Ημερομηνία28-10-2006
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ Π.Α.Σ.Κ Π.

                       ΑΠΑΝΤΗΣΗ   ΣΤΗΝ  ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΉ  ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ Π.Α.Σ.Κ. Π. 
 
    Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι
   Αυτές τις στιγμές που ο καθένας μετράει το ανάστημα του ανάλογα με την στάση που παίρνει απέναντι στην νέα επίθεση που ξεδιπλώνεται στις εργασιακές μας σχέσεις, η συνδικαλιστική ηγεσία της Π.Α.Σ.Κ. Π. για ακόμη μία φορά μέσα από την ανακοίνωσής της 25/10/06 αυτοαποκαλύπτεται ότι: Ήταν, είναι και θα παραμείνει δούρειος ίππος για τα εργασιακά μας δικαιώματα.   ( για όσους δεν την διάβασαν θα την βρουν στο ιστοσελίδα μας )
   Η ανακοίνωση της Π.Α.Σ.Κ Π. δεν είναι ένα απλό συνδικαλιστικό έγγραφο, αλλά είναι ένα προβοκατόρικο κατασκεύασμα που έχει πολύ συγκεκριμένους στόχους :
 1ον  Να παραπλανήσει την βάσης της που αγανάκτησε για την πλήρη αδράνεια της και τις σχετικές αποκαλύψεις από την Ε.Α.Κ.Π. για την στάση που κράτησε στο Δ.Σ. της 3/10/ 06 για το θέμα της αναδιοργάνωσης .
   Υποτιμώντας την νοημοσύνη όλων μας και για να ρίξει στάχτη στα μάτια στην ανακοίνωση που έβγαλε στις 25/10 αναφέρει ότι«πριν από λίγες μέρες κατατέθηκε το νομοσχέδιο στην βουλή», όταν πλέον είναι στους πάντες γνωστό ότι στην βουλή είναι από τις 20/9, εδώ και 35 ολόκληρες ημέρες δηλαδή .Όταν πλέον είχε γίνει και Δ.Σ. για το θέμα αυτό 22 ημέρες πριν ( 3/10/06). Όταν είναι γνωστό ότι θα μπορούσε να ήταν ήδη Νόμος εάν δεν αναβάλλονταν η συζήτηση στην Ολομέλεια της βουλής και η ψήφιση του 2 φορές . 
 2ον Να εκτονώσει τις αντιδράσεις σε βάρος του αναχρονιστικού νομοσχεδίου αποπροσανατολίζοντας τους συναδέλφους από το τι ακριβώς διακυβεύεται, με το να :
 •   Κάνει αναφορά στην ανακοίνωση της ναι μεν σε υπαρκτά προβλήματα που υπάρχουν και ταλαιπωρούν τον κλάδο αλλά όμως αυτή η ίδια δεν έχει κάνει τίποτε μέχρι σήμερα για να επιλυθούν και να τα αναδείξει.
 •    Επικαλείται τις τακτικές του πρώην Αρχηγού Παν. Φούρλα που ξετίναξε το ωράριο με τις επιφυλακές αλλά αποκρύπτει όμως ότι επί των ημερών της προεδρίας της Π.Α.Σ.Κ. Π. στην Ομοσπονδία ξεκίνησαν όλα αυτά από την τότε Φυσική Ηγεσία χωρίς να έχει δεχτεί ούτε μία καταγγελία από την πλευρά της Π.Α.Σ.Κ. Π.  
 •  Εκμηδενίζει την σημασία των αναχρονιστικών διατάξεων του νομοσχεδίου με το να τις παρουσιάζει ως μία απλή κωδικοποίηση διατάξεων και συρραφή διάσπαρτων άλλων κ.λ.π .
 • Απευθύνει δήθεν ερωτήματα στον Υπουργό, όχι απευθείας προς αυτόν με σχετικό έγγραφο, (φυσικά αυτό δεν ήταν στις προθέσεις της να το κάνει), αλλά μέσω της ανακοίνωσης που είχε αποδέκτες τους συναδέλφους!!
