Ημερομηνία25-06-2007
ΑΝΑΚΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΟΥ 9ΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΉ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΚ Π ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΑΚΠ

   Ε Ν Ω Τ Ι Κ Η    Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η     Κ Ι Ν Η Σ Η    Π Υ Ρ Ο Σ Β Ε Σ Τ Ω Ν 
                                                      Ε.Α.Κ.Π. 
     Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού   Σώματος
.                                                                                                .
 Τηλ. & fax : 2231032177, Κιν. 6974141197 –6974499891 , Website WWW.old.eakp.gr , Email: info@old.eakp.gr
 
 ΑΘΗΝΑ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2007   
 
                                               ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 
 
 •       Για τις εξελίξεις του 9ου Συνεδρίου &
 •     Την προβοκατόρικη συκοφαντική επίθεση της Π.Α.Σ.Κ. Π. σε βάρος της Ε.Α.Κ.Π.      
 
  Συνάδελφοι – Συναδέλφισες
   Η Ε.Α.Κ.Π. μέσα στους δώδεκα μήνες που μεσολάβησαν από το 8ο Συνέδριο μέχρι και το 9ο για ακόμη μία φορά έδωσε την μάχη μόνη της για να κάνει πράξη όσες θετικές αποφάσεις έχουν παρθεί στα προηγούμενα Συνέδρια και για να μην περάσουν οι αντεργατικές πολιτικές σε βάρος των δικαιωμάτων μας . Στην βάση αυτή λοιπόν :
 •       Αμέσως με την λήξη του Συνεδρίου όπως και τον Ιούνιο του 2005 προετοίμασε και διοργάνωσε για ακόμη μία φορά παράσταση διαμαρτυρίας για την έλλειψη δύναμης στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης στις 27 Ιουλίου 2006 με την συμμετοχή των προεδρείων 5 ομοσπονδιών άλλων επαγγελματικών κλάδων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ε.Α.Κ.Π. για συμπαράσταση, γεγονός που δεν είχε συμβεί ποτέ στο παρελθόν με ευθύνη των διοικήσεων της Ομοσπονδίας .
 •       Αποκάλυψε στους εργαζόμενους και μίλησε μόνο αυτή για την ουσία των αναχρονιστικών διατάξεων του νομοσχεδίου για την υποτιθέμενη Αναδιοργάνωση, (του σημερινού πλέον Νόμου 3511/06 από τον Νοέμβριο του 2006) που στρατικοποιεί το Π.Σ και ανατρέπει τα δικαιώματα μας και έδωσε για ένα μήνα μαζί με 3 Ενώσεις που ανταποκρίθηκαν αγώνα αξιοπρέπειας για να μην ψηφιστεί.
 •       Προκάλεσε δεκάδες παρεμβάσεις για όλα τα θέματα που απασχόλησαν τους εργαζόμενους του κλάδου σε όλα τα επίπεδα όπως: Για τις παραβιάσεις του ωραρίου - Του κανονισμού μεταθέσεων-Την κατάσταση των ταμείων μας-Την ασφάλεια του προσωπικού- Οικονομικού περιεχομένου κλ.π.
 •       Έφερε την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία αντιμέτωπες με τις ευθύνες τους ακόμη και μέσα στο κοινοβούλιο, αποκαλύπτοντας τους αντεργατικούς τους σχεδιασμούς στους εργαζόμενους.  
 Αυτές τις ευθύνες θέλησαν να αποφύγουν με την πλήρη απουσία τους από στο Συνέδριο. Απών όλοι τους ! Ούτε ένας ! Το «καλό καλοκαίρι » που μας ευχήθηκαν δια μέσω του Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδας έδωσε την απάντηση σε όλα !!  
 •       Έκανε μεγάλη προσπάθεια για την προβολή των προβλημάτων του κλάδου προς τα Μ.Μ.Ε.(όσα ανταποκρίθηκαν) και προς τους μαζικούς συνδικαλιστικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς.
 •       Έκανε ένα τεράστιο άλμα για την ενημέρωση των εργαζομένων σε όλα τα επίπεδα, μέσω της εφημερίδας η Φωνή του Πυροσβέστη, της Ιστοσελίδας, των δεκάδων ανακοινώσεων μέσω τουfaxκαι με τις ενημερωτικές περιοδείες στις Π.Υ.& τα Π.Κ στις 9 από τις 13 Περιφέρειες της χώρας. 
 •       Γενικά τα στελέχη της Ε.Α.Κ.Π. σε όποιο συλλογικό όργανο συμμετείχαν, όποια θέση και εάν κατείχαν, στην Ομοσπονδία, στα προεδρεία ή τα Δ.Σ. των Πρωτ/θμιων Ενώσεων, όπου και εάν βρέθηκαν υπερασπίστηκαν παντού με συνέπεια και αποφασιστικότητα τα συμφέροντα των εργαζομένων.
    Το ψήφισμα λοιπόν που κατέθεσε πέρυσι η Ε.Α.Κ.Π. στο 8ο Συνέδριο, πάλεψε να το κάνει πράξη έστω και μόνη της καλώντας τους εργαζόμενους και τις Ενώσεις τους να αντιδράσουν αγωνιστικά αφού οι άλλες δύο παρατάξεις χρόνια τώρα σφυρίζουν αδιάφορα, γιατί πάνω από όλα σέβεται τους εργαζόμενους, τα προβλήματα τους και την δέσμευση της απέναντι τους .
 Η Ε.Α.Κ.Π. και στο φετινό το 9ο συνέδριο πήγε με θέσεις επεξεργασμένες, με προτάσεις τεκμηριωμένες και με στοιχεία αδιάσειστα για κάθε θέμα που έθιξε μέσα στο συνέδριο και φυσικά με ένα ακόμη ψήφισμα εμπλουτισμένο, με σαφή προσανατολισμό αιτημάτων και χρονοδιάγραμμα αγώνων.
 Και στο απλό ερώτημα: Οι άλλες δύο παρατάξεις τι έκαναν;
 •               Οι άλλες δύο παρατάξεις φέρουν καίρια την ευθύνη για την κατάσταση που έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι στο Π.Σ.κυρίως από το1998 και μετά αφού αυτές διοίκησαν εναλλάξ την Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
 •              Οι άλλες δύο παρατάξεις συνάδελφοι για μία ακόμη φορά όλο αυτό το διάστημα όπως κάνουν χρόνια τώρα αλώστε, έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια και τις αποφάσεις του 8ου Συνεδρίου όπως έκαναν και με τόσες άλλες πριν από αυτό και δεν έκαναν τίποτε ουσιαστικό για να αντιμετωπίσουν τα πολλά προβλήματα των εργαζομένων, ούτε καν να ενημερώσουν στοιχειωδώς για αυτά . 
 •               Με την Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. στο προεδρείο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ που φέρει την βασική ευθύνη για την διάσταση που έχουν πάρει σήμερα τα προβλήματα του κλάδου να απολαμβάνει μέσω της αδράνειας, της ανοχής και της συναίνεσης για τα περισσότερα θέματα την στήριξη της Π.Α.Σ.Κ. Π. ανταποδίδοντας την ίδια στάση που κράτησε η Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. πριν το 2002 επί των δικών της διοικήσεων στην Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.   
 •                   Ως προεδρείο έφερε με σκοπό να παραπλανήσει τους εργαζόμενους ένα ψήφισμα για εσωτερική κατανάλωση, αφού καμία σχέση δεν έχουν τα αιτήματα που εμπεριέχει με ότι πραγματικά διαπραγματεύεται με την κυβέρνηση μαζί με τα άλλα προεδρεία των Ομοσπονδιών ή μ΄ αυτά που φέρνει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας προς ψήφιση.
 •                   Έφερε για έγκριση ως Διοικητικό Απολογισμό έναν 16σελιδο κατάλογο διαδικαστικών ενεργειών και έναν Οικονομικό απολογισμό με 117.244 ευρώ ετήσια έξοδα, δηλαδή 9.770 ευρώ ή ( 3.329.250 δρχ ) μηνιαίως. αλλά ούτε ένα λεπτό από αυτά για την ενημέρωση και τα προβλήματα των μελών !!    
 Οικ. Απολογισμός
 από 5/06- 04/07
                    Ε Σ Ο Δ Α
                          Ε Ξ Ο Δ Α  
         Ετήσια
          Μηνιαία
            Ετήσια
               Μηνιαία
Πρωτ/θμειες
Ενώσεις
 Ευρώ
         160.922,14  
              13.410,17
 
 
 Δρχ.
    54.834.219,21
         4.569.518,26
 
Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
Ευρώ
         218.079,42    
              18.173,26
                117.245,01
                       9.770,41
 Δρχ.
    74.310.562,37
         6.192.546,86
           39.951.237,16
                3.329.269,76
 
Σύνολο
 Ευρώ
         379.001,72
              31.583,47
 Υπόλοιπο Ταμείου 100.834,41 ευρώ
                                34.359.325,21 δρχ.
 Δρχ.
 129.144.836,10
       10.762.069,67
 •                     Οδήγησαν σε εκφυλισμό από κοινού και μεθοδευμένα και το 9ο Συνέδριο προκειμένου να μην αναπτυχθεί ουσιαστικός διάλογος που μέσα από αυτόν θα ξεσκεπάζονταν ο ρόλος τους και θα ερχόταν αντιμέτωποι με τις ευθύνες τους όπως έγινε την πρώτη μέρα μέσα από τις τοποθετήσεις των στελεχών της Ε.Α.Κ.Π .και για να μην υποχρεωθούν να πάρουν αποφάσεις που θα τους δέσμευαν απέναντι στους εργαζόμενους έστω και ηθικά αφού δεν έχουν σκοπό να τις υλοποιήσουν.
   Η αφορμή που ζητούσε η Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. δόθηκε από την δυστοκία της Π.Α.Σ.Κ.Π. την 1Η μέρα για τις προτεινόμενες τροποποιήσεις του καταστατικού και με την αποχώρηση της την 2η μέρα αφού έδωσε την ευκαιρία στο προεδρείο να λήξει το Συνέδριο χωρίς περαιτέρω τοποθετήσεις για τα δεκάδες εργασιακά ζητήματα και χωρίς αποφάσεις πολύ πριν την καθορισμένη ώρα.
   Για την Π.Α.Σ.Κ.Π. η αδυναμία της να αντιμετωπίσει την τεκμηριωμένη κριτική της Ε.Α.Κ.Π. για την συναινετική της στάση στις αντεργατικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης και για την δική της ευθύνη στην παντελή αδράνεια της Ομοσπονδίας, αφορμή έδωσε ο τρόπος που εξελίχθηκε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας με την δική τηςόμως συμμετοχή και ευθύνη γιατί:
 •                   Στην ψηφοφορία σχετικά με τις τροποποιήσεις του καταστατικού στην εφορευτική επιτροπήσυμμετείχαν μόνο εκπρόσωποιτων δύο παρατάξεων, 2 από την Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. και 1 της Π.Α.Σ.Κ.Π. 
 •                   Το ίδιο έγινε και στην καταμέτρηση των ψήφων τόσο την πρώτη ημέρα όσο και την δεύτερη που επαναλήφθηκε μετά από ένσταση της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ.
 •                   Την ευθύνη της φύλαξης των ψηφοδελτίων την είχε σύσσωμη η εφορευτική επιτροπή υπό την εποπτεία του Νομικού Συμβούλου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.  
 •                   Τα αποτελέσματα και των δύο καταμετρήσεων τα συνυπέγραψαν οι εκπρόσωποι και των δύο παρατάξεων που συμμετείχαν στην εφορευτική επιτροπή. Άσχετα εάν μετά και για λόγους που έπρεπε να δικαιολογηθεί η « ηρωική » φυγή της Π.Α.Σ.Κ. Π. από το Συνέδριο, πίεσαν αφόρητα το μέλος της Π.Α.Σ.Κ. Π. Μπριλάκη Ηρακλή που ήταν στην επιτροπή να αποσύρει την υπογραφή του.
 •                   Η Ε.Α.Κ.Π. συμμετείχε ως παρατηρητής μόνο στην δεύτερη καταμέτρηση και όταν έβαλε θέμα ότι υπάρχουν ψηφοδέλτια σημειωμένα και με άλλα σημεία εκτός του σταυρού και πρέπει να ακυρωθούν αφού αυτό υποδηλώνει προ συνεννόηση. Η απάντηση που πήρε και μάλιστα δια στόματος του μέλους της εφορευτικής επιτροπής της Π.Α.Σ.Κ. Π. ήταν, έτσι αποφάσισε η Εφορευτική Επιτροπή !!.
     Ενώ στην αρχή η Π.Α.Σ.Κ. Π. αποδέχτηκε το αποτέλεσμα, στην συνέχεια τα στελέχη της σκέφτηκαν ότι δίνεται μία καλή αφορμή ως άλλοθι για να αποχωρήσει με πομπώδη τρόπο από το συνέδριο αμφισβητώντας την διαδικασία των εκλογών προκειμένου με τον θόρυβο που θα ξεσηκώσει να ΚΑΛΥΨΕΙ
 •                     Τις τεράστιες ευθύνες της για την διάσταση που έχουν πάρει τα προβλήματα μας και την απροθυμία της να παλέψει για αυτά απουσιάζοντας συστηματικά από τις κινητοποιήσεις και την παντελή αδιαφορία που δείχνει για τις αυθαιρεσίες σε βάρος των δικαιωμάτων μας.
 •                    Την συνδιαλλαγή που χρόνια τώρα κάνει με την Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. σε όλα τα επίπεδα από τα ρουσφέτια στα συμβούλια μεταθέσεων, την κοινή στάση στην συγκάλυψη κάθε καταστρατήγησης σε βάρος των εργαζομένων και στις κοινές αποφάσεις στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.
 •                     Την στήριξη που δίνει στην Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. όταν ψηφίζει σε όλα τα συνέδρια τους Οικονομικούς Απολογισμούς όπως έκανε και στο 9ο ,που καμία σχέση δεν έχουν τα μεγάλα έξοδα τους με την ενημέρωση και τα προβλήματα των εργαζομένων και κατά καιρούς τον ανύπαρκτο Διοικ/κό Απολογισμό ( όπως στο 5οΣυνέδριο).   
 •                     Την αδυναμία της να αντιπαραταχθεί με επιχειρήματα στην κριτική της Ε.Α.Κ.Π. πάνω στην βάση των προβλημάτων σε συνδικαλιστικό επίπεδο και προκειμένου να συσπειρώσει της δυνάμεις της αφού πλέον δέχεται από την βάση της έντονη κριτική για την στάση της αυτή . Εν όψει των πρόωρων κοινοβουλευτικών εκλογών, προσπαθεί να περιχαρακώσει τους συναδέλφους σε μία στείρα κομματική λογική ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης κάνοντας κριτική μόνο στην κυβέρνηση της Νέας δημοκρατίας για την ύπαρξη των προβλημάτων μας .
    Στην λογική αυτή επεχείρησε μέσα στον χώρο του συνεδρίου να προσδώσει στην Ε.Α.Κ.Π. κομματική ταυτότητα βάλλοντας κατά του Αυτόνομου συνδικαλιστικού και Ενωτικού της χαρακτήρα. και αντιγράφοντας τον πολιτικό της προστάτη σε επίπεδο τακτικής, αντιπαρέθεσε στις τεκμηριωμένες θέσεις της Ε.Α.Κ.Π. κραυγές του είδους για Βρώμικο 89, συνοδοιπόρους, δεκανίκια !!
   Αυτό όμως που ξεπέρασε κάθε όριο συνάδελφοι και πλέον ξεφεύγει από την συνήθη συνδικαλιστική πρακτική είναι ότι η 3σέλιδη ανακοίνωση που εξέδωσε η οποία εκτός ότι αποτελεί μνημόνιο άκρατου λαϊκισμού και ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥ, χωρίς ίχνος ντροπής και φυσικά από ότι φαίνεται χωρίς συναίσθηση των συνεπειών.
   Εκτόξευσε συνειδητά ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ σε βάρος των στελεχών της Ε.Α.Κ.Π..
   Κατηγορώντας την Ε.Α.Κ.Π. για διάπραξη παράνομης πράξης, ότι δηλαδή κατά την διάρκεια της νύχτας του συνεδρίου σε συνεργασία με την Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. προέβη σε αλλαγή ψηφοδελτίων και αλλοίωση των αποτελεσμάτων για τις τροποποιήσεις του καταστατικού, όταν όπως αναφέραμε παραπάνω η Π.Α.Σ.Κ. Π. και η Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. είχαν την απόλυτη ευθύνη και τον έλεγχο της εκλογικής διαδικασίας χωρίς καμία εμπλοκή της Ε.Α.Κ.Π. στην καταμέτρηση - την φύλαξη των ψηφοδελτίων και στην έκδοση αποτελεσμάτων.  
 
Συνάδελφοι αυτά είναι τα μόνα όπλα που τους έχουν απομείνει. Να συκοφαντούν για να πολώνουν το κλίμα.
            Αποδεικνύονται γνήσιοι απόγονοι του Γκαίμπελς και της θεωρίας του ότι « Πες πες ψέματα κάτι θα μείνει ». Τι έχουν να πουν αλώστε στους εργαζόμενους; Στήριξε μας για την ανυπαρξία μας; Για την βοήθεια που προσφέρουμε μαζί με την Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. χρόνια τώρα σε όλες τις κυβερνήσεις για να περάσουν την αντεργατική τους πολιτική σε βάρος των δικαιωμάτων μας;
 Άρα αφού δεν είναι σε θέση να το κάνουν αυτό τι μένει να κάνουν; Να χτυπήσουν μ΄ αυτόν τον άθλιο τρόπο την μοναδική δύναμη που τους χαλάει τα σχέδια στον εγκλωβισμό και την παραπλάνηση των εργαζομένων, την Ε.Α.Κ.Π.
 Το θέατρο τους και η υποκρισία ξεχειλίζουν μέσα από τις σελίδες της ανακοίνωσης τους .
 •                   Εκδίδουν ανακοίνωση που υποτίθεται αποδέκτης είναι ο Υπουργός και η Φυσική Ηγεσία και την απευθύνουν στα μέλη. Ακριβώς έτσι έκαναν και με μία άλλη στις 17/11/06 που υποτίθεται είχε αποδέκτη τον Πρωθυπουργό και το κείμενο της απευθύνονταν πάλι στα μέλη . Όλα για την παραπλάνηση .
 •                   Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δεν έδωσε αυτά που υποσχέθηκε, αλλά δεν λένε όμως τι έκαναν αυτοί για να πιέσουν την κυβέρνηση . Γιατί δεν απευθύνθηκαν 4 χρόνια τώρα στα μέλη για να δημιουργήσουν αγωνιστικό μέτωπο αφού το προεδρείο της Ομοσπονδίας αδρανεί; Τι έκαναν για να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για τα εργασιακά τους θέματα ; Τι έκαναν για να τους προστατέψουν από τις εκατοντάδες αυθαιρεσίες ; 
 •                   Λένε αίσχος και ντροπή για το επίδομα των 14 ευρώ τώρα, αλλά δεν λένε ότι αυτό το επίδομα όπως το υποσχέθηκε ενόψει διεθνούς εκθέσεως ο Υπουργός το 2006 ο επικεφαλής της Π.Α.Σ.Κ. Π. στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας το θεώρησε ότι είναι προς την θετική κατεύθυνση εάν υλοποιηθεί η δέσμευση !! Τι υποκρισία είναι λοιπόν αυτή, άλλα να αποφασίζουν και άλλα να βγάζουν προς τα έξω.
 •                   Μιλάνε για την έλλειψη δύναμης και την ασφάλεια του προσωπικού. Τι έκαναν για αυτά τα τόσο σημαντικά ζητήματα; Τίποτε ! Την ίδια ώρα που η Ε.Α.Κ.Π. έφτασε να κάνει μόνη της παραστάσεις διαμαρτυρίας ακριβώς γιατί και οι δύο παρατάξεις είχαν λουφάξει.. 
 •                  Κατηγορούν την Ε.Α.Κ.Π για συνοδοιπόρο και δεκανίκι της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ.!! Τους προκαλούμε να παρουσιάσουν έστω ένα στοιχείο που να το αποδεικνύει αυτό! Εμείς τους κατηγορούμε για συνεργασία με την Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. και ότι παρέχουν στήριξη στην κυβερνητική πολιτική και ονοματίζουμε κάθε φορά με ντοκουμέντα το γιατί και το πώς!  Η Π.Α.Σ.Κ. Π. όμως κατηγορεί χωρίς να παραθέτει επιχειρήματα και αυτό απλά όταν γίνεται μ αυτόν τον τρόπο λέγεται ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ και τίποτε άλλο.
   Μέχρι να το βρουν όμως τα στοιχεία για την ΕΑΚΠ ας απαντήσουν στους εργαζόμενους :
 •                   Δεν ήταν η Π.Α.Σ.Κ. Π. που στήριξε και ψήφισε στο Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. στις 3/10/06 τον Νόμο 3511/06 για την στρατικοποίηση του Π.Σ. μαζί με την Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ; Δεν στήριξε λοιπόν συνειδητά την πολιτική επιλογή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας που στόχο είχε την ανατροπή των δικαιωμάτων μας;.  
 •                   Η Π.Α.Σ.Κ. Π δεν είναι που αποδέχτηκε και ψήφισε μαζί με την Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας 12/3/07 την πρόταση για το μισθολόγιο ως «τολμηρή » και « γενναία » όπως την χαρακτήρισε ο επικεφαλής της; Την πρόταση που ανοίγει και άλλο την ψαλίδα με ποιο μεγάλες αυξήσεις στους συντελεστές για τους υψηλόβαθμούς . Το μισθολόγιο που δεν προβλέπει καμία αποζημίωση για την υπερεργασία, άρα δουλέψτε σκλάβοι όσο θέλει η υπηρεσία για να συνεχίσετε να πληρώνεστε με χρωστούμενα ρεπό;     
 •                  Η Π.Α.Σ.Κ. Π. δεν είναι που έχει εκπρόσωπο της στο υπηρεσιακό συμβούλιο μεταθέσεων; Σ αυτό το συμβούλιο που το κατηγορούν τώρα εκ των υστέρων και υποκριτικά για τις παράνομες μεταθέσεις; Τι έκανε λοιπόν για τις παρανομίες όταν γινόταν; Γιατί δεν βγήκε ο εκπρόσωπος τους να τις καταγγείλει; Γιατί δεν βγήκε να ενημερώσει τα μέλη για τους αναξιοκρατικούς σχεδιασμούς της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας προκειμένου να αντιδράσουν έγκαιρα; Ποιος κάνει παιχνίδι λοιπόν εκεί μέσα με την Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ.;
                                      ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ
.
    Η υποκρισία και η αντιφατικότητα όμως της Π.Α.Σ.Κ. Π. φαίνονται σε όλο τους το μεγαλείο από την στάση που κρατάει κατά καιρούς στο θέμα της πολυδιάσπασης του συνδικαλιστικού μας κινήματος και της διακηρυγμένης θέσης τουλάχιστον στα λόγια από όλες τις παρατάξεις ότι πρέπει να σταματήσει. 
  Ότι αποφάσεις έχουν παρθεί μέχρι σήμερα από την περίοδο ακόμη της Π.Ε.Υ.Π.Σ. σε επίπεδο Γενικών Συνελεύσεων ή Συνεδρίων και Διοικητικών Συμβουλίων της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ για την θωράκιση του συνδικαλιστικού μας κινήματος όλες μα όλες τις έχει απεμπολήσει. ( 1997-1998 Γ.Σ. Π.Ε.Υ.Π.Σ. - 3Ο Συνέδριο Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. )
  Όταν αποφασιζόταν η διάλυση της Π.Ε.Υ.Π.Σ. το 1998 με πρωτοβουλία της Π.Α.Σ.Κ .Π. ( βλέπε σχετικά άρθρα 2ου τεύχους Φωνή του Πυροσβέστη) προϋπόθεση ήταν ότι θα υπάρξουν μόνο Ενώσεις σε επίπεδο περιφερειών με ανοιχτά τα καταστατικά για όλους τους βαθμούς χωρίς περιορισμούς .
 Παρ΄ όλα αυτά με πρωτοβουλία στελεχών της έγιναν σωματεία μόνο για χαμηλόβαθμους, σωματεία Νομαρχιακά και ιδρύθηκε Ένωση ( ΕΠΑΠΑ ) εκεί όπου ήδη υπήρχε άλλη Ένωση ( ΑΤΤΙΚΗΣ ) ..
   Εγκλωβισμένη μέσα στις ενδοπαραταξιακές κόντρες των στελεχών της για την πρωτοκαθεδρία και στις αντιφάσεις που η ίδια δημιούργησε στο συνδικαλιστικό κίνημα με τις διασπαστικές της τακτικές, προκειμένου   να δημιουργούνται ελεγχόμενες αντιδράσεις από την ίδια, με σκοπό τον αποπροσανατολισμό από το κύριο και βασικό πρόβλημα που δημιουργούσε η ασκούμενη κυβερνητική πολιτική σε βάρος των εργαζομένων την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον πολιτικό φορέα που εκπροσωπεί, είδαμε τα εξής ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ :    
 •                    Να στηρίζει ότι μέχρι χθες κατηγορούσε, δηλαδή την Ε.Π.Α.Π.Α. την Ένωση των 60 περίπου ψηφισάντων μελών στην Αττική στις πρόσφατες εκλογές και των 150 ψήφων στήριξης πανελλαδικά για τα Υπηρ/κα Συμβούλια Μετ/σεων . Είδαμε να την σιγοντάρει στο να σέρνει η Ε.Π.Α.Π.Α. την Ομοσπονδία στα δικαστήρια διεκδικώντας την έκπτωση του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. και την ανάληψη της προσωρινής διοίκησης από την ίδια μαζί με μέλη της Π.Α.Σ.Κ. Π. !!!
    Εκεί μεταφέρθηκε λοιπόν η συνδικαλιστική πάλη, στα δικαστήρια , ότι δεν είναι σε θέση να ανατρέψουν μέσα από εκλογικές διαδικασίες, θέλουν να το ελέγξουν με νομικά τερτίπια. 
 Και τι ζητάει η ΕΠΑΠΑ με την προσφυγή της που δεν βγαίνει η Π.Α.Σ Κ Π .δημόσια να το καταγγείλει ή να το αποποιηθεί; Να συνδιοικήσει την Ομοσπονδία με όλα τα εκλεγμένα μέλη της Π.Α.Σ.Κ .Π. στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και με τους Αξιωματικούς μαζί που κατ΄ άλλα αντιμάχεται . 
 Ακόμη μία φορά λοιπόν επιδιώκουν όπως και το 1998 να βάλουν στις ποιο κρίσιμες περιόδους για τα εργασιακά μας προβλήματα το συνδικαλιστικό κίνημα σε πορεία διάλυσης υπό ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ επιτήρηση όμως αυτήν την φορά..
 •                     Στελέχη της Π.Α.Σ.Κ. Π. που εκλέγονται σε Ενώσεις χαμηλόβαθμων και κατά τα άλλα δικαιολογούν την ύπαρξη τους στην μάχη κατά των Αξιωματικών που καταπιέζουν τους χαμηλόβαθμούς και δεν τους θέλουν στα σωματεία τους να :
   1ον   Ανήκουν σε μία παράταξη που έχει επικεφαλής Ανώτερο Αξιωματικό, ο οποίος στήριξε τα μέτρα τις κυβέρνησης τα οποία δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερο πλήγμα στα δικαιώματα τους και ένταση του αυταρχισμού κατά των χαμηλόβαθμων μέσα από τις διατάξεις του Νόμου για την στρατικοποίηση του Π.Σ.- Που στήριξε την πρόταση του μισθολογίου που ανοίγει ακόμη περισσότερο την ψαλίδα και αφήνει απροστάτευτους τους χαμηλόβαθμους στην ασυδοσία της υπεραπασχόλησης χωρίς αποζημίωση και όρους.
 Η ιστορία επαναλαμβάνεται όπως και το 1996 με το στρατιωτικό μισθολόγιο που προανήγγειλε το άνοιγμα της ψαλίδας και την στρατικοποίηση του Π.Σ. και πάλι το στήριζαν όλοι οι σημερινοί υπερασπιστές των χαμηλόβαθμων και στελέχη της Π.Α.Σ.Κ. Π. .
2ον Να δέχονται τις κατευθυντήριες γραμμές του επικεφαλής Ανώτερου Αξιωματικού για να αποχωρήσουν από το συνέδριο τινάζοντας το στον αέρα και να μην μένουν για να παλέψουν ώστε να παρθούν αποφάσεις που θα προστάτευαν τα μέλη τους από την λαίλαπα της αντιπυρικής περιόδου και των αντεργατικών μέτρων .
 •                     Ο επικεφαλής Ανώτερος Αξιωματικός της Π.Α.Σ.Κ. Π. να :
α) Υμνεί την Ένωση χαμηλόβαθμων που κατά τ άλλα δεν του επιτρέπει να είναι μέλος της, παρ΄ ότι υπηρετεί στον Νομό που εδρεύει η Ένωση!! Τώρα πως γίνεται να είναι μαζί με τα στελέχη της συγκεκριμένης Ένωσης που είναι κατά των Αξιωματικών μέσα στην ΠΑΣΚ σε κοινό ψηφοδέλτιο στην Ομοσπονδία και δεν μπορούν να είναι μαζί στο Σωματείο της περιοχής που υπηρετούν αυτό μόνο αυτοί το ξέρουν!!!
β ) Να μην δέχεται μαζί με άλλους Αξιωματικούς στελέχη της Π.Α.Σ.Κ. Π. το άνοιγμα των καταστατικών των Ενώσεων των χαμηλόβαθμων για όλους τους βαθμούς!! Να υποστηρίζουν δηλαδή οι Αξιωματικοί το «έξω οι Αξιωματικοί από τις Ενώσεις» και να είναι επικεφαλής της παράταξης που το προτείνει!! Έλεος !!!
 •                    Να στηρίζουν περαιτέρω κάθε διασπαστική κίνηση και ειδικά εκεί όπου η πρωτοβουλία ανήκει σε στελέχη της Π.Χ. Χανιά .   Ας απαντήσουν όμως στα μέλη .
  Σε τι ωφέλησε τον κλάδο και τους εργαζόμενους αυτή η πολυδιάσπαση από την ημέρα διάλυσης της Π.Ε.Υ.Π.Σ. και μετά ; Σε τι εξυπηρετεί ο κατακερματισμός σε δεκάδες Ενώσεις που στην ουσία λειτουργούν σαν παραμάγαζα μικροσκοπιμοτήτων και προσωπικών συμφερόντων.; Ποιες είναι οι πρωτοβουλίες αυτών των ενώσεων για να βγει ο κλάδος από την κρίση και να μπει σε πορεία αγωνιστική;    
 Μήπως η αποχώρηση από τα συνέδρια; Οι προσφυγές στα δικαστήρια; ή η μόνιμη απουσία από τις κινητοποιήσεις ; Έτσι χτυπάνε ή θα ανατρέψουν την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης που υποτίθεται ότι καταγγέλλουν ;
 Ποιος με αυτές τις τακτικές που έγιναν η αιτία για να απαξιωθεί ο συνδικαλισμός στα μάτια των εργαζομένων ΕΦΘΑΣΕ την Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. στην  ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ;
 Την παράταξη που ποτέ της δεν επαγγέλθηκε τον αγωνιστικό συνδικαλισμό και που δεν είχε να παρουσιάσει περγαμηνές υπέρ της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζόμενων ;
 
                Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ
.
 Η Ε.Α.Κ.Π. σταθερή στις θέσεις της ήταν πάντα κατά της πολυδιάσπασης . Πάλεψε για να μην διαλυθεί η Π.Ε.Υ.Π..Σ . Όταν όμως έγινε αυτό πάλεψε να μην περάσει η πολυδιάσπαση σε Νομαρχιακά κ.λ.π .
 Και τώρα σταθερή σε αυτές τις αρχές ήταν υπέρ όσων αλλαγών θωράκιζαν τον συνδικαλιστικό κίνημα από την γάγγραινα της πολυδιάσπασης σε τοπικά σωματεία και βάση των βαθμών αφού αυτές οι διασπάσεις λειτουργούν αποπροσανατολιστικά για τους εργαζόμενους και αντί να δείχνουν τον πραγματικό υπεύθυνο για τα προβλήματα μας που είναι η εκάστοτε κυβερνητική αντεργατική πολιτική , δείχνουν τις αντιθέσεις μεταξύ των βαθμών και τοπικιστικού χαρακτήρα. .
 Η Ε.Α.Κ.Π. δεν ρίχνει το βάρος όμως της κακοδαιμονίας μόνο στην δομή του συνδικαλιστικού κινήματος . Όποια και εάν είναι η δομή του σημασία έχει κάτω από ποια αντίληψη διαπιστώνονται και αντιμετωπίζονται τα προβλήματα των εργαζομένων .
 Στην βάση αυτή λοιπόν είχε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και αυτές υπερασπίσθηκε στο 9ο Συνέδριο απορρίπτοντας και καταγγέλλοντας όποιες από τις τροποποιήσεις πρότεινε το προεδρείο και που σκοπό είχαν να καταργήσουν την αυτονομία των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων . 
                                                                        Η ΠΡΟΤΑΣΗ  ΤΗΣ Ε.Α.Κ.Π.
 •                     Μέλη της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. να είναι οι Περιφερειακές Ενώσεις και τα καταστατικά τους να είναι ανοιχτά σε όλους τους βαθμούς.
 •                     Σε επίπεδο Νομού να επιτρέπεται να εγγράφονται Ενώσεις όχι έτσι όπως το έβαζε γενικά και αόριστα το προεδρείο « για σοβαρούς λόγους » αλλά συγκεκριμένα μόνο για λόγους που είχαν να κάνουν με την μορφολογία και αυτό μόνο για την Κέρκυρα και την Δωδεκάνησο και Ρόδο
 •                    Όπου δεν υπάρχει περιφερειακή Ένωση π.χ. Πελοπόννησος να συσταθεί από τα ήδη υπάρχοντα Νομαρχιακά. 
 •                     Όπου υπήρχαν περιφερειακές Ενώσεις και έγιναν εκ των υστέρων σωματεία Νομαρχιακά ή Διανομαρχιακά να δοθεί διάστημα τριών ετών δηλαδή μέχρι το άλλο εκλογο απολογιστικό συνέδριο να ενταχθούν στις περιφερειακές ενώσεις .  
Όσες από τις υπάρχουσες Ενώσεις έχουν καταστατικά με περιορισμούς κατά βαθμό μέχρι το επόμενο συνέδριο να τα τροποποιήσουν και να είναι ανοιχτά για όλους τους βαθμούς . 
   Η Ε.Α.Κ.Π. είπε όχι στην διεύρυνση της θητείας του Δ.Σ. από 2 σε 3 χρόνια που πρότεινε το προεδρείο για το λόγο ότι δεν ήθελε να υπάρξει διεύρυνση της θητείας του συγκεκριμένου προεδρείου, αφού εκτιμά ότι πρέπει να δημιουργηθούν άμεσα οι προϋποθέσεις με την συνειδητή συμβολή των εργαζομένων ( και όχι των δικαστηρίων ) για την όσο ποιο σύντομη ανατροπή του προκειμένου να αποκτήσει ο κλάδος αγωνιστικό προσανατολισμό.
 Όπως είπε όχι και κατήγγειλε το προεδρείο για την πρόταση που κατέθεσε σχετικά με την τροποποίηση του άρθρου 9 σχετικά με την διαγραφή μελών όπου ανέφερε :
    4. Στο άρθρο 9 στο τέλος της παραγράφου 2α προτείνεται η προσθήκη (ως εξειδίκευση) του εξής;
«Άρνηση   υλοποίησης   των   αποφάσεων   Συνεδρίων   ή   μονομερής   σι πλευράς   πρωτοβάθμιου   σωματείου   -   μέλους   δράση   σε   αντίθεση αποφάσεις    Συνεδρίου    και    Διοικητικού    Συμβουλίου    συνιστά    βαρύ, πειθαρχικό παράπτωμα συνεπαγόμενο τη διαγραφή».
.
  Η πρόταση αυτή στόχευε στον πλήρη έλεγχο των Ενώσεων από την Ομοσ/δια ώστε να μην έχουν την δυνατότητα για θέματα που διαφωνούν να παίρνουν ανάλογες αποφάσεις και να παρεμβαίνουν ανάλογα.    
   Βλέπε πρόσφατο παράδειγμα τον Νόμο για την Αναδιοργάνωση όπου τρεις Ενώσεις διαφώνησαν και διαφοροποιήθηκαν από την Απόφαση στήριξης του νομοσχεδίου από το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας που πάρθηκε με την στήριξη της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. και Π.Α.Σ.Κ.Π. Π.
   Αυτές λοιπόν οι Ενώσεις βάση του άρθρου αυτού έπρεπε να διαγραφούν.   
      Η διαφοροποιημένη πρόταση που πρότεινε η ΕΑΚΠ για να στηριχθεί από όλες τις παρατάξεις
.
Η Ε.Α.Κ.Π. προκειμένου να βρεθεί μία κοινή φόρμουλα και να περάσουν κάποιες θετικές διατάξεις ώστε να μπει φραγμός στην περαιτέρω διάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος και να ανοίξει ο δρόμος για την κοινή πορεία όλων των εργαζομένων του πυροσβεστικού σώματος πήρε πρωτοβουλία και πρότεινε την παρακάτω πρόταση : 
.
 « Μέλη της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. εγγράφονται οι πρωτοβάθμιες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις των υπαλλήλων του Π.Σ. που υφίστανται και λειτουργούν νομίμως και κατά το καταστατικό τους μέλη τους είναι το σύνολο των υπηρετούντων υπαλλήλων χωρίς βαθμολογικές διακρίσεις. Εφεξής δεν εγγράφονται ως μέλη πρωτοβάθμια σωματεία τα οποία λειτουργούν σε χώρο που υφίσταται άλλο σωματείο περιφερειακού επιπέδου. Υφιστάμενα σωματεία μέλη της Ομοσπονδίας που έχουν στο καταστατικό τους ( διάταξη περί μελών ) εισάγει βαθμολογικές διακρίσεις υποχρεούνται μέχρι το αμέσως επόμενο συνέδριο να έχουν τροποποιήσει τα καταστατικά τους κατά το νόμο ώστε να εναρμονίζονται προς το παρόν άρθρο » .
.
 Η διαφοροποιημένη πρόταση έγινε δεκτή από την Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ . Εκ μέρους της Π.Α.Σ.Κ. Π συζήτησε και συμφώνησε με την διαφοροποιημένη πρόταση ο Τζουβάρας Αχχιλέας. Η πρόταση ψηφίστηκε με 119 ψήφους υπέρ 37 κατά και 1 άκυρο.Το αποτέλεσμα δείχνει ότι ένα μέρος αντιπρ/πων της Π.Α.Σ.Κ. Π. ψήφησε την πρόταση. 
    Η Ε.Α.Κ.Π. κατέθεσε στο συνέδριο ένα ψήφισμα με όλα τα βασικά και ουσιαστικά αιτήματα του κλάδου και ένα χρονοδιάγραμμα αγωνιστικών κινητοποιήσεων αλλά λόγο των εξελίξεων παρέμεινε σαν ντοκουμέντο του 9ο συνεδρίου . Παράλληλα απαίτησε από το προεδρείο να πάρει ξεκάθαρη θέσεις σχετικά με τις καταστρατηγήσεις του ωραρίου και να κάνει άμεση παρέμβαση προς την φυσική ηγεσία.
  Αυτή ήταν η πραγματικότητα του 9ου συνεδρίου συνάδελφοι .
 •                 Ακόμη ένα συνέδριο που θα στοιχήσει κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ στα μέλη χωρίς να έχει παρθεί ούτε μία απόφαση με ευθύνη των δύο παρατάξεων για αγωνιστικές κινητοποιήσεις με τόσα προβλήματα άλυτα .
 •                 Όλη η αγωνία και το ενδιαφέρον και της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. και της Π.Α.Σ.Κ. Π., ο καθένας για τους δικούς του λόγους εξαντλήθηκε γύρω από τις τροποποιήσεις του καταστατικού και τίποτε άλλο . Αυτό άλλωστε φάνηκε και από το γεγονός ότι δεν μπήκε κανένα ζήτημα σχετικά με κινητοποιήσεις και από τις δύο παρατάξεις . 
 •                 Κατά τα άλλα η Π.Α.Σ.Κ Π.«καταγγέλλει»την κυβέρνηση για ότι δεν υλοποίησε!! και συκοφαντεί την ΕΑΚΠ για να καλύψει την μόνη αλήθεια, ότι η ίδια με την στάση της τόσα χρόνια έχει αυτό προσδιοριστεί ως συνοδοιπόρος και δεκανίκι της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. και αρωγός των αντεργατικών πολιτικών από όπου και εάν προέρχονται.
   Η Ε.Α.Κ.Π. επειδή θεωρεί ότι είναιάλλο πράγμα η κριτική για την συνδικαλιστική δράση και άλλο πράγμα η συκοφαντία που εκτόξευσε καλεί την Π.Α.Σ.Κ. Π. με ανακοίνωση τηςνα την ανακαλέσει . 
  Σημείωση : Συνάδελφοι το 3σελιδο ψήφισμα της Ε.Α.Κ.Π. – Το αρχικό πλαίσιο των τροποποιήσεων που πρότεινε το προεδρείο – Τον Οικονομικό Απολογισμό που κατέθεσε το προεδρείο και την ανακοίνωση της Π.Α.Σ.Κ Π. για όσους δεν την διάβασαν θα τα βρείτε στην ιστοσελίδα της Ε.Α.Κ.Π.
                                   Για την Ε.Α.Κ.Π. το μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. Μιχαήλ Μιχαήλ
...
    ΕΝΩΤΙΚΗ       ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ        ΚΙΝΗΣΗ         ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
                                                   Ε. Α. Κ. Π.
     της   Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος
ΛΙΤΟΧΩΡΟ   4   Ιουνίου 2007
ΠΡΟΣ: Το   9ο   Συνέδριο της   Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
                                                                 
                                                                     Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
 
   Εμείς οι αντιπρόσωποι του 9ου Συνεδρίου εργαζόμενοι του Πυροσβεστικού Σώματος έχοντας πλέον εξαντλήσει κάθε όριο ανοχής και βλέποντας ότι οι εργασιακές μας συνθήκες χειροτερεύουν μέρα με την μέρα εκφράζουμε την αγανάκτηση μας για την αδιαφορία που αντιμετωπίζουμε στα προβλήματα μας χρόνια τώρα.
 •       Καρπωνόμαστε τις συνέπειες των πολιτικών που μας αφαιρούν συνεχώς δικαιώματα και υποβαθμίζουν τις εργασιακές μας σχέσεις. 
 •       Εργαζόμαστε πλέον υπό καθεστώς ανασφάλειας εξ αιτίας των μεγάλων ελλείψεων που έχουμε σε προσωπικό με το 31% της δύναμης να είναι κενές οργανικές θέσεις.
 Το γεγονός αυτό από μόνο του θέτει σε κίνδυνο αποσάθρωσης και τις στοιχειώδεις δομές πυρασφάλειας που υπάρχουν, εκμηδενίζοντας οποιαδήποτε προσπάθεια οργάνωσης και σχεδιασμού αλλά και βάζει ταυτόχρονα σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων στο Π.Σ. 
 Εξαιτίας αυτών των ελλείψεων το ωράριο μας έχει γίνει λάστιχο και επιβάλλεται επιπλέον υπερεργασία μέσω παράνομων επιφυλακών.
 •       Η ήδη επιβαρημένη κατάσταση σε όλα τα επίπεδα θα χειροτερέψει ακόμη περισσότερο εξ αιτίας του νέου αναχρονιστικού Νόμου 3511/06 περί « Αναδιοργάνωσης του Π.Σ. αναβάθμιση της αποστολής του και άλλες διατάξεις » αφού αντί να αναβαθμίζει την αποστολή του Π.Σ. την στρατικοποιεί πλήρως και θέτει σε νέα πιο αντιδραστική βάση το σύνολο των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων .
 •       Η οικονομική μας θέση συνεχώς επιβαρύνετε με την στασιμότητα που έχει επιβληθεί στις αποδοχές μας ενώ συγχρόνως υπάρχει αύξηση του κόστους ζωής μέσω των ανατιμήσεων στα είδη πρώτης ανάγκης και στις δαπάνες που έχουν σχέση με την υγεία και την εκπαίδευση.
 •       Οι περικοπές στα δεδουλευμένα μας νυχτερινά, η απλήρωτη υπερεργασία μας για τις Κυριακές, αργίες, υπερωρίες κ.λ.π. έρχεται να επιβαρύνει την ήδη δεινή οικονομική μας κατάσταση. 
 •       Όλα τα αντιασφαλιστικά νομοσχέδια που έχουν ψηφιστεί από το 1992 και μετά μας έχουν επηρεάσει και έρχονται να ανατρέψουν τους όρους ζωής που επιβάλετε να υπάρχουν εξ αιτίας των συνθηκών της εργασίας μας .
 Για όλους τους παραπάνω λόγους εγκρίνουμε ομόφωνα το παρόν ψήφισμα και ζητάμε από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των δεσμεύσεων της και την ικανοποίηση των παρακάτω αιτημάτων μας.
 
                          ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ       ΠΛΑΙΣΙΟ      ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ
 
1ον ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ επιπλέον 4.000 δοκίμων πυροσβεστών με χρονοδιάγραμμα διετίας για την κάλυψη των αντίστοιχων κενών οργανικών θέσεων που αγγίζουν το 31% της Οργανικής δύναμης. 
 
2ον ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ:
 •       Άμεση Υλοποίηση της κυβερνητικής δέσμευσης για τα 140 ευρώ στον Βαθμό του Ανθ/γου πέραν των αυξήσεων που δόθηκαν στην βάση της εισοδηματικής πολιτικής με παράλληλη αναμόρφωση των συντελεστών με σκοπό την μείωση του ανοίγματος της ψαλίδας. Ενσωμάτωση των επιδομάτων εξομάλυνσης, ειδικής απασχόλησης στον Βασικό Μισθό .
 •       Χορήγηση επιδόματος μαχίμου υπηρεσίας .
 •       Χορήγηση επιδόματος παραμεθορίου περιοχών .
 •       Χορήγησή επιδόματος σπουδών.
 •       Κατώτατες αποδοχές στα 1.300 ευρώ.
 •       Άμεση θεσμοθέτηση αποζημίωσης στην βάση του εργατικού δικαίου για την υπερεργασία τις υπερωρίες τα νυχτερινά κ.λ.π.
     Για τα μέχρι τώρα χρωστούμενα ρεπό με τη σύμφωνη γνώμη των υπαλλήλων να καταβληθεί εφάπαξ αποζημίωση ως λύση του αδιεξόδου που έχει δημιουργήσει το υπάρχον αντεργατικό καθεστώς προσμέτρησης της υπερεργασίας .
 •       Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων νυχτερινών με αναδρομική ισχύ από τον Ιούλιο του 2003 .  
 •        ΑΜΕΣΗ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ του επιδόματος αντιπυρικής περιόδου με χορήγηση σε μηνιαία βάση στο ύψος των 200  εύρω .
 
3ον   ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΩΣ ΒΑΡΕΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ .
         Ζητάμε άμεση ένταξη του επαγγέλματος στα βαρέα επικίνδυνα και ανθυγιεινά επαγγέλματα με:
 25 - 27 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας με πλήρη αποδοχές , με ποσοστό 80% στον τελευταίο μισθό και καταληκτικό χρονοεπίδομα 60%
 •       Χορήγηση επιδόματος επικινδυνότητας 20% επί του Β.Μ.του Αντιπυράρχου που θα προσμετρά στις συντάξιμες αποδοχές.
 •       Μειωμένο ωράριο - αυξημένη άδεια απουσίας για μεγαλύτερη αποχή από τις επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας.
 •       Πλήρη εφαρμογή των διατάξεων του Νόμου περί υγιεινής και ασφάλειας.
 •     Κατάργηση όλων των αντι ασφαλιστικών Νόμων από το 1990 και μετά .
 
4ον ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΛΗΡΟΥΣ ΠΕΝΘΗΜΕΡΟΥ.
 •       Πενθήμερη βδομάδα εργασίας 35 ωρών.
 •       Μη εφαρμογή και κατάργηση όλων των σχετικών διαταγών και εγκυκλίων περί επιφυλακών που εφαρμόζονται για να καλυφθούν τα οργανικά κενά και οι πάγιες ανάγκες της υπηρεσίας.
 •       Άμεση ενεργοποίηση των αποφάσεων του 2ου Συνεδρίου για την προστασία του ωραρίου με διοικητικές ενέργειες κατά όσων το παραβιάζουν και με προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας. 
 •       Άμεση παρέμβαση της Ομοσπονδίας για την αντιμετώπιση όλων των καταγγελλόμενων παραβιάσεων του ωραρίου κατά την νέα αντιπυρική περίοδο όπως του Π.Κ. Κασσάνδρας .
 •       Άμεση παρέμβαση της Ομοσπονδίας προς την Φυσική Ηγεσία με σκοπό να ανακαλέσει την παράνομη προτροπή προς τους Διοικητές για την περικοπή των ημερήσιων αναπαύσεων στις υπηρεσίες με 24ωρο.
 
5ΟΝ ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ.
 
6ΟΝ   Άμεση αλλαγή και καθιέρωση νέου θεσμικού πλαισίου κρίσεων και προαγωγών που να εξασφαλίζει διαφάνεια αξιοκρατία ομαλή εξέλιξη της ιεραρχίας.
 
7ον   ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ Π.Σ. ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΕ ΣΑΦΗ
       ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ.
 •       Κατάργηση του Νόμου 3511/06 « Αναδιοργάνωση του Π.Σ. αναβάθμιση της αποστολής και άλλες διατάξεις »
 •       ΟΧΙ στην επιχειρούμενη συρρίκνωση του Π.Σ. μέσα από τη μεταφορά των κλιμακίων στην δικαιοδοσία των δήμων ως εθελοντικά, που θα έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της πυρασφάλειας της χώρας και το κτύπημα των εργασιακών μας σχέσεων.
 •       ΟΧΙ στην οποιαδήποτε μορφής ιδιωτικοποίηση τομέων του Π.Σ. μέσω των προγραμμάτων σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Άμεση χρηματοδότηση των προγραμμάτων εκσυγχρονισμού των υποδομών του Π.Σ. από τον κρατικό προϋπολογισμό .
 
8ον ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟΤΕΡΟ ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΘΕΣΠΙΣΗ ΔΙΚΛΕΙΔΩΝ ΠΙΣΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ.
 •       ΑΜΕΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 1 ΤΟΥ Π.Δ. 17/ 2006.
      Με πρόβλεψη η μετακίνηση από τα κλιμάκια προς τις υπηρεσίες, όταν γίνει με ευθύνη της υπηρεσίας λόγω αναστολής τους, να λογίζεται ως απόσπαση και να αποζημιώνεται ο μετακινούμενος.
 •        ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της παρ. 3 του ΑΡΘΡΟΥ 10 του Π.Δ. 86/2005 που εξαιρεί τους Αντιπυράρχους από κάθε διάταξη του κανονισμού μεταθέσεων .
 •        ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ άμεσα η μαζική προσπάθεια εκμαυλισμού συνειδήσεων μέσω των ρουσφετολογικών   πρακτικών με τις μακρόχρονες αποσπάσεις και τις επιλεκτικές μετακινήσεις ημετέρων προς τα πεζοπόρα κ.λ.π. Τα υπηρεσιακά συμβούλια μεταθέσεων με τους εκπροσώπους του κυβερνητικού συνδικαλισμού που συμμετέχουν σ αυτά και η Φυσική Ηγεσία να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την υπονόμευση του κανονισμού μεταθέσεων με τις παράνομες και αναξιοκρατικές αποφάσεις .
 •       Ακύρωση όλων των παράνομων μεταθέσεων προς τις Υπηρεσίες Π.Υ. Λιμένα Ηγουμενίτσας την 4η ΕΜΑΚ, των μεταθέσεων τις τελευταίας σειράς πυροσβεστών και επανεξέταση όλων των ενστάσεων.      
     
9ον    ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΤΑΥΠΣ-ΕΤΥΠΣ
     
10ον ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ  με βάση τα αντικειμενικά κριτήρια των πιστοποιημένων γνώσεων , των γενικών και ειδικών προσόντων και την φυσική κατάσταση .
 
11ΟΝ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ όλων των εποχικών υπαλλήλων για την κάλυψη των πάγιων αναγκών πλαίσια της Πολιτικής προστασίας (Φύλαξη και συντήρηση δασών - Καταστολή δασικών πυρκαγιών - Αντιπλημμυρική προστασία κ.λ.π.).
                                                 Επίσης    ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ   :
      Την προστασία του Οικογενειακού μας εισοδήματος με :
 •       Δικαιότερη Φορολογική πολιτική.
 •       Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία και την Υγεία .
 •       Πάγωμα των ανατιμήσεων και πάταξη της κερδοσκοπίας . 
      Την προστασία  των σχέσεων εργασίας με :
 •      Πλήρη και σταθερή απασχόληση με σταθερό ωράριο για κάθε εργαζόμενο .
 •        Πλήρη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα .
 •       Κατάργηση όλων των μορφών μερικής απασχόλησης .
                                                         
                                                                  Π Ρ Ο Τ Ε Ι Ν Ο Υ Μ Ε
                   ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ 
                     ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
 
1ον ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ Μ.Μ.Ε. αμέσως μετά την λήξη του 9ου Συνεδρίου για την ενημέρωση της κοινής γνώμης σχετικά με τα προβλήματα μας και την αποφασιστικότητα μας για αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
 
2ον   Ανάρτηση πανώ σε όλες τις υπηρεσίες και τα κλιμάκια με τα αιτήματα μας.
 
3ον    Το 1ο Δεκαήμερο του Ιουνίου στήσιμο ειδικών χώρων για ένα 4τραήμερο στα προπύλαια στην Αθήνα και στον Λευκό Πύργο στην Θεσσαλονίκη για την ενημέρωση της κοινής γνώμης με προπαγανδιστικό υλικό και την συλλογή υπογραφών συμπαράστασης. Μοίρασμα φέϊγ βολάν σε όλα τα διόδια της χώρας. 
  
4ον   Το 2ο Δεκαήμερο του Ιουνίου Πανελλαδική Κινητοποίηση στην Αθήνα με παράσταση διαμαρτυρίας προς τους αρμόδιους υπουργούς και τον Πρωθυπουργό. Συμβολικός αποκλεισμός του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης . 
 
5ον     Το 1Ο Δεκαήμεροτου Ιουλίου. Ένστολες Κινητοποιήσεις στις έδρες των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων.
 
6ον    Το 2ο Δεκαήμερο του Ιουλίου - Κήρυξη Λευκής απεργίας στις υπηρεσίες πυρασφάλειας, ανακριτικού, γραμματείας κ.λ.π. 
 
7ον   Το 1ο Δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου προετοιμασία για μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση στα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο .
 
8ον    Το 2ο Δεκαπενθήμερο Σεπτεμβρίου σύγκληση πανελλαδικής Συνδιάσκεψης όλων των πρωτοβάθ-
         μιων ενώσεων για εκτίμηση των αποτελεσμάτων και παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα.
          Κάλεσμα σε συνεργασία και συμπαράσταση συνδικαλιστικών οργανώσεων του δημόσιου και
          ιδιωτικού τομέα με σκοπό την κήρυξη ΑΠΕΡΓΙΑΣ στα πλαίσια αξιοποίησης του συνταγματικού μας
         δικαιώματος .
 
 .
 
 ..                         ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ
 .
  1ον    Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ  ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ
.
 .
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
(Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 9°         ΤΑΚΤΙΚΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ3,4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2007 ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΠΙΕΡΙΑΣ
 
 
 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΠΟ & 05/2006 - 04/2007

ΕΣΟΔΑ
ΑΠΟ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ 1!Η1 ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ 2006 (ΜΙΚΤΑ ΠΟ.Ε..Υ.Π.Σ.+ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ)  98.295,10 ΕΥΡΩ
ΑΠΟ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ 2ου ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ 2006 (ΜΙΚΤΑ ΙΤΟ.Ε.Υ.Π.Σ. + ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ) 105.139.82 ΕΥΡΩ
ΑΠΟ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ 3ου ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ 2006 (ΜΙΚΤΑ ΠΟ.Ε.Υ.Π.Σ. + ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕ1Σ  107.122.72 ΕΥΡΩ
ΑΠΟ ΤΟΚΟΥΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ                                                                                                           533,60 ΕΥΡΩ
ΑΠΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΑΜΕΙΟΥ                                                                                                          67.910,32 ΕΥΡΩ
ΣΥΝΟΛΟ ΕΣΟΔΩΝ                                                                                                                    379.001,56 ΕΥΡΩ
 
 

ΕΞΟΔΑ
ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ Γυ ΤΕΤΡ.2006                       51.506.80   ΕΥΡΩ
ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ 2™ ΤΕΤΡ.2006                     54.399.22   ΕΥΡΩ
ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ 3ου ΤΕΤΡ.2006                     55.016.12   ΕΥΡΩ
ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΠΡΟΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.                                                              27.360.32   ΕΥΡΩ
ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ ΜΕΛΩΝ Δ.Σ.                                                                   12.770:00   ΕΥΡΩ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2006                                                                                      24.848,78   ΕΥΡΩ
ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ                                                                                        11.401,25   ΕΥΡΩ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ                                                                                                        5.536,61     ΕΥΡΩ
(ΛΟΙΠΑ ΕΞΟΔΑ - ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ                           35.328.05   ΕΥΡΩ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΞΟΔΑ. ΕΝΟΙΚΙΟ. ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΙΙ ΕΦΟΡΙΑ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ, ΕΝΣΗΜΑ,   ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ,
ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ. ΓΡΑΦΙΚΗ ΥΛΗ κ.λ.π.)

ΣΥΝΟΛΟ ΕΞΟΔΩΝ                                                                               278.167,15   ΕΥΡΩ
ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΑΜΕΙΟΥ                                                                          100.834,41 ΕΥΡΩ
.
2ΟΝ   Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ
 
 
.
..
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑ ΤΟΣ
(Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.)
ΕΙΣΗΓΗΣΗ
3,4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2007

ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΕΠΙ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 9° ΤΑΚΤΙΚΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
 
 
 
 
 
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ Π.Ο.Ε.Υ,Π.Σ.
Εισήγηση
Στην ημερήσια διάταξη του Συνεδρίου (θέμα 3°) εισάγεται η τροποποίηση του Καταστατικού της Ομοσπονδίας και ειδικότερα των άρθρων 5, 9, 10 και 18.
.
1.              Η τροποποίηση του άρθρου 10 είναι περισσότερο τυπική, πλην όμως αναγκαία και αφορά στη μετατροπή των αναγραφόμενων ποσών από δραχμές σε Ευρώ.
.
2.              Στο άρθρο 18 προτείνεται η αύξηση της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου σε τρία (3) χρόνια έναντι δύο (2) που ισχύει μέχρι σήμερα. Προφανές είναι ότι η τροποποίηση αυτή θα έχει ισχύ από τις επόμενες εκλογές και εφεξής και σε καμία περίπτωση δεν καταλαμβάνει το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο. Η τροποποίηση αυτή κρίνεται αναγκαία για πολλούς λόγους μεταξύ των οποίων το υψηλό κόστος των αρχαιρεσιών καθώς και προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα άνεσης χρόνου στην επεξεργασία προτάσεων και διεκδικήσεων. Επισημαίνουμε ότι η τριετής θητεία αποτελεί τον κανόνα σε όλες σχεδόν τις μεγάλες συνδικαλιστικές οργανώσεις.
.
3.              Στο άρθρο 5 προτείνεται ο καθορισμός με συγκεκριμένα σαφή και πρόσφορα κριτήρια των χωρικών και άλλων ιδιοτήτων που θα πρέπει να έχουν τα μέλη της Ομοσπονδίας. Έτσι λοιπόν, προτείνεται η παρακάτω διατύπωση του άρθρου:
.
«ΑΡΘΡΟ 5° »ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
Μέλη της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. εγγράφονται οι Πρωτοβάθμιες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις (Ενώσεις) των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος που υφίστανται και λειτουργούν νομίμως και έχουν τα εξής στοιχεία:
α) Λειτουργούν σε Περιφερειακό επίπεδο και κατ' εξαίρεση, για ιδιαίτερα σοβαρού λόγους σε Νομαρχιακό ή Διανομαρχιακό.
β)    Κατά το Καταστατικό τους, μέλη τους είναι υποχρεωτικά γο σύνολο τω' υπηρετούντων υπαλλήλων χωρίς βαθμολογικές ή άλλες διακρίσεις».
Επίσης στο άρθρο 5 θα εισαχθεί μεταβατική διάταξη σύμφωνα με την οποία τα μέλι της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. που δεν συγκεντρώνουν κατά τον χρόνο της τροποποίησης τη δεύτερη από τις παραπάνω προϋποθέσεις, υποχρεούνται μέχρι το αμέσως επόμενο Συνέδριο να έχουν τροποποιήσει τα Καταστατικά τους (λήψη απόφασης γενική Συνέλευσης, έκδοση δικαστικής απόφασης και καταχώρηση στα βιβλία Σωματείων του οικείου Πρωτοδικείου) Για την πρώτη πιο πάνω προϋπόθεση πρωτοβάθμια
σωματεία Νομαρχιακού ή Διανομαρχιακού τουλάχιστον επιπέδου συνεχίζουν να παραμένουν μέλη της Ομοσπονδίας. Εφεξής δεν εγγράφονται ως με, πρωτοβάθμια σωματεία τα; οποία λειτουργούν σε χώρο που υφίσταται άλλο σωματείο περιφερειακού επιπέδου.
4. Στο άρθρο 9 στο τέλος της παραγράφου 2α προτείνεται η προσθήκη (ως εξειδίκευση) του εξής;
«Άρνηση   υλοποίησης   των   αποφάσεων   Συνεδρίων   ή   μονομερής   σι πλευράς   πρωτοβάθμιου   σωματείου   -   μέλους   δράση   σε   αντίθεση αποφάσεις    Συνεδρίου    και    Διοικητικού    Συμβουλίου    συνιστά    βαρύ, πειθαρχικό παράπτωμα συνεπαγόμενο τη διαγραφή». Έτσι κωδικοποιημένο το άρθρο 9 παραγρ. 2α έχει ως εξής:
«ΑΡΘΡΟ 9° : ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΜΕΛΩΝ
2.α. Τα μέλη που συστηματικά αντιστρατεύονται τους σκοπούς και τις επιδιώξεις της Ομοσπονδίας, όπως αυτές αναγράφονται στο Καταστατικό της, διαγράφονται απόφαση του Συνεδρίου, η οποία λαμβάνεται με την ίδια απαρτία και πλειοψηφία που απαιτείται για την τροποποίηση του καταστατικού. Πριν από κάθε απόφαση διαγραφής για τον λόγο αυτό, η Ομοσπονδία εγγράφως καλεί υποχρεωτικά το με, να λάβει μέρος στη σχετική συζήτηση προκειμένου να δώσει εξηγήσεις. Σε περίπτωση μη εμφάνισης του μέλους, η απόφαση λαμβάνεται ερήμην του. Άρνηση υλοποίησης των αποφάσεων Συνεδρίων ή μονομερής από πλευρά πρωτοβάθμιου σωματείου μέλους δράση σε αντίθεση με αποφάσεις Συνεδρίου και Διοικητικού Συμβουλίου συνιστά βαρύ πειθαρχικό παράπτωμα συνεπαγόμενο τη διαγραφή».
Η τροποποίηση αυτή κρίνεται επιβεβλημένη προκειμένου να εξειδικευτεί η έννοια της αντιστράτευσης στους σκοπούς και τις επιδιώξεις της Ομοσπονδίας που συμπεριφορά συνιστά συνδικαλιστικό παράπτωμα συνεπαγόμενο τη διαγραφή.
Η παρούσα εισήγηση υποβάλλεται στο 9° Τακτικό Συνέδριο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. για συζήτηση και έγκριση.
 
 
 
 
 
 


Δείτε όλες τις Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις