίδα του κομματισμού, εδώ πρόκειται για τα εργασιακά μας συμφέροντα και πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι πάνω σε αυτά.
Μόνο με συνεπή και ανυποχώρητο αγώνα θα αποτρέψουμε τα χειρότερα Συνάδελφοι, ας οργανωθούμε για τα δικαιώματα μας για το μέλλον του Σώματος και την επιτυχή προσφορά του στον Ελληνικό λαό.
                                                                                     
                                                                                         Για το Δ.Σ
  
                               Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
 
                                ΚΑΛΤΣΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                              ΤΣΑΚΩΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                            
 
 
 
 
 


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις Αγωνιστικών Παρατάξεων και Ενώσεων σε Αγωνιστική Κατέυθυνση