 •  Παρ ότι όμως από την αρχή δηλώνει την θέση της ότι με το νομοσχέδιο δεν τρέχει τίποτε γιατί είναι κωδικοποίηση διατάξεων κ.λ.π, παρακάτω αναιρώντας την αρχική της θέση αλλά για να ψαρέψει σε θολά νερά και να παίξει σε επίπεδο εντυπώσεων απευθύνει δήθεν προς τον Υπουργό πάλι μέσω των συναδέλφων φυσικά ερωτήματα όπως
   Τι υποκρύπτουν οι συνεχείς αναφορές για τον οπλισμό; Γιατί γίνεται η διατύπωση ότι το Π.Σ. είναι Σώμα Ασφάλειας; Προς τι οι συχνές αναφορές στο νομοσχέδιο ότι ο υπουργός με Π.Δ. « καθορίζει τον τρόπο και χρόνο λειτουργίας των Π.Υ., τον χρόνο εργασίας του προσωπικού, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους ;»
   Για να έρθει μετά από μόνη της βγάζοντας αδιάβαστο τον Υπουργό να του υπενθυμίσει ότι όλα αυτά είναι θεσμοθετημένα, ότι είναι καρπός των αγώνων της Π.Α.Σ.Κ. Π. !!! και ότι κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί να τα αμφισβητήσει;
 Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς στο σημείο αυτό; Την υποκρισία ή τον ξετσίπωτο εμπαιγμό των συναδέλφων ;   
   Να λοιπόν ένα από τα κύρια σημεία της ανακοίνωσης της που αποκαλύπτει την προβοκάτσια της Π.Α.ΣΚ.Π.. Προσπαθεί μέσα από την υποτιθέμενη κριτική της στα σημεία που κρύβεται όλη η ουσία των αλλαγών του Νομοσχεδίου, να κάνει τους συναδέλφους να νοιώσουν ασφάλεια ότι όλα αυτά αφού είναι θεσμοθετημένα δεν κινδυνεύουν από κανέναν Πολύδωρα ; 
 •  Μα ακριβώς για τον λόγο αυτό δεν κάνει τον νόμο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για να αλλάξει ότι μέχρι τώρα ήταν θεσμοθετημένο και να μην έχει κανένα εμπόδιο ;
 •  Θεσμοθετημένα δικαιώματα δεν ήταν η ημερήσια ανάπαυση και η καλοκαιρινή άδεια αλλά δεν εμπόδισαν όμως τον τότε Υπουργό δημόσιας τάξης της κυβέρνησης του Π.Α.Σ.Ο.Κ. να ψηφίσει τον νόμο 3207/2003 για να τα βάλει στην άκρη όλο το καλοκαίρι του 2004, όσο χρειάστηκε δηλαδή να μας ξεζουμίσουν για να κερδίσουν οι πολυεθνικές τα δισεκατομμύρια τους από τους Ολυμπιακούς αγώνες ;
 Όσο για τα αποτελέσματα των αγώνων της Π.Α.Σ.Κ. Π. και πόσο κατοχύρωσαν τα δικαιώματα των συνάδελφων ας ψάξουν να τα βρουν :
 •  Στις περικοπές των νυχτερινών που δεν χρειάστηκε Νόμος αλλά μία απλή υπουργική απόφαση .
 •  Ας τα αναζητήσουν μέσα στις χιλιάδες απλήρωτες ώρες καταστρατήγησης του «θεσμοθετημένου» ωραρίου με τις παράνομες επιφυλακές. Που δεν χρειάστηκε καν νομοθετική ρύθμιση αλλά απλές προφορικές διαταγές !!    
 •   Ας τα αναζητήσουν μέσα στις εκατοντάδες παράνομες και ρουσφετολογικές αποφάσεις σε βάρος του «θεσμοθετημένου» κανονισμού μεταθέσεων, που δεν χρειάστηκε καμία νομοθετική ρύθμιση για να γίνουν, αλλά απλά μία καθώς πρέπει συναίνεση μεταξύ των 2 αιρετών μελών στα συμβούλια μεταθέσεων, που το ένα εξ αυτών από την ημέρα έναρξης εφαρμογής του κανονισμού τυγχάνει να είναι της Π.Α.Σ.Κ. Π και το άλλο της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ.  
 Έχουν το θράσος να ζητάνε και την ψήφο των συναδέλφων για μία «αγωνιστική παρουσία στα συμβούλια μεταθέσεων» καταγγέλλοντας τα κιόλας«ότι έχουν γίνει μικρομάγαζα κομματικών εξυπηρετήσεων» Με τίνος ευθύνη άραγε;   Έλεος !    Έχει και η υποκρισία τα όρια της !!
 Ένα άλλο σημείο που αποκαλύπτει ποιες ήταν πάντα οι πραγματικές θέσεις της Π.Α.Σ.Κ. Π. σχετικά με αιτήματα του κλάδου και ότι δεν διαφέρουν σε τίποτα από αυτές της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. είναι το σημείο όπου ασκεί κριτική στα προεδρεία των Ομοσπονδιών όχι για το ότι ξεπούλησαν τον αγώνα για τις ψευτοπαροχές, αλλά γιατί δεν εξασφάλισαν ότι θα δοθούν αυτές οι παροχές μέσα στο Οκτώβρη !!
 Δηλαδή η άνευ σημασίας πλασματική πενταετία για τους μετά το 1993 και τα 2,24 ευρώ αύξηση τον μήνα; ή τα 0,07 λεπτά την ημέρα για μετά το 2009 στο επίδομα ειδικών συνθηκών !
 Αυτό υπερασπίστηκε ο επικεφαλής της Π.Α.Σ.Κ. Π. και στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας που έγινε στις 3/10/2006 (η θέση της είναι καταχωρημένη στα πρακτικά όπως και η κριτική που της ασκήθηκε από την Ε.Α.Κ.Π.).
 Καταλάβατε λοιπόν συνάδελφοι για ποιο λόγο η Π.Α.Σ.Κ. Π.:
 •   Εδώ και 5 χρόνια δεν προτείνει κανένα διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων;
 •   Γιατί δεν στέλνει ανακοινώσεις με τις θέσεις της προς τα μέλη ακόμα και για τα ποιο σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο; 
 Απλούστατα για να μην δεσμεύεται και να μπορεί να παίρνει θέση κατά το δοκούν, αλλά κύρια να βοηθάει με αυτόν τον τρόπο να περνούν ανενόχλητα οι σε βάρος μας αντεργατικές ρυθμίσεις από όπου και εάν προέρχονται είτε από την κυβέρνηση του Π.Α.Σ.Ο.Κ είτε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ;   
 Η τωρινή της ανακοίνωση δεν εμπεριέχει θέσεις, αλλά βγήκε εκ των υστέρων κάτω από την κατακραυγή που δέχτηκε για την στάση που κράτησε σε ένα τόσο σοβαρό θέμα. Για τον λόγο αυτό καταφεύγει σε ένα σωρό τρικ με γενικές και αόριστες θέσεις. Για τον ίδιο λόγο δεν τοποθετείται ξεκάθαρα τι προτείνει για το θέμα του νομοσχεδίου αλλά καταφεύγει σε ανυπόστατες και γελοίες συκοφαντίες κατά της Ε.Α.Κ.Π..  
 Ποιος αλήθεια στηρίζει τέσσερα χρόνια τώρα της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. και τον πρόεδρο της που είναι στα ινία της Ομοσπονδίας ; Η Ε.Α.Κ.Π. που ασκεί κριτική και καταγγέλλει κάθε ενέργεια του προεδρείου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. που είναι σε βάρος των συμφερόντων μας και ενημερώνει όλους τους συναδέλφους για ότι συμβαίνει στον κλάδο, ή η Π.Α.Σ.Κ. Π. που χρόνια τώρα κρύβεται, δεν παίρνει θέση, δεν ενημερώνει και δεν καταγγέλλει τις πρακτικές του σημερινού προεδρείου;
Ποιος στηρίζει στα συνέδρια με την ψήφο του τον ανύπαρκτο διοικητικό απολογισμό του σημερινού προεδρείου όπως έκαναν οι αντιπρόσωποι της Π.Α.Σ.Κ. Π .στο 5ο Συνέδριο στη Βουλιαγμένη;
Ποιοι απουσιάζουν από τα συμβούλια της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. για να μην πάρουν θέση και να διευκολύνουν με τον τρόπο αυτό το σημερινό προεδρείο να περάσει τις αποφάσεις που θέλει; Ποιοι φεύγουν πριν την λήξη του Δ.Σ. για τον ίδιο λόγο;
Ποιοι σιγοντάρουν και συνεργάζονται και τον σημερινό πρόεδρο της Ομοσπονδίας στο συμβούλιο μεταθέσεων για να διεκπεραιώνονται ρουσφέτια ; 
 Για ποια μομφή μιλάνε κατά του σημερινού προεδρείου;
Πότε κατατέθηκε;  Έτσι ονομάζουν την συμφωνία που έκαναν μεταξύ τους οι επικεφαλής της Π.Α.Σ.Κ. Π. και οι τότε εσωκομματικοί αντίπαλοι του σημερινού προέδρου στην προσπάθεια τους για την μάχη της καρέκλας 4 μήνες πριν το 6ο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο; Ποιος τους είπε ότι η Ε.Α.Κ.Π. θα γίνει συμμέτοχος και συνένοχός στα παιχνίδια τους για την καρέκλα και θα συμβάλει στο αποπροσανατολισμό των συναδέλφων από τα πραγματικά τους προβλήματα ;
 Ποιοι τελικά πρέπει να απολογηθούν για την Ε.Π.Α.Π.Α ; Η Ε.Α.Κ.Π. που έχει σταθερή θέση και λέει όχι στις διασπαστικές κινήσεις ή η Π.Α.Σ.Κ. Π. που αλλάζει θέση κατά πως την συμφέρει ;   
 Εάν τελικά είναι ξύλινη γλώσσα ο αγώνας που κάνει η Ε.Α.Κ.Π. με κάθε τρόπο για τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο και τους συναδέλφους τότε προτιμούμαι την ξύλινη και άκαμπτη παρά την δική τους την εύκαμπτη συνηθισμένη στο να γλείφει την εκάστοτε εξουσία !!
 Ας πάψει να κρύβεται λοιπόν η Π.Α.Σ Κ.Π πίσω από μάσκες. Η θέση της είναι ξεκάθαρη και ας μην την λέει δημόσια, καταγράφτηκε στα πρακτικά του Δ.Σ.της 3/10/06. Συμφωνεί με τις ανατροπές στις εργασιακές μας σχέσεις και την στρατικοποίηση για αυτό τις ονόμασε μαζί με την Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. κωδικοποίηση διατάξεων.     
 Για αυτό τον λόγο δεν καλεί τους συναδέλφους σε αντιδράσεις κατά του αναχρονιστικού νομοσχεδίου .
 Συνάδελφοι δώστε την δική σας απάντηση σε όλες αυτές τις πρακτικές ανταποκριθείτε στο αγωνιστικό κάλεσμα της Ε.Α.Κ.Π. για να μην περάσει το αντιδραστικό νομοσχέδιο.
                                                        ΑΘΗΝΑ    27   ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2006   


Δείτε όλες τις Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις