Ημερομηνία07-12-2010
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΣΕ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ FOREST FIREFICHTERS ΣΤΙΣ 5/12/2010 ΜΕ ΑΦΟΡΜH ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΑΚΠ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ 13 ΕΝΣΤΟΛΟΣ

.
Η Απάντηση της Ε.Α.Κ.Π.
.
Σχετικά με το σχόλιο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Forest Firefighters στις 5-12-2010 και αναφέρεται στη συνέντευξη που δόθηκε στο ένθετο εβδομαδιαίο περιοδικό «Ένστολος» της εφημερίδας Παρασκευή και 13, από το μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. και στέλεχος της Ε.Α.Κ.Π. Βλάχο Δημήτρη η παράταξή μας έχει να αναφέρει τα εξής:
Ο εκπρόσωπος της Ε.Α.Κ.Π. αναφερόμενος στο νομοσχέδιο που έχει αναρτηθεί για διαβούλευση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι:
  • Η πρόσληψη των επικουρικών πυροσβεστών σε συνδυασμό με την κατάργηση των περισσοτέρων αποκεντρωμένων Πυροσβεστικών Κλιμακίων και ορισμένων Πυροσβεστικών Σταθμών θα επιφέρει την πλασματική μείωση των οργανικών κενών της υπηρεσίας.
  • Όταν θα πραγματοποιείται πρόσληψη επικουρικών πυροσβεστών οι θέσεις αυτές αφενός θα αφαιρούνται από τις οργανικές θέσεις των μονίμων, αφετέρου θα στερούν από τους προσλαμβανόμενους θεμελιώδη εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα που έχουν οι μόνιμοι συνάδελφοί τους (μονιμότητα με πλήρεις και σταθερές θέσεις εργασίας, κύρια καθήκοντα σε συμβάντα πέραν της δασοπυρόσβεσης, υπηρεσιακή εξέλιξη, οικονομικές απολαβές κ.λ.π.).
  • Σε ότι αφορά «τα δεινά» που θα επέλθουν στους εργαζόμενους του Π.Σ. αλλά και στους Έλληνες πολίτες που αποτελούν το φυσικό τους εργοδότη, η ανάλυση που γίνεται περιγράφοντας την εξέλιξη της επιχειρησιακής τακτικής από το 1998 χρονιά ανάληψης της δασοπυρόσβεσης από το Π.Σ., αναφέρει ξεκάθαρα ότι θα προκύψουν από την κατάργηση του συστήματος διασποράς των πυροσβεστικών δυνάμεων σε ότι αφορά τη δασοπροστασία και την επαναφορά σε μια μορφή πολυδύναμων σταθμών και όχι από την πρόσληψη των επικουρικών πυροσβεστών όπως ψευδέστατα αναφέρεται στο σχόλιο.
Σε ότι αφορά τις θέσεις και τις ενέργειες της Ε.Α.Κ.Π. για την οριστική επίλυση του εργασιακού προβλήματος των συμβασιούχων συναδέλφων, ενημερώνουμε ότι: 
  • Η πάγια θέση της παράταξης για τους συμβασιούχους συναδέλφους μας από την ίδρυσή της, είναι η ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ όλων των συμβασιούχων υπαλλήλων για την κάλυψη των πάγιων αναγκών στα πλαίσια της Πολιτικής προστασίας (Φύλαξη και συντήρηση δασών - Καταστολή δασικών πυρκαγιών - Αντιπλημμυρική προστασία -εκχιονισμούς κ.λ.π.)   Αυξημένη μοριοδότηση όσων εκ των συμβασιούχων έχουν τις προϋποθέσεις για την συμμετοχή σε διαγωνισμό κατάταξης.
  • Τον Οκτώβρη του 2006 η Ε.Α.Κ.Π. ήταν η μοναδική παράταξη η οποία στα πλαίσια του αγώνα που έδινε για να αποτρέψει την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ψευδεπίγραφη αναδιοργάνωση του Π.Σ. (νόμος 3511), ενημέρωσε το προεδρείο της Π.Ο.Σ.Π.Υ.Δ. ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο εμπεριείχε ρύθμιση που έθαβε οριστικά το δικαίωμα των συμβασιούχων για μονιμοποίηση. Η προαναφερόμενη ρύθμιση εξαιρέθηκε τελικά, έπειτα από τη μεγαλειώδη κινητοποίηση που ακολούθησε από τα συνδικαλιστικά όργανα των συμβασιούχων πυροσβεστών.
  • Με την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη σημερινή κυβέρνηση και με αφορμή την υπόσχεση για πολλοστή φορά από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, για τη σταδιακή μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων πυροσβεστών αρχής γινομένης από το 2011, η Ε.Α.Κ.Π. στις παραστάσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε τον Δεκέμβρη του 2009 και τον Γενάρη του 2010 στο Υπουργείο, απαίτησε την άμεση νομοθετική ρύθμιση που να εμπεριέχει τις δεσμεύσεις του Υπουργού, με έναρξη ισχύος από το 2011.
  • Στις 24 Νοεμβρίου 2010 με ανακοίνωση για την επερχόμενη κλαδική κινητοποίηση της 9ης του Δεκέμβρη, η Ε.Α.Κ.Π. απεύθυνε ανοιχτό κάλεσμα προς όλους τους συμβασιούχους συναδέλφους, για δυναμική συμμετοχή με στόχο τη συστράτευση σε κοινό μέτωπο αγώνα όλων των εργαζόμενων του Π.Σ. 
(Για την πλήρη εξακρίβωση των συγκεκριμένων στοιχείων ανατρέξτε στην Ενότητα «Δείτε όλες τις ανακοινώσεις», που βρίσκεται στην αρχική σελίδα του site της Ε.Α.Κ.Π.)
 
Εντύπωση όμως μας προκαλεί το γεγονός ότι ενώ στο συγκεκριμένο site (Forest Firefighters) αναρτώνται επικριτικά και προσβλητικά σχόλια για την παράταξη της Ε.Α.Κ.Π. που έχει την πιο ξεκάθαρη θέση για την οριστική επίλυση του εργασιακού προβλήματος των συμβασιούχων, με τη μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των συμβασιούχων συναδέλφων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, κουβέντα δεν γίνεται για ορισμένες προτάσεις – θέσεις κάποιων πρωτοβάθμιων σωματείων και μεμονωμένων υπαλλήλων, που φιλοξενούνται στο site και που προτείνουν, ή αιτούνται από διάφορους πολιτικούς παράγοντες την απορρόφηση 3.500 ή 4.000 χιλιάδων συμβασιούχων υπαλλήλων από σύνολο 5.500 περίπου, αγνοώντας και απαξιώνοντας προκλητικά έναν σημαντικό αριθμό από τους ίδιους τους συναδέλφους τους.
ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΤΟ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΗΝ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
 
 
Επίσης πουθενά δεν αναφέρεται στην συγκεκριμμένη ιστοσελίδα το κάλεσμα της Ε.Α.Κ.Π. προς τους συμβασιούχους συναδέλφους εν όψει της κινητοποίησης της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. στις 9 του Δεκέμβρη, αντιθέτως πολυδιαφημίζεται η κινητοποίηση των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας στις 14 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, που αποτελεί διασπαστική και περιχαρακωμένη ενέργεια και έχει στόχο την εξαίρεση των ένστολων υπαλλήλων από το εργατοϋπαλληλικό κίνημα που διαδηλώνει μια μέρα μετά στις 15 του ίδιου μήνα.
.
Από τα παραπάνω απορρέουν:
  • Ότι η συνέντευξη του εκπροσώπου της Ε.Α.Κ.Π. προφανώς εσκεμμένα, δεν κατανοήθηκε στο σύνολό της από τον συντάκτη/συντάκτρια του σχολίου.
  • Ότι ο συντάκτης/συντάκτρια του σχολίου δεν επιδεικνύει καμία πρόθεση να αντιληφθεί ποια είναι η Ε.Α.Κ.Π. οι θέσεις και οι προτάσεις της που έχουν κατατεθεί σε όλους τους αρμόδιους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες και ότι η ειδοποιός διαφορά της με τις συνδικαλιστικές ηγεσίες της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. και των περισσοτέρων πρωτοβάθμιων ενώσεων του Π.Σ. είναι ο ταξικός προσανατολισμός και η συνεπής, αδιάλλακτη, αγωνιστική της στάση.
.
Επίσης το ύφος και η ορολογία του σχολίου φανερώνουν προβοκατόρικη και συκοφαντική διάθεση, καθώς και έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού πρώτα από όλα στην προσωπική αξιοπρέπεια του ίδιου του συντάκτη/συντάκτριας.
  


Δείτε όλες τις Δείτε όλες τις Ανακοινώσεις