Ημερομηνία:03-05-2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΔΥΙΤΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η      Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η       Κ Ι Ν Η Σ Η      Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν
                                                            Ε.Α.Κ.Π
  Της Ένωσης Υπαλλήλων Πυρ/κου Σώματος Περ/ρειας Δυτικής Ελλάδας
 
Κιν.. 6976860551 (42533) - 6973353676 (40936)- 6973353064 (40769)- 6973552943 (41219) E mail: info@old.eakp.gr
 
ΠΑΤΡΑ   3 Μαΐου 2010                                        
                                     ΠΡΟΣ: Τα Μέλη της Ε.Υ.Π.Σ Περ/ρειας Δυτικής Ελλάδας
 
                                                                 
 
     Συναδελφισσες-Συνάδελφοι, πέρασαν δύο χρόνια από τις προηγούμενες αρχαιρεσίες του σωματείου της Ε.Υ.Π.Σ  Περ/ρειας Δυτικής Ελλάδας στις οποίες παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που έβαλαν οι παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού εκλέξαμε έναν αντιπρόσωπο στην ομοσπονδία. Έτσι λοιπόν δόθηκε για ακόμη μια φορά η ευκαιρία στις συγκεκριμένες παρατάξεις να αναλάβουν  το προεδρείο της ένωσης χωρίς  όλο αυτό το διάστημα να δείχνουν ιδιαίτερο ζήλο για τα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο μας και καθορίζουν τις τύχες των μελών της ένωσης και των οικογενειών τους. Ακολουθώντας ( όπως τόνισε και ο επικεφαλής της πλειοψηφούσας παράταξης αλλά και πρόεδρος της Ένωσης στην τελευταία συνέλευση) την πρακτική του προεδρείου της Ομοσπονδίας, παραμένοντας έτσι απλός θεατής των εξελίξεων σε σοβαρά ζητήματα που μας απασχολούν. Ίδιοι ηθοποιοί ίδιες στημένες παραστάσεις…
Δεν θέλησαν να πάρουν  αποφασιστικά μέτρα για:
   --Την διασφάλιση του ελεύθερου χρόνου των συναδέλφων μέσα από τις αλόγιστες και παράνομες επιφυλακές.
   --Την ομαλής λειτουργίας του κανονισμού μεταθέσεων.
   --Την άσκηση πίεσης σε όλα τα επίπεδα για την αποτροπή της αλλαγής του ωραρίου.
   --Για την αποφυγή εργασιών που δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Π.Σ.
   -- Την εξασφάλιση ενός υγιούς, συνταξιοδοτικού και ασφαλιστικού μας μέλλοντος.
Απ’ότι φάνηκε από την μέχρι σήμερα πορεία του Δ.Σ της ένωση μας προτίμησε να κρατήσει στάση σιωπής και συμβιβάσου αρνούμενο παρά τις συνεχείς πιέσεις τεκμηριωμένες έγγραφες και προφορικές προτάσεις μας να υψώσει φωνή  για:
  •         Την εφαρμογή των διατάξεων για την υπερωριακή απασχόληση όπως ορίζει το άρθρο 16 του νόμου 3205/2003 και στο πυροσβεστικό προσωπικό όπως προβλέπεται και για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
  •         Την ουσιαστική αναγνώριση του επαγγέλματος ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού
  •         Την αποτροπή της μείωσης των επιδομάτων και την ενσωμάτωση αυτών στο βασικό μισθό μιας και αυτά αποτελούν ένα πολύ μεγάλο μέρος των αποδοχών μας και την αποφυγή αυξομειώσεων λόγω της επιδοματικής μορφής χορήγησης πολλών εκ αυτών..
 
Άργησε χαρακτηριστικά και σκόπιμα να πάρει αποφάσεις για κινητοποιήσεις περιμένοντας το προεδρείο της ομοσπονδίας να ξυπνήσει από το βαθύ λήθαργο στον οποίο έχει πέσει εδώ και χρόνια με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος. Αλλά και όταν αυτές τις πήρε αυτό έγινε κάτω από την πίεση της Ε.Α.Κ.Π και μετά από την αγανάκτηση των συναδέλφων.
    Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι αυτά τα δύο χρόνια η Ε.Α.Κ.Π Δυτικής Ελλάδας αν και δεν εκπροσωπούταν στο Δ.Σ. της Ένωσης μας ξεσκέπασε κάθε μεθόδευση που έπεφτε στην αντίληψη των στελεχών της και προσπάθησε στο βαθμό που μπορούσε να αναδείξει τα προβλήματα του κλάδου παλεύοντας συγχρόνως για την επίλυση τους, και να συμβάλει στην ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος στο χώρο μας. Με τη δικιά μας συμμετοχή πάρθηκαν πρωτοβουλίες και πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αλλά και ενέργειες με τις οποίες συσπειρώθηκαν πρωτοβάθμιες ενώσεις οι οποίες βρίσκονται σε αγωνιστική κατεύθυνση. Έγιναν παρεμβάσεις προς την πολιτική και φυσική ηγεσία γύρω από τα πολυετή άλυτα προβλήματα που μας ταλανίζουν. Έγιναν παρεμβάσεις στους βουλευτές των κομμάτων οι οποίοι έκαναν επερωτήσεις αναδεικνύοντας ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο μας.
   Ας μην αφήσουμε άλλο χρόνο να πάει χαμένος. Ας στρατευτούμε σε αγωνιστική κατεύθυνση με την Ε.Α.Κ.Π για προσπάθεια επίλυσης των χρόνιων  προβλημάτων που ταλανίζουν το κλάδο μας. Ας ανατρέψουμε  τους συσχετισμούς δυνάμεων σε πρωτοβάθμιο σωματείο και ομοσπονδία. Υπερψηφίστε το ψηφοδέλτιο της Ε.Α.Κ.Π Δυτικής Ελλάδας προκειμένου να παρέμβουμε δυναμικά για:
  •         Άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων και την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας για την υπερωριακή απασχόληση.
  • ·             Εφαρμογή πλήρες πενθημέρου με εβδομάδα εργασίας 35 ωρών και τη δυνατότητα 24ωρης εναλλαγής βάρδιας αν συναινούν οι υπάλληλοι σε υπηρεσίες και κλιμάκια όπου η έλλειψη δύναμη δημιουργεί ανυπέρβλητα προβλήματα και οι υπάλληλοι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα από τις συχνές μετακινήσεις
  •        Αναγνώριση του επαγγέλματος μας ως βαρέως επικίνδυνου και ανθυγιεινού.
  •         Εκδημοκρατισμό του εσωτερικού κανονισμού.
  •         Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων από το 1992 και έπειτα.
  •         Άρση της περικοπής των επιδομάτων και ενσωμάτωση αυτών στο βασικό μισθό και γενικότερα να προάγουμε κάθε δικαίωμα που προκύπτει σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες.
 
Συνάδελφοι ενώ Ελληνικός λαός δέχεται την επίθεση σύγχρονων «κατακτητών» με την επωνυμία Δ.Ν.Τ και Ε.Ε, παρουσιάζοντάς τους ως Εθνική Ανάγκη. Αφού χρόνια τώρα τους προετοίμαζαν το έδαφος τα εναλλασσόμενα στην εξουσία κόμματα προκειμένου να υλοποιήσουν και αυτά με την σειρά τους τις πολιτικές τους σε βάρος των δικαιωμάτων μας με άλλοθι τις δήθεν πιέσεις των «συνεταίρων» τους,. Ενώ η άρχουσα τάξη και οι υποστηρικτές της οι οποίοι έχουν ως σκοπό την ολοένα μεγαλύτερη συμπίεση των λαϊκών εισοδημάτων και των εργασιακών δικαιωμάτων, προκειμένου να αυξήσουν τα δικά τους κέρδη μετατρέποντας τους εργαζομένους σε είλωτες, εμείς θα πρέπει να μείνουμε άπραγοι;
Μην ξεχνάτε ότι και εμάς ως κομμάτι της κοινωνίας που είμαστε οι αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές τους δεν θα μας αφήσουν ανέγγιχτους. Ήδη έχωσαν βαθιά το χέρι στις τσέπες μας με τις περικοπές των ήδη κουτσουρεμένων μισθών, δώρων και επιδομάτων. Υποβαθμίζουν και ιδιωτικοποιούν σταδιακά και μεθοδευμένα την υγειά μετακυλώντας το βάρος της κοινωνικής ασφάλισης από το κράτος στις πλάτες των εργαζομένων. Ιδιωτικοποιούν την παιδεία και την προσαρμόζουν στις ανάγκες της αγοράς. Επιχειρούν και έχουν εξαγγείλει αναδιάρθρωση του Π.Σ. με μαζικό κλείσιμο πυροσβεστικών κλιμακίων από τον Οκτώβριο, υποβαθμίζοντας έτσι το Π.Σ και κατ’ επέκταση την πυρασφάλεια της χώρας. Ετοιμάζουν ένα αβέβαιο συνταξιοδοτικό –ασφαλιστικό μέλλον. Τροποποιούμουν τον κατ’ εξακολούθηση παραβιασμένο κανονισμό μεταθέσεων για κάλυψη των κενών θέσεων και εφαρμογή κατά το δοκούν.
             Επιχείρησαν (και συνεχίζουν) την απόπειρα εφαρμογής της 12ωρης εργασίας με στόχο την κατάργηση του σταθερού χρόνου εργασίας (πενθήμερη εβδομάδα εργασίας 37,5 ωρών) και συνεχίζουν…….
Συμπαραστάτες στην αντεργατική πορεία τους οι συμβιβασμένες συνδικαλίστηκες πλειοψηφίες του κυβερνητικού συνδικαλισμού που με την στάση ανοχής, αδρανείας και συμβιβασμού που κράτησαν,  συντέλεσαν στο πέταγμα των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους στον καιάδα. Τώρα λοιπόν έρχονται και ζητούν ξανά την ψήφο σας για να συνεχίσουν μια ακόμη διετία την ίδια στάση απάθειας που κράτησαν μέχρι σήμερα και να μας οδηγήσουν στα τάρταρα των αντιλαϊκών κυβερνητικών πολιτικών που υποστηρίζουν. Αν νομίζουν λοιπόν ότι έχουμε σκοπό να μείνουμε εκεί ας το ξεχάσουν…. «δεν χάνομαι στα Τάρταρα μοναχά ξαποσταίνω…» (Κ.Παλαμάς).  
 
 
          ΔΩΣΤΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ Ε.Α.Κ.Π. -ΥΠΕΡΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΧΑΜΕΝΟΙ.
 
                            ΝΕΟΥΣ  ΣΚΛΗΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΑΥΤΟΙ….
             ΝΕΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΠΟΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΕΜΕΙΣ!!!
 
 
Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η      Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η       Κ Ι Ν Η Σ Η      Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν
.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΗ : www.old.eakp.gr/pdf/anakinosiekloges.doc
 


Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις Αγωνιστικών Παρατάξεων και Ενώσεων σε Αγωνιστική Κατέυθυνση