Ημερομηνία03-10-2006
ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΥΠΗΡ ΣΥΜΒ ΜΕΤΑΘ/ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ


                            ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ & ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ 
                      ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ « ΔΗΘΕΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ » ΤΟΥ Π.Σ. 

     

       ΑΘΗΝΑ  3 /10/ 2006 


   Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών καλεί όλους τους συναδέλφους να υπερψηφίσουν το Ψηφοδέλτιο της για τα υπηρεσιακά συμβούλια μεταθέσεων με σκοπό: 
   Να συμμετέχει εκπρόσωπος της στο υπηρεσιακό συμβούλιο μεταθέσεων για να αποκτήσει επιτέλους για πρώ-τη φορά ουσιαστικό νόημα αυτός ο θεσμός που κατακτήθηκε με αγώνες . 
   Να καταδικάσουν με την ψήφο τους
  Τις παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ & Π.Α.Σ.Κ. Π. που είναι συνυπεύθυνες για την τραγική κατάσταση των εργασιακών μας δικαιωμάτων. 
   Καθώς επίσης και τους δήθεν «ακομμάτιστους» υπερασπιστές των χαμηλόβαθμων που χρόνια τώρα με την υποκριτική και διασπαστική τους τακτική αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους από το ποιες είναι οι πραγμα-τικές αιτίες των προβλημάτων τους, βοηθώντας στην ουσία με αυτόν τον τρόπο να διαιωνίζεται το στρατικωποιη-μένο μοντέλο λειτουργίας του Π.Σ. που εξουδετερώνει κάθε ελπίδα για ουσιαστική βελτίωση των εργασιακών μας συνθηκών. 
   Να βάλουν φρένο με την ψήφο τους στο αλισβερίσι που γίνεται σε βάρος των δικαιωμάτων τους, σταματώ-ντας εδώ και τώρα το ρουσφετολογικό όργιο των κομματικών κηδεμόνων, προστατεύοντας μ αυτόν τον τρόπο την αξιοπρέπεια και την υπόληψη τους .


   Η Ε.Α.Κ.Π ζητά από τους συναδέλφους πριν ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα :


   Να σκεφτούν ότι τα υπηρεσιακά συμβούλια μεταθέσεων δεν μπορεί να αποτελούν μέρος του μηχανισμού εκ-μαυλισμού συνειδήσεων αλλά να γίνουν μετερίζι υπεράσπισης και εδραίωσης της αξιοκρατίας .
  Να θυμηθούν ότι αυτές οι παρατάξεις που έκαναν και κάνουν τα στραβά μάτια σε όποια τροποποίηση αφαι-ρούσε δικαιώματα και γύριζε τον κανονισμό μεταθέσεων στην προ ύπαρξης του εποχή, όπως με το Π.Δ. 145/2002 και με το Π.Δ. 17/2006 δεν μπορεί να εξαγνίζονται μέσα από μικρο εξυπηρετήσεις με αποσπασούλες. 
  Να αναλογιστούν ότι κάθε παραβίαση του κανονισμού που περνά με την ανοχή μας σήμερα θα επιστρέψει σαν οδοστρωτήρας αύριο για να ισοπεδώσει ότι θεσμοθετημένο δικαίωμα έμεινε όρθιο .

Να σταματήσουν τον εκφυλισμό και την καταρράκωση του κανονισμού μεταθέσεων από τις συνεχόμενες κα-ταστρατηγήσεις γιατί είναι σίγουρο ότι δεν είναι μακριά η ώρα που θα χρησιμοποιήσουν σαν άλλοθι την κατάντια του, προκειμένου να τον καταργήσουν όταν πλέον δεν θα είναι χρήσιμος σαν εργαλείο ποδηγέτησης αντιδράσεων. 


   Να λάβουν σοβαρά υπόψη τους ότι το αναχρονιστικό Νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην βουλή 26/9/06 για την «Υποτιθέμενη ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ του Π.Σ,» με την σύμφωνη γνώμη των προεδρείων της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. και της Ε.Α.Π.Σ. που συμμετείχαν στην επιτροπή σύνταξης του και την στήριξη της Π.Α.Σ.Κ. Π. έτσι όπως εκφράστηκε στο Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. στις 3/10/2006 αλλάζει προς το αντιδραστικότερο την δομή του Π.Σ. και τις εργασιακές σχέσεις για τον λόγο ότι :
  Στρατικοποιεί ακόμη περισσότερο το Π.Σ. με το σαφή πλέον προσδιορισμό ως σώμα ασφάλειας και την αφαίρεση του ορισμού «τακτικοί πολιτικοί» υπάλληλοι Θέτει το ωράριο και γενικότερα τις εργασιακές σχέσεις στην ευχέρεια του Υπουργού Δημόσιας Τάξης να τις καθορίζει και να τις τροποποιεί κατά το δοκούν με Π.Δ. και Υπουργικές αποφάσεις Θέτει το προσωπικό σε διαρκή διατεταγμένη υπηρεσία σε 24ωρη βάση Ανοίγει τον δρόμο για την κατάργηση του δικαιώματος να έχουμε συνδικαλισμό με τον 1264/82 αλλά με ότι προβλέπεται για τους αστυνομικούς Δίνει την δυνατότητα στον υπουργό να συστήσει με εισφορές των εργαζομένων ταμείο Αλληλοβοηθείας- Καταργεί 134 θέσεις μόνιμου προσωπικού καθα-ριότητας- Δεν υλοποιεί την δέσμευση της κυβέρνησης για Προσλήψεις μέσω πανελληνίων και διαχωρισμό του προσωπικού σε επιχειρησιακό και διοικητικό κ.λ.π.
  Η Ε.Α.Κ.Π.,.για όλους τους παραπάνω λόγους αφού ανέλυσε μόνο αυτή κατ άρθρο το Σχέδιο Νόμου και τοποθετήθηκε με ξεκάθαρο τρόπο στο Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π..Σ κάτι το οποίο δεν έγινε από τις άλλες δύο παρατάξεις, ζήτησε την άμεση ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ γιατί με την ψήφιση του ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη στρα-τικοποίηση του σώματος και την κατάργηση των όποιων δικαιωμάτων μας απόμειναν ακόμη .
Οι δύο άλλες παρατάξεις δεν συμφώνησαν και αναλαμβάνουν καίρια την ευθύνη για τις αρνητικές συνέπειες που θα έρθουν σε βάρος των πυροσβεστών. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ επίσης το Δ.Σ. για άμεσες ενέργειες σχετικά με την φημολογούμενη Ενοποίηση των ταμείων μας με των αστυνομικών και τους κινδύνους που αυτό σηματο-δοτεί για τα αποθεματικά τους .


  Στην βάση αυτών λοιπόν η Ε.Α.Κ.Π. καλεί τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους , να ενημερώσουν τα μέλη τους, να ζητήσουν άμεσα την σύγκληση Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης και να αντιδράσουν πριν ψηφιστεί το σχετικό Νομοσχέδιο . 
   Για τον λόγο αυτόν συνάδελφοι γίνεται λοιπόν ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη για την όσο δυνατόν μεγαλύτερη ενίσχυση της Ε.Α.Κ.Π. μέσα από τις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια Μεταθέσεων .


ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
   Το ψηφοδέλτιο της Ε.Α.Κ.Π. έρχεται όμως και σαν απάντηση σε όλους αυτούς που ενώ είναι αποκλειστικά αυτοί υπεύθυνοι για την κατάντια του συνδικαλιστικού κινήματος στον κλάδο μας, προσπαθούν να την χρεώσουν στην υποτιθέμενη αδιαφορία των νέων συναδέλφων.
   Να λοιπόν η απάντηση, οι νέοι συνάδελφοι παίρνουν τα ηνία, μπαίνουν μπροστά και ζητάνε να τους δείξετε την εμπιστοσύνη σας για να παλέψουν για όλους μας .


                                                             Ψ Η Φ Ο Δ Ε Λ Τ Ι Ο
                                                                       της
                              ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

ΑΑ ΒΑΘΜΟΣ Α.Μ. ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ

1. Πυρ/στης 14611 Βλάχος Δημήτριος Κων/νος
2. Πυρ/μος 6076 Γκάρλας Ιωάννης Δημήτριος
3. Πυρ/μος 6809 Δανιάς Ιωάννης Γεώργιος
4. Αρχ/στης 13504 Ζαμπάτης Σπύρος Δημήτριος
5. Αρχ/στης 13531 Κακαβάς Γεώργιος Χρήστος
6. Πυρ/μος 6713 Κακλατζής Σεραφείμ Παύλος
7. Πυρ/στης 13543 Καμαράτος Μηνάς Γεώργιος
8. Αρχ/στης 8539 Κάππος Ευάγγελος Ανδρέας
9. Αρχ/στης 8338 Καραγκούνης Δημήτριος Παναγιώτης
10. Πυρ/στης 13566 Καραπέτης Ζαχαρίας Γεώργιος
11. Αρχ/στης 13571 Καρίμαλης Φίλιππος Γεώργιος
12. Αρχ/στης 13012 Καχριμάνης Κων/νος Παναγιώτης
13. Πυρ/στης 13013 Κέκης Κων/νος Ευάγγελος
14. Πυρ/στης 14780 Κουτονιάς Αργύριος Ιωάννης
15. Αρχ/στης 12310 Λιάσκος Σπύρος Δημήτριος
16. Αρχ/στης 13084 Μαρίνος Γεώργιος Σωκράτης
17. Αρχ/στης 10777 Μελιόπουλος Γεώργιος Ηλίας
18. Πυρ/μος   7943 Μιχαήλ Μιχαήλ Χρήστος
19. Πυρ/μος   6716 Μωραγιάννης Ιωάννης Παναγιώτης
20. Πυρ/στης 13147 Νέτου Χριστόδουλος Παντελής
21. Αρχ/στης 12826 Παναγιωτόπουλος Κων/νος Ιωάννης
22. Αρχ/στρια 12833 Σαρδέλη Βαρβάρα Βασίλειος
23. Αρχ/στης 13963 Σουλαδάκης Βασίλειος Νικόλαος
24. Πυρ/στης 13251 Σπύρου Δημήτριος Ανδρέας
25. Αρχ/στης 10179 Στεφόπουλος Χρήστος Νικόλαος
26. Αρχ/στρια 10507 Τζιβάρα Ελευθερία Γεώργιος
27. Πυρ/μος 5792 Τσάκωνας Χρήστος Παναγιώτης
28. Αρχ/στης 12367 Φάσσας Κων/νος Γεώργιος


ΚΑΘΕ ΨΗΦΟΣ στην Ε.Α.Κ.Π. είναι ΑΣΠΙΔΑ προστασίας σε ότι ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΕ με ΑΓΩΝΕΣ


Συνάδελφοι
Επισκεφθείτε - Ενημερωθείτε και Επικοινωνήστε μέσω της ιστοσελίδας της Ε.Α.Κ.Π.
Στείλτε μας τις προτάσεις σας. Στο site θα βρείτε πληρέστερη ενημέρωση για τα ζητήματα μας .
Αναζητήστε όσες ανακοινώσεις μας δεν φθάνουν στα χέρια σας ή τα άρθρα της εφημερίδας μας .
Ενημερωθείτε για την δραστηριότητα των Ενώσεων που παλεύουν ακόμη για τα δικαιώματα μας .Δείτε όλες τις Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